• Home
  • محمود دژم

    List of Articles محمود دژم


  • Article

    1 - بررسی ترکیبات فنلی و عملکرد آنتیاکسیدانی عصارههای آبی و متانولی برگ سه گونه از جنس Pistacia در منطقه سروستان شیراز
    Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 1 , Year , Spring 1393
    این پژوهش به‌منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و توان آنتی‎اکسیدانی عصاره‎های آبی و متانولی برگ گونه‎های پسته اهلی (Pistacia vera L.)، بنه (Desf. Pistaciaatlantica) و کلخنگ (Pistacia khinjuk Stocks) در باغات منطقه سروستان شیراز در بهار 1391 انجام شد. آنالی More
    این پژوهش به‌منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و توان آنتی‎اکسیدانی عصاره‎های آبی و متانولی برگ گونه‎های پسته اهلی (Pistacia vera L.)، بنه (Desf. Pistaciaatlantica) و کلخنگ (Pistacia khinjuk Stocks) در باغات منطقه سروستان شیراز در بهار 1391 انجام شد. آنالیز عصاره‎ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارکرد بالا (HPLC) نشان داد که از نظر نوع و میزان ترکیبات فنلی تفاوت‎های زیادی بین عصاره‎های گونه‎های مختلف وجود دارد. بیشترین و کمترین میزان ترکیبات فنلی به ترتیب در عصاره‎ متانولی بنه و عصاره آبی پسته و کلخنگ یافت شد. ترکیبات وانیلین و اسید گالیک در عصاره‎های آبی و متانولی هر سه گونه وجود داشتند در حالی که ترکیب اسید سینامیک فقط در عصاره‎های متانولی هر سه گونه یافت شد و از نظر مقدار نیز بالاترین غلظت را در بین سایر ترکیبات به خود اختصاص داد. در این پژوهش توان آنتی‎اکسیدانی با اندازه‎گیری میزان شکار رادیکال آزاد 2،2-دی‎فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) ارزیابی گردید و نتایج نشان داد که توان آنتی‎اکسیدانی عصاره‎ها متفاوت بود و با افزایش غلظت، توانایی مهار رادیکال آزاد توسط عصاره‎ها افزایش یافت، به‌طوری‌که در غلظت 3200 میلی‎گرم در لیتر عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره‎های هر سه گونه بیشتر از استاندارد اسید گالیک بود. نتایج این پژوهش نشان داد که در بین عصاره‎های هر سه گونه، عصاره متانولی بنه دارای بیشترین توان آنتی‎اکسیدانی بود. Manuscript profile

  • Article

    2 - Essential oil composition of Pennyroyal (Mentha pulegium L.) from Southern Iran
    Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb"(Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug) , Issue 2 , Year , Winter 2014
    Background & Aim: Essential oil of pennyroyal (Mentha pulegium L.) has many applications in food, perfume and pharmaceutical industries. The aim of this study was to determine the content and chemical constituents of pennyroyal essential oil growing wild in Southern More
    Background & Aim: Essential oil of pennyroyal (Mentha pulegium L.) has many applications in food, perfume and pharmaceutical industries. The aim of this study was to determine the content and chemical constituents of pennyroyal essential oil growing wild in Southern Iran. Experimental: The aerial parts of the plant were collected around Hajiabad, Hormozgan province in 2013. The essential oil of dried aerial parts was extracted by hydro-distillation and analyzed using GC-MS. Results: The oil yield of pennyroyal aerial parts was 0.6% (v/w). In total, 55 compounds were identified in the essential oil that oxygenated monoterpenes were dominant. The major oil constituents were pulegone (46.18%), piperitenone (19.56%), 1,8-cineole (4.55 %), and piperitenone oxide (4.23%). Recommended applications/industries: Mentha pulegium is a good raw source of pulegone that has been widely used in food and drug industries. Manuscript profile