Journal of Food Technology and Nutrition
,
Issue53,Year,
Winter
2017
مقدمه: به دلیل فعالیت آنتیاکسیدانی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آن ها، افزودن آن ها به سامانه های غذایی بسیار مورد توجه واقع شده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدانی گیاه بیلهر و همچنین کاربرد عصاره اتانولی آن در میزان به تأخیراندازی اکسیداسیون روغن سویا م More
مقدمه: به دلیل فعالیت آنتیاکسیدانی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آن ها، افزودن آن ها به سامانه های غذایی بسیار مورد توجه واقع شده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدانی گیاه بیلهر و همچنین کاربرد عصاره اتانولی آن در میزان به تأخیراندازی اکسیداسیون روغن سویا می باشد. مواد و روش % بر راندمان استخراج، ترکیبات فنولیک و فلاونوئیدی، به دام اندازی رادیکال 96 ها: در ابتدا تأثیر دو حلال آب و اتانول و قدرت احیاء DPPH ) و 2000ppm و 1000 ،500 ،200( کنندگی آهن بررسی شد و در ادامه عصاره اتانولی در چهار سطح آنتی اکسیدان ) به روغن سویای بدون آنتی 200 ppm( در محدوده مجازشان TBHQ و BHA های سنتزی اکسیدان اضافه و اندیس پراکسید و اندیس تیوباربیتوریک اسید اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج نشان داد که عصاره آبی بیشترین بازده استخراج را نسبت به عصاره اتانولی دارد ولی بیشترین میزان ترکیبات فنولیک میلی 21/73±0/89( میلی 14/99±0/60( گرم گالیک اسید در گرم بیلهر)، فلاونوئیدی IC گرم کوئرستین در گرم بیلهر) و کمترین در 50 میلی2/05( DPPH آزمون گرم عصاره در میلی ) و نیز بیشترین قدرت احیاء DPPH گرم میلی14/13±0/06( کنندگی آهن ) در II( مول آهن میلی به خوبی 2000ppm و 1000 گرم نمونه) مربوط به عصاره اتانولی بود. نتایج آزمون آون نیز نشان داد که عصاره اتانولی در سطوح توانسته اندیس پراکسید و اسید تیوباربیتوریک را کنترل کند. نتیجه گیری: بر اساس یافته های این بررسی عصاره اتانولی بیلهر می تواند به عنوان جایگزین آنتی ppm در سطح BHA اکسیدان سنتزی استفاده شوند و به این ترتیب می 200 توان گیاه بیلهر را به عنوان منبعی از آنتی اکسیدان های طبیعی معرفی نمود که این اثر ناشی از حضور ترکیبات فنولیک موجود در گیاه است.
Manuscript profile
Journal of Plant Ecophysiology
,
Issue4,Year,
Winter
2016
بهمنظور مقایسه انباشت سرب و کادمیم در ریشه و برگ گیاه زیتون و همچنین بررسی تأثیر غلظتهای مختلف این عناصر بر میزان پرولین، سبزینگی و قندهای محلول پژوهش حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی شامل نوع عنصر با دو سطح More
بهمنظور مقایسه انباشت سرب و کادمیم در ریشه و برگ گیاه زیتون و همچنین بررسی تأثیر غلظتهای مختلف این عناصر بر میزان پرولین، سبزینگی و قندهای محلول پژوهش حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی شامل نوع عنصر با دو سطح (سرب، کادمیم) و غلظت عنصر با سه سطح (شاهد، 200، 500 و1000میلیگرم بر لیتر) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که کادمیم تأثیری بر میزان پرولین در گیاه زیتون نداشت، اما سرب درغلظت 200 میلیگرم بر لیتر بهطور معنیداری میزان پرولین را افزایش داد. هر دو عنصر در غلظت 200 میلیگرم بر لیتر باعث افزایش معنیدار قندهای محلول شدند. کادمیم نسبت به سرب باعث افزایش بیشتر قند-های محلول در گیاه زیتون شد. هر دو عنصر بهطور مشابه باعث کاهش میزان سبزینگی برگها شدند. با افزایش غلظت سرب جذب آن در ریشه از 5/8 میلیگرم بر کیلوگرم در شاهد به 101 میلیگرم بر کیلوگرم در غلظت 1000 میلیگرم بر لیتر رسید. با افزایش غلظت کادمیم نیز میزان جذب آن در ریشه به 428 میلیگرم بر کیلوگرم رسید. براساس نتایج این تحقیق بهنظر میرسد که گیاه زیتون در غلظتهای پایینتر از 200 میلیگرم بر لیتر با تولید پرولین و قندهای محلول با اثر سمیت این عناصر مقابله میکنند. از آنجا که با افزایش غلظت این عناصر از 200 میلیگرم بر لیتر سبزینگی، قند و پرولین بهطور معنیداری کاهش یافت، کاشت این گیاه در خاکهای آلوده به سرب و کادمیم در غلظتهای زیاد و متوسط تحت شرایط این آزمایش توصیه نمیشود.
Manuscript profile
Political Science Quarterly
,
Issue4,Year,
Autumn
2018
شبکههای اجتماعی بهعنوان عنصری جداییناپذیر در سیاست معاصر شناخته میشوند. به همین دلیل، بررسی تغییرات سیاسی و اجتماعی بدون توجه به شبکههای اجتماعی بهعنوان رسانهای اثرگذار و فراگیر امری ناقص به نظر میآید. فناوری اطلاعات از جمله اینترنت رواج گستردهای در میان جامعه More
شبکههای اجتماعی بهعنوان عنصری جداییناپذیر در سیاست معاصر شناخته میشوند. به همین دلیل، بررسی تغییرات سیاسی و اجتماعی بدون توجه به شبکههای اجتماعی بهعنوان رسانهای اثرگذار و فراگیر امری ناقص به نظر میآید. فناوری اطلاعات از جمله اینترنت رواج گستردهای در میان جامعه ایرانی دارد و از این جهت باعث شکلگیری گفتمانی نوین در عرصه سیاست و اجتماع شده است و یا اینکه تغییرات گستردهای را در عرصه باورها و هنجارهای سیاسی پس از انقلاب اسلامی پدید آورده است. به همین دلیل پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این سؤال است که شبکههای اجتماعی چگونه و تا چه اندازه به درکی نوین از پدیده انقلاب اسلامی کمک مینمایند؟ در همین راستا، این فرضیه مطرح میشود که شبکههای اجتماعی بهعنوان عاملانی هویتساز پس از انقلاب اسلامی باعث دگردیسی در هویتسازی انقلاب شدهاند. پژوهش حاضر از ایده ژوزف نای بهعنوان چارچوب نظری بهره میبرد که میتواند راهکارهایی برای درک نوین از هویت انقلاب اسلامی به ما ارائه دهد. همچنین، روش تحقیق حاضر کیفی و از نوع توصیفی-تحلیلی است.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications