• Home
  • فاطمه نوری

    List of Articles فاطمه نوری


  • Article

    1 - اثر پیش‌تیمار با قارچ‌کش و اسید هیومیک و اندازه بذر بر شاخص‌های جوانه‌زنی سه رقم گندم
    Seed Research , Issue 2 , Year , Summer 1396
    گندم به عنوان یکی از عمده‌ترین محصولات کشاورزی است که 6/19 درصد منبع غذایی جهان را تشکیل می‌دهد. به منظور بررسی اثر پیش تیمار با هیومیک اسید و قارچ‌کش و همچنین اثر اندازه بذر بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه ارقام گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادف More
    گندم به عنوان یکی از عمده‌ترین محصولات کشاورزی است که 6/19 درصد منبع غذایی جهان را تشکیل می‌دهد. به منظور بررسی اثر پیش تیمار با هیومیک اسید و قارچ‌کش و همچنین اثر اندازه بذر بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه ارقام گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار که فاکتور اول شامل سه سطح ارقام گندم (مروارید، گنبد و N8720)، فاکتور دوم چهار سطح پیش تیمار، آب مقطر (شاهد)، اسید هیومیک، قارچ‌کش و قارچ‌کش + اسید هیومیک و فاکتور سوم اندازه بذر شامل بزرگ و کوچک بودند. این پژوهش در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان در سال 1395 انجام گرفت. صفاتی از جمله درصد جوانه‌زنی، سرعت جوانه زنی، طول گیاهچه، طول ریشه چه، طول ساقه چه و شاخص طولی بنیه گیاهچه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر رقم بر تمامی صفات مورد مطالعه (درصد و سرعت جوانه‌زنی، میانگین مدت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، طول گیاهچه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه و شاخص طولی بنیه گیاهچه) معنی دار بود. اثر سه گانه رقم در اندازه بذر در پیش تیمار بر سرعت جوانه زنی در سطح احتمال 5 درصد و طول ساقه چه در سطح احتمال یک درصد معنی دار به دست آمد. بیشترین سرعت جوانه زنی بذر در رقم مروارید، در اندازه بذر بزرگ و پیش تیمار با اسید هیومیک و قارچ کش، در هر دو با میانگین 49/08 بذر در روز بود. همچنین بلندترین طول ساقه چه در ترکیب تیماری رقم مروارید در اندازه بذر کوچک و پیش تیمار با قارچ کش با میانگین 16/4 سانتی متر بود. به طور کلی استفاده پیش تیمار بذر با استفاده از قارچ کش و اسید هیومیک توانست، با افزایش سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه موجب بهبود شاخص های جوانه زنی بذر گندم گردد. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر پیش‌تیمار با قارچ‌کش و اسید هیومیک و اندازه بذر بر شاخص‌های جوانه‌زنی سه رقم گندم
    Journal of Seed Research , Issue 2 , Year , Summer 1396
    گندم به عنوان یکی از عمده‌ترین محصولات کشاورزی است که 6/19 درصد منبع غذایی جهان را تشکیل می‌دهد. به منظور بررسی اثر پیش تیمار با هیومیک اسید و قارچ‌کش و همچنین اثر اندازه بذر بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه ارقام گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادف More
    گندم به عنوان یکی از عمده‌ترین محصولات کشاورزی است که 6/19 درصد منبع غذایی جهان را تشکیل می‌دهد. به منظور بررسی اثر پیش تیمار با هیومیک اسید و قارچ‌کش و همچنین اثر اندازه بذر بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه ارقام گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار که فاکتور اول شامل سه سطح ارقام گندم (مروارید، گنبد و N8720)، فاکتور دوم چهار سطح پیش تیمار، آب مقطر (شاهد)، اسید هیومیک، قارچ‌کش و قارچ‌کش + اسید هیومیک و فاکتور سوم اندازه بذر شامل بزرگ و کوچک بودند. این پژوهش در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان در سال 1395 انجام گرفت. صفاتی از جمله درصد جوانه‌زنی، سرعت جوانه زنی، طول گیاهچه، طول ریشه چه، طول ساقه چه و شاخص طولی بنیه گیاهچه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر رقم بر تمامی صفات مورد مطالعه (درصد و سرعت جوانه‌زنی، میانگین مدت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، طول گیاهچه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه و شاخص طولی بنیه گیاهچه) معنی دار بود. اثر سه گانه رقم در اندازه بذر در پیش تیمار بر سرعت جوانه زنی در سطح احتمال 5 درصد و طول ساقه چه در سطح احتمال یک درصد معنی دار به دست آمد. بیشترین سرعت جوانه زنی بذر در رقم مروارید، در اندازه بذر بزرگ و پیش تیمار با اسید هیومیک و قارچ کش، در هر دو با میانگین 49/08 بذر در روز بود. همچنین بلندترین طول ساقه چه در ترکیب تیماری رقم مروارید در اندازه بذر کوچک و پیش تیمار با قارچ کش با میانگین 16/4 سانتی متر بود. به طور کلی استفاده پیش تیمار بذر با استفاده از قارچ کش و اسید هیومیک توانست، با افزایش سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه موجب بهبود شاخص های جوانه زنی بذر گندم گردد. Manuscript profile