-
Article
1 - بررسی اثر شوری و اسیدسالیسیلیک بر فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و ترکیبات فنیلپروپانوئیدی گیاه دارویی Cynara scolymus L. در شرایط درون شیشهایEco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 5 , Year , Winter 1394در سالهای اخیر با توجه به اهمیت متابولیت های ثانویه در گیاهان دارویی، دست یابی به شرایطی که بتواند بیشترین اثرگذاری را در تولید اقتصادی این ترکیبات داشته باشد دارای اهمیت فراوان است. فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) به عنوان آنزیم کلیدی نقش اساسی در تشکیل ترکیبات فنیل پرو Moreدر سالهای اخیر با توجه به اهمیت متابولیت های ثانویه در گیاهان دارویی، دست یابی به شرایطی که بتواند بیشترین اثرگذاری را در تولید اقتصادی این ترکیبات داشته باشد دارای اهمیت فراوان است. فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) به عنوان آنزیم کلیدی نقش اساسی در تشکیل ترکیبات فنیل پروپانوئیدی دارد. این تحقیق به منظور بررسی اثر شوری و اسید سالیسیلیک (بهعنوان الیسیتور) بر فعالیت آنزیم PAL و ترکیبات فنیل پروپانوئیدی در کالوس گیاه کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی با 5 غلظت شوری و 4 غلظت اسید سالیسیلیک در 4 تکرار در سال 1392در آزمایشگاه کشت بافت گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. در این آزمایش، فعالیت آنزیم PAL با روش ساندرز و مکلر اندازه گیری شد. همچنین میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب با روش های فولین– سیوکالتیو و آلومینیوم کلراید اندازه گیری شدند. براساس نتایج بهدست آمده، شوری، اسید سالیسیلیک و اثر متقابل این دو الیسیتور اثر معنیداری بر فعالیت آنزیم PAL، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی داشتند و همچنین با افزایش غلظت شوری بر میزان فعالیت آنزیم PAL، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی افزوده شد بهطوری که در غلظت 200 میلی مولار شوری بیشترین میزان این ترکیبات بهترتیب به میزان 9564/7 نانومول بر گرم وزن تر در دقیقه، 4292/5 و 7375/2 میلی گرم بر گرم وزنتر مشاهده شد. کالوس های تیمار شده با 100 میکرو مولار اسید سالیسیلیک نیز بیشترین میزان ترکیبات مذکور را نسبت به شاهد داشتند. در کالوس های کشت شده در محیط حاوی200 میلی مولار شوری و 300 میکرو مولار اسید سالیسیلیک و 200 میلی مولار شوری و 100 میکرو مولار اسیدسالیسیلیک بیشترین میزان فعالیت آنزیم PAL و تجمع ترکیبات فنیل پروپانوئیدی مشاهده شد. با توجه به همبستگی مثبت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) و ترکیبات فنیل پروپانوئیدی و نقش کلیدی این آنزیم در بیوسنتز این ترکیبات و نیز اثر گذاری مثبت الیسیتور های مورد بررسی می توان با بهینه سازی نسبت شوری و اسید سالیسیلیک، تولید ترکیبات فنیل پروپانوئیدی کنگرفرنگی در شرایط درون شیشه ای را بهبود بخشید. Manuscript profile -
Article
2 - بررسی و مقایسه ماده مؤثره اپی گالوکاتچین گالات در کالوس حاصل از کشت بافت گیاه دارویی (Camellia sinensis (L.) Kuntze) به روش نوین استخراج با پلیمر قالب مولکولی (MIP)Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 5 , Year , Winter 2021به دلیل اهمیت اپی گالو کاتچین گالات EGCG” “در گیاه چای در صنایع دارویی و غذایی، به بررسی و مقایسه میزان EGCG در عصاره برگ جوان (دوبرگی) و مسن و کالوس گیاه پرداخته و اقدام به جداسازی و اندازهگیری EGCG در عصاره کالوس به روش پلیمر قالب مولکولی MIP در سال 1397د Moreبه دلیل اهمیت اپی گالو کاتچین گالات EGCG” “در گیاه چای در صنایع دارویی و غذایی، به بررسی و مقایسه میزان EGCG در عصاره برگ جوان (دوبرگی) و مسن و کالوس گیاه پرداخته و اقدام به جداسازی و اندازهگیری EGCG در عصاره کالوس به روش پلیمر قالب مولکولی MIP در سال 1397در داروسازی گیاه اسانس شد. جهت تولید و تحریک کالزایی، کالوس گیاه چای برداشت شده از منطقه غرب مازندران در محیطهای کشت MS، SH و WPM با مقادیر مختلف از هورمونهای گیاهی کشت شد. برگ و کالوس با متانول 70 درصد به روش ماسراسیون عصاره-گیری شدند. برای خالص سازی EGCG از عصاره کالوس، مقدار نانولولهی چند دیواره و عاملدار کربن (MWCNTs) در محدودهی 10-1 میلیگرم، در ساخت CNTs-MIP بررسی و بهینه شد. EGCG در عصاره کالوس با CNTs-MIP ، استخراج و میزان آن با کروماتوگرافی فاز مایع تعیین شد. بیشترین حجم کالوس در محیط WPM و بیشترین میزان EGCG در محیط SH با غلظت بهینه از هورمونهای BA (2 mg/L), 2,4-D (0.5 mg/L)، مشاهده شد. افزودن 8 میلیگرم از MWCNTs به ساختار پلیمر، میزان بیشتری از EGCG را استخراج نمود. EGCG در برگ جوان و مسن و کالوس گیاه به ترتیب 34/37، 19/7، 13/0 میلیگرم در گرم میباشد. میزان EGCG در کالوس با استفاده از CNTs-MIP، 91/0 میلیگرم در گرم محاسبه شد. با وجود مقدار کم EGCG در کالوس، با استفاده از CNTs-MIP مقدار این ماده با ضریب تغلیظ 8 برابری قابل اندازهگیری و بیانگر کارایی این تکنیک می باشد. Manuscript profile -
Article
3 - Effects of Pre-harvest Salicylic Acid Treatment on the Post-harvest Quality of Peach Cultivar RobinJournal of Chemical Health Risks , Issue 4 , Year , Summer 2022Peach is one of the most important horticultural crops and its storage and postharvest issues are increasingly taken into consideration. This experiment was conducted to the assessment of salicylic acid spray at 0, 1, 2, and 4 mmol concentrations, and salicylic acid sub MorePeach is one of the most important horticultural crops and its storage and postharvest issues are increasingly taken into consideration. This experiment was conducted to the assessment of salicylic acid spray at 0, 1, 2, and 4 mmol concentrations, and salicylic acid submergence in 2 mmol concentration on the post-harvest quality of peach cultivar Robin, and the measurement in the four storage times in 2014-2015. In this experiment, the weight loss, volume decrease, length decrease, diameter decrease, pH, total acidity, total soluble solids, vitamin c, antioxidant capacity, total phenol, total flavonoid, and fruit Peach is one of the most important horticultural crops and its storage and postharvest issues are increasingly taken into consideration. This experiment was conducted to the assessment of salicylic acid spray at 0, 1, 2, and 4 mmol concentrations, and salicylic acid submergence in 2 mmol concentration on the post-harvest quality of peach cultivar Robin, and the measurement in the four storage times in 2014-2015. In this experiment, the weight loss, volume decrease, length decrease, diameter decrease, pH, total acidity, total soluble solids, vitamin c, antioxidant capacity, total phenol, total flavonoid, and fruit firmness were measured. The results suggested that the salicylic acid treatment caused the inhibition of the weight losses, volume decrease, length decrease, and diameter decrease over the storage period and maintained the fruit firmness. The best result obtained from 2 mmol spray of salicylic acid before harvest. The lowest total soluble solids and pH were observed in 2 mmol salicylic acid spray in all the storage times, while in the other treatments such as control, their contents increased. The results also demonstrated that the highest vitamin C content was in 2 and 4 mmol salicylic acid spray and 2 mmol salicylic acid submergence treatment, and the highest total phenol content resulted from 15 days after storing in all the salicylic acid treatments. The treatment of salicylic acid did not have much effect on the total flavonoid content and antioxidant capacity. Among all the treatments, the spray of 2 mmol salicylic acid, two weeks before the fruit harvest, revealed the best result and can be considered in the enhancement of peach postharvest shelf life. Manuscript profile