• Home
  • فرید مرادی نژاد

    List of Articles فرید مرادی نژاد


  • Article

    1 - تأثیر تنش های خشکی و شوری بر جوانه زنی بذر، رشد و محتوای پرولین گیاهچه شاهی (Lepidium sativum L.)
    Seed Research , Issue 2 , Year , Summer 1396
    به منظور بررسی اثر تنش‌های خشکی و شوری بر جوانه‌زنی بذور گیاه شاهی، دو آزمایش مجزا در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش‌های خشکی و شوری شامل هفت سطح فشار اسمزی صفر، 2-، 4-، 6-، 8-، 10- و 12- بار بود که به ترتیب با استفاده از محلول پلی اتیلن گل More
    به منظور بررسی اثر تنش‌های خشکی و شوری بر جوانه‌زنی بذور گیاه شاهی، دو آزمایش مجزا در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش‌های خشکی و شوری شامل هفت سطح فشار اسمزی صفر، 2-، 4-، 6-، 8-، 10- و 12- بار بود که به ترتیب با استفاده از محلول پلی اتیلن گلیکول (PEG) و کلرید سدیم (NaCl) اعمال شد. نتایج نشان داد که تنش شوری بر شاخص‌های درصد و سرعت جوانه‌زنی تأثیر معنی‌داری نداشت اما تنش خشکی از 8- بار به بالا سبب کاهش معنی‌دار این صفات گردید بطوریکه سطوح 10- و 12- بار تنش خشکی به ترتیب سبب کاهش 4/25 و 6/50 درصدی سرعت جوانه‌زنی و 3/29 و 6/50 درصد جوانه‌زنی شاهی نسبت به شاهد گردید. طول ریشه‌چه، ساقه‌چه، طول گیاهچه، وزن خشک ریشه‌چه، ساقه‌چه و کل با افزایش تنش خشکی از صفر به 12- بار به ترتیب 9/97، 2/95، 4/96، 2/98، 8/94 و 2/92 درصد کاهش یافتند. افزایش سطح تنش شوری از صفر به 4- بار، به ترتیب 8/2، 4/11، 9/6، 6/3، 8/9 و 2/7 درصد افزایش در این صفات مشاهده گردید اما با افزایش تنش به بالاترین سطح ( 12- بار)، به ترتیب 4/97، 3/95، 5/96، 4/96، 3/96 و 3/96 درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافتند. شاخص بنیه بذر در هر دو تنش کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که گیاه شاهی در مرحله جوانه‌زنی و در مواجهه با تنش‌های شوری و خشکی در بازه ی تیمارهای اعمال شده در این آزمایش، به ترتیب متحمل و نیمه متحمل است. Manuscript profile

  • Article

    2 - تأثیر تنش های خشکی و شوری بر جوانه زنی بذر، رشد و محتوای پرولین گیاهچه شاهی (Lepidium sativum L.)
    Journal of Seed Research , Issue 2 , Year , Summer 1396
    به منظور بررسی اثر تنش‌های خشکی و شوری بر جوانه‌زنی بذور گیاه شاهی، دو آزمایش مجزا در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش‌های خشکی و شوری شامل هفت سطح فشار اسمزی صفر، 2-، 4-، 6-، 8-، 10- و 12- بار بود که به ترتیب با استفاده از محلول پلی اتیلن گل More
    به منظور بررسی اثر تنش‌های خشکی و شوری بر جوانه‌زنی بذور گیاه شاهی، دو آزمایش مجزا در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش‌های خشکی و شوری شامل هفت سطح فشار اسمزی صفر، 2-، 4-، 6-، 8-، 10- و 12- بار بود که به ترتیب با استفاده از محلول پلی اتیلن گلیکول (PEG) و کلرید سدیم (NaCl) اعمال شد. نتایج نشان داد که تنش شوری بر شاخص‌های درصد و سرعت جوانه‌زنی تأثیر معنی‌داری نداشت اما تنش خشکی از 8- بار به بالا سبب کاهش معنی‌دار این صفات گردید بطوریکه سطوح 10- و 12- بار تنش خشکی به ترتیب سبب کاهش 4/25 و 6/50 درصدی سرعت جوانه‌زنی و 3/29 و 6/50 درصد جوانه‌زنی شاهی نسبت به شاهد گردید. طول ریشه‌چه، ساقه‌چه، طول گیاهچه، وزن خشک ریشه‌چه، ساقه‌چه و کل با افزایش تنش خشکی از صفر به 12- بار به ترتیب 9/97، 2/95، 4/96، 2/98، 8/94 و 2/92 درصد کاهش یافتند. افزایش سطح تنش شوری از صفر به 4- بار، به ترتیب 8/2، 4/11، 9/6، 6/3، 8/9 و 2/7 درصد افزایش در این صفات مشاهده گردید اما با افزایش تنش به بالاترین سطح ( 12- بار)، به ترتیب 4/97، 3/95، 5/96، 4/96، 3/96 و 3/96 درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافتند. شاخص بنیه بذر در هر دو تنش کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که گیاه شاهی در مرحله جوانه‌زنی و در مواجهه با تنش‌های شوری و خشکی در بازه ی تیمارهای اعمال شده در این آزمایش، به ترتیب متحمل و نیمه متحمل است. Manuscript profile

  • Article

    3 - تعیین میزان و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آبی، متانولی، اتانولی و هگزانی حاصل از اندام‌های مختلف گیاه دارویی برازمبل (Perovskia abrotanoides Karel.)
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 5 , Year , Winter 1400
    برازمبل (Perovskia abrotanoides Karel.) یکی از گیاهان بومی باارزش دارویی و دارای مقادیر قابل توجهی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که به علت خواص ضد میکروبی، کاربرد زیادی در بین اهالی بومی شمال شرق ایران دارد. هدف این پژوهش اندازه‌گیری و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌ا More
    برازمبل (Perovskia abrotanoides Karel.) یکی از گیاهان بومی باارزش دارویی و دارای مقادیر قابل توجهی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که به علت خواص ضد میکروبی، کاربرد زیادی در بین اهالی بومی شمال شرق ایران دارد. هدف این پژوهش اندازه‌گیری و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در عصاره‌های حاصل از حلال‌های (متانول، اتانول، هگزان و آب)، غلظت‌های (0، 25/31، 5/62، 125، 250 و 500 پی‌پی‌ام) و اندام‌های مختلف (گل، ساقه و برگ) گیاه برازمبل بود. بدین منظور اندام هوایی گیاهان در مرحله‌ی اوج گلدهی از رویشگاه جمع آوری و به سه بخش گل، ساقه و برگ تفکیک شدند. نتایج حاصله از سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی نشان داد که در میان عصاره‌های مختلف بیشترین و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فنلی به ترتیب مربوط به عصاره‌های متانولی و هگزانی است. در تمامی حلال‌های مورد استفاده، با افزایش غلظت عصاره از 25/31 تا 250 پی‌پی‌ام، میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی نیز افزایش یافت و با افزایش غلظت از 250 به 500 پی‌پی‌ام، کاهش جزئی در فعالیت آنتی‌اکسیدانی مشاهده شد. همچنین مقدار ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در عصاره‌های گل بیشترین و در عصاره‌های ساقه کمترین بود. سنجش فاکتور IC50 در میان عصاره‌های مختلف و مقایسه آن با محلول حاوی استاندارد آسکوربیک اسید حاکی از آن بود که بیشترین اثر بازدارندگی بعد از آسکوربیک اسید، در عصاره‌های متانولی حاصل شد. بطور کلی نتایج نشان داد که گیاه برازمبل و مخصوصا گل‌‌ها غنی از ترکیبات فنلی می‌‌باشد و متانول به عنوان بهترین حلال جهت استخراج ترکیبات فنلی و آنتی‌اکسیدانی می‌‌باشد. Manuscript profile

  • Article

    4 - Effects of Different Preservative Solutions on Vase Life of <i>Narcissus tazetta</i> Cut Flowers
    Journal of Ornamental Plants , Issue 1 , Year , Winter 2018
    The main aim of this study was to evaluate the effects of silicon (Si), ethanol (Et), ascorbic acid (AA) and citric acid (CA) on vase life of Narcissus tazetta L. cv. ‘Shahla’cut flowers. For this purpose, an experiment based on completely randomized design More
    The main aim of this study was to evaluate the effects of silicon (Si), ethanol (Et), ascorbic acid (AA) and citric acid (CA) on vase life of Narcissus tazetta L. cv. ‘Shahla’cut flowers. For this purpose, an experiment based on completely randomized design was conducted with Si (5, 10 and 20 mM), Et (2 and 4%), AA (100, 200 and 300 mg L-1), CA (100, 200 and 300 mg L-1) and control (distillated water) with 3 replications and 3 samples (individual flowers) for each replicate. The results showed that addition of all preservatives to vase solutions significantly increased relative fresh weight, water uptake and vase life of cut flowers in comparison to control. Relative fresh weight of treated cut flowers with Si (5 mM) was higher than other treatments during all days of experiment and this treatment increased relative fresh weight and total water uptake by 16 and 27% compared to control (day 7 of experiment). Silicon (5 mM) also increased fresh weight of control flower (without stem) from 0.185 to 0.259 g (40% increases). The highest dry weight of flower (0.057 g) was obtained from 300 mg. L-1AA, by 32% increases when compared to control flower. Application of Si (5 mM) extended vase life of cut flowers by 2.66 day in comparison to control. According to the results of this experiment, Si, Et, AA and CA as safe and cheap compounds are suitable for extending the vase life of N. tazetta cut flowers. Manuscript profile