-
Article
1 - ارزیابی و مقایسه میزان فنل، فلاونوئید کل، رزوراترول و ظرفیت آنتیاکسیدانی در میوه گونههای دارویی (Vitis vinifera)، (vera Pistacia)، (Sambucus nigra) و (Ilex spinigera)Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 2 , Year , Autumn 2017رزوراترول یک پلی فنل با ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا است که توانایی مهار یا به تاخیر انداختن طیف گستردهای از بیماریها را دارد. انگور قرمز، پسته، آقطی سیاه وخاس از منابع رزوراترول هستند که در کشور ما به وفور وجود دارند. به همین منظور، در سال 1395 نمونههای گیاهی از 5 منطقه Moreرزوراترول یک پلی فنل با ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا است که توانایی مهار یا به تاخیر انداختن طیف گستردهای از بیماریها را دارد. انگور قرمز، پسته، آقطی سیاه وخاس از منابع رزوراترول هستند که در کشور ما به وفور وجود دارند. به همین منظور، در سال 1395 نمونههای گیاهی از 5 منطقه مختلف کشور جمع آوری گردید و عصارهگیری نمونهها با استفاده از روش خیساندن (ماسراسیون) در مرحله رسیدگی کامل میوه انجام گرفت. سپس میزان فنل، فلاونویید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و رزوراترول در انگورسیاه رقم شاهانی (Vitis vinifera cv. shahani) و رقم شاهرودی (Vitis vinifera cv. shahrodi)، پسته (vera cv. ohadiPistacia)، آقطی سیاه (Sambucus nigra) و خاس (Ilex spinigera) بهترتیب با روش های فولین-سیوکالتو، کلریمتری آلومینیوم کلراید و ظرفیت مهار رادیکال های DPPH و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار فنل در پوست میوه آقطی سیاه و بیشترین مقدار فلاونوئید در پوست انگور شانی مشاهده شد. همچنین، بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی در پوست آقطی سیاه و خاس گزارش شد. انگور شانی نیز غنی ترین منبع رزوراترول بود (003/0±04/0 میلی گرم بر گرم وزن خشک)، اما آقطی سیاه و دانه پسته اوحدی هم دارای مقادیر قابل توجهی رزوراترول بودند. به طورکلی، منابع گیاهی مورد بررسی در این تحقیق، قابلیت کاربرد در صنایع دارویی برای استخراج آنتیاکسیدان های طبیعی را دارا هستند. Manuscript profile -
Article
2 - بررسی فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی استرولها و اسیدهای چرب دو گونه دارویی( Eryngium caucasicum Trautv) و (caucalis platycarpos L) در استان گیلانEco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 1 , Year , Summer 2019التهاب واختلالات وابسته به فرآیند اکسیداسیون زمینه ساز بسیاری از بیماریهای تهدید کننده سلامت عمومی را میباشند. در این تحقیق به بررسی و شناسایی محتوای استرولی و اسیدهای چرب موجود در دو گونه گیاه E.caucasicum و C.platycarpos پرداخته شده است. دو گونه گیاهی یاد شده متعلق ب Moreالتهاب واختلالات وابسته به فرآیند اکسیداسیون زمینه ساز بسیاری از بیماریهای تهدید کننده سلامت عمومی را میباشند. در این تحقیق به بررسی و شناسایی محتوای استرولی و اسیدهای چرب موجود در دو گونه گیاه E.caucasicum و C.platycarpos پرداخته شده است. دو گونه گیاهی یاد شده متعلق به تیره چتریان(Apiaceae) بوده که نقش قابل توجهی در فرهنگ تغذیه ای منطقه خزری دارامیباشند. علاوه بر بررسی فیتوشیمیایی این دو گونه‚ پتانسیلهای ضد التهابی و آنتیاکسیدانی آنها نیز به منظور آماده سازی مکملهای غذایی مورد بررسی قرار گرفت. ارزیابی اسیدهای چرب و فیتواسترولهای این گیاهان مذکوربا روش کروما توگرافی گازی- طیف سنجی جرمی chromatography-Mass spectroscopy مورد ارزیابی قرار گرفت و برای شناسایی ساختار ترکیبات شناسایی شده از مقایسه کروماتوگرامهای حاصل با اجزای استاندارد، استفاده شد. برای بررسی اثرات آنتیاکسیدانی از متدهای زیر بهره گرفته شد: 1)) 1, 1-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) 2) phosphomolybdenum, 2 2’-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline)-6-sulphonic acid radical cation (ABTS) )3) cupric ion reducing activity (CUPRAC) )4) Ferric reducing antioxidant power (FRAP) و )5) metal chelating activity on ferrous ions. همچنین برای ارزیابی فعالیت ضد التهابی اسیدهای چرب و فیتواسترولهای موجود در فراکسیونهای دو گونه مذکور از روش human red blood cell (HRBC) membrane stabilization method استفاده شد. مقدار کلی روغن این گیاهان به ترتیب 18.21% و 7.39 % بود که درصد روغن موجود در عصاره گیاه E.caucasicum به طور قابل توجهی از C.platycarpos بیشترمیباشد. Manuscript profile -
Article
3 - مطالعه تنوع ژنتیکی برخی بوتههای ژرم پلاسم چای شمال ایران (Camellia sinensis) با استفاده از صفات مورفولوژیDevelopmental Biology , Issue 61 , Year , Winter 2024چای (Camellia sinensis (L.) O. Kuntze) از مهمترین محصولات منطقه شمال ایران میباشد از آنجا که بسیاری از بوتههای چای منطقه به دلایل مختلف در معرض از بین رفتن قرار دارند، بنابراین داشتن اطلاعات درباره ژنتیک آن برای طراحی برنامههای اصلاحی جهت دستیابی به گیاهان مناسب و ب Moreچای (Camellia sinensis (L.) O. Kuntze) از مهمترین محصولات منطقه شمال ایران میباشد از آنجا که بسیاری از بوتههای چای منطقه به دلایل مختلف در معرض از بین رفتن قرار دارند، بنابراین داشتن اطلاعات درباره ژنتیک آن برای طراحی برنامههای اصلاحی جهت دستیابی به گیاهان مناسب و با اهداف خاص کمک شایانی است. در این بررسی 30 گیاه چای شامل نمونههای منطقه غرب و مرکز چایکاری به عنوان نمونههای بومی و سه گروه سریلانکایی، گرجستانی و آسامی به عنوان نمونههای خارجی با استفاده از 21 صفت کمی و کیفی با استفاده از ضریب تفاوت گاوور و الگوریتم UPGMA مورد بررسی تنوع ژنتیکی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تمام نمونههای چای گزینششده ازنظر مرفولوژی مشابه یکدیگر بودند، اگرچه برخی از آنها تفاوتهای کوچکی در برخی ویژگیها نشان دادند اما در کل دارای تفاوت معنیدار نبودند. بر اساس دادههای حاصل دامنه تفاوت بین نمونههای مورد بررسی از 048/0 تا 499/0 با متوسط 265/0 بدست آمد. بهمنظور تعیین خویشاوندی ژنوتیپهای مورد بررسی و گروهبندی آنها براساس صفات مورفولوژی در تجزیه خوشهای در ضریب فاصله 29/0 نمونههای مورد بررسی در چهار گروه اصلی گروهبندی شدند. با توجه به نحوه گروهبندی مشاهده شد، توزیع نمونههای مورد مطالعه از الگوی خاصی پیروی نمیکند و با توزیع جغرافیایی هم خوانی ندارد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر، تایید میشود که آنالیزهای مورفولوژیکی در چای برای تعیین تنوع و ارتباط ژنتیکی میتوانند با موفقیت مورد بهره برداری قرار بگیرند. نتایج این مطالعه دریچهای را برای مقابله با مشکل قدیمی طبقهبندی و شناسایی چای در ایران باز میکند. Manuscript profile -
Article
4 - Pomological Attributes and Chemical Composition of Cultivars and Wild Genotypes of Pistachios (Pistacia vera L.) in IranJournal of Nuts , Issue 5 , Year , Spring 2019The study was conducted to evaluate the pomological attributes and chemical composition of 35 pistachio (Pistacia vera L.) genotypes, including fifteen wild-types and twenty of the important cultivar pistachios from Iran. The results revealed that cultivar pistachios in MoreThe study was conducted to evaluate the pomological attributes and chemical composition of 35 pistachio (Pistacia vera L.) genotypes, including fifteen wild-types and twenty of the important cultivar pistachios from Iran. The results revealed that cultivar pistachios in terms of important characters such as the split nuts (78.57%), blank nuts (6.96%), 100-nuts weight (118.86 g), and size (20.84 mm) were superior to wild cultivars. Higher percentages of thesplitnutswere observed for ‘Akbari’ genotype (92.81%), and the lowest rate of blank nuts was observed in ‘Fandoghi 48’ (2.84%). Pistachio kernel is rich in nutrients which is almost the same in wild and cultivar genotypes. The mean N, P, K, Mg, Ca, Na, Fe, Zn and Mn values of the pistachio kernels studied were 3.39%, 0.52%, 0.88%, 0.14%, 0.27%, 0.08%, 33.20 μg g-1, 22.40 μg g-1 and 7.38 μgg-1, respectively. The ranges of protein and oil content were 13.70-23.63% and 45.81-55.49%, respectively. According to the results, there was a considerable difference in physical and pomological properties among wild and cultivar pistachio nuts, while there was less difference in oil content and nutrition quality between them. Manuscript profile