Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue5,Year,
Winter
2007
در این پژوهش اثر عصاره آبی کلزا (رقم هایولا 401) بر میزان کلروفیل a و b، پارامترهای رشد و ساختار تشریحی دو بخش هوایی و زیر زمینی گیاه گندم در محیط کشت هوگلند مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور دانه رستهای 4 روزه گندم (رقم سپیده) در محیط کشت هوگلند (شاهد) و محیط کشت هوگلند More
در این پژوهش اثر عصاره آبی کلزا (رقم هایولا 401) بر میزان کلروفیل a و b، پارامترهای رشد و ساختار تشریحی دو بخش هوایی و زیر زمینی گیاه گندم در محیط کشت هوگلند مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور دانه رستهای 4 روزه گندم (رقم سپیده) در محیط کشت هوگلند (شاهد) و محیط کشت هوگلند و عصاره آبی کلزا به مدت 8 روز تیمار شدند و آنالیزهای مورد نظر در روز هشتم در مورد آنها اعمال گشت. مطابق نتایج بدست آمده طول ریشه و ساقه، وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن خشک ریشه گندم در حضور عصاره آبی کلزا کاهش معنی داری را نشان نداد. میزان کلروفیل a و b در برگ گندم در پاسخ به ترکیبات آللوکمیکال موجود در عصاره آبی کلزا افزایش یافت. ساختار تشریحی ساقه و ریشه در گیاه گندم نیز تحت تاثیر عصاره آبی کلزا قرار گرفت که کاهش ضخامت پوست در ساقه و ریشه و کاهش تعداد و قطر دهانه آوندهای چوب (متاگزیلم) از بارزترین آنها بود.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue2,Year,
Autumn
2007
در استرسهای مختلف از جمله استرس شوری،اکسیدانهای قوی نظیر گونههای اکسیژن فعال تولید میشود که به ساختار غشاء در گیاه آسیب میرساند. در بین آنتی اکسیدان ها، آسکوربات دارای نقش حیاتی در سلولهای زنده بوده و سبب از بین رفتن گونههای اکسیژن فعال میشود.در این تحقیق دانه ر More
در استرسهای مختلف از جمله استرس شوری،اکسیدانهای قوی نظیر گونههای اکسیژن فعال تولید میشود که به ساختار غشاء در گیاه آسیب میرساند. در بین آنتی اکسیدان ها، آسکوربات دارای نقش حیاتی در سلولهای زنده بوده و سبب از بین رفتن گونههای اکسیژن فعال میشود.در این تحقیق دانه رستهای سویا رقم DPX تحت تاثیر غلظتهای مختلف آسکوربات (1و2میلی مول) و نمک (50 میلیمول) قرار گرفت واثر آنها بر روی درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی نظیر کاتالاز،پلی فنل اکسیداز،آسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز ارزیابی شد.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که در فقدان آسکوربات و در حضور نمک میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان افزایش یافته و لیکن با افزودن آسکوربات میزان فعالیت آنها کاهش یافت. همچنین در صد جوانهزنی در حضور نمک کاهش، ولیکن در حضور نمک و آسکوربات در صد جوانهزنی افزایش معنی داری حاصل کرد.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Spring
2007
استرس شوری یک فاکتور مهم محیطی است که رشد و تولید گیاه را محدود میکند. اثرات زیانبار شوری روی گیاهان یا به صورت مرگ گیاه و یا به صورت کاهش در رشد مشخص شده است.در طی تنش شوری انواع مختلفی از گونههای اکسیژن فعال (ROS) تولید میگردد. این رادیکال ها انرژی خود را به مولکول More
استرس شوری یک فاکتور مهم محیطی است که رشد و تولید گیاه را محدود میکند. اثرات زیانبار شوری روی گیاهان یا به صورت مرگ گیاه و یا به صورت کاهش در رشد مشخص شده است.در طی تنش شوری انواع مختلفی از گونههای اکسیژن فعال (ROS) تولید میگردد. این رادیکال ها انرژی خود را به مولکولهای زیستی داده و یا حتی با آنها وارد واکنش گشته و سبب تخریب آنها میگردند. در طی تنش شوری سیستمهای حفاظتی تحت عنوان سیستم آنتی اکسیدانی فعال شده و سطوح ROS را در گیاه کنترل میکنند. یکی از این سیستمهای حفاظتی، اسید آسکوربیک میباشد که نقش مهمی را در از بین بردن ROS در گیاهان بازی میکند. در این تحقیق گیاه سویا تحت تاثیر غلظتهای مختلف آسکوربات (1و2 میلیمول) و نمک (50و150 میلیمول) قرار گرفت و اثر آنها بر میزان پرولین، گلیسین بتائین، ترکیبات فنلی، قندهای محلول، سدیم و کلر در دو بخش هوایی و زیر زمینی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در حضور نمک میزان سدیم، کلر و نیز ترکیبات آلی فوق افزایش یافته، ولیکن با افزودن آسکوربات از مقدار آنها کاسته شد.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue4,Year,
Autumn
2006
گیاه کلزا حاوی ترکیبات آللوشیمیایی میباشد که این ترکیبات متابولیسم علفهای هرز و گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار میدهد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی کلزا بر میزان کلروفیل و نیز فعالیت آنزیمهای نیترات ردوکتاز کاتالاز و پراکسیداز در ریشه، ساقه و لپه دانهرست سو More
گیاه کلزا حاوی ترکیبات آللوشیمیایی میباشد که این ترکیبات متابولیسم علفهای هرز و گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار میدهد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی کلزا بر میزان کلروفیل و نیز فعالیت آنزیمهای نیترات ردوکتاز کاتالاز و پراکسیداز در ریشه، ساقه و لپه دانهرست سویا تحت شرایط هیدروپونیک میباشد. در این راستا بذرهای گیاه کلزا رقم هایولا 401 تحت شرایط گلدانی کشت و از کل گیاه در مرحله 5 برگی عصاره آبی تهیه شد. این عصاره به محیط کشت هوگلند افزوده و پس از 9 روز میزان کلروفیل a و b در لپه و فعالیت آنزیمهای نیترات ردوکتاز، کاتالاز و پراکسیداز در سه بخش ریشه، ساقه و لپه دانهرست سویا رقم گرگان 3 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مقدار کلروفیل a وb در لپهها و نیز فعالیت آنزیمهای کاتالازو پراکسیداز در ریشه، ساقه و لپهدانه رستهای سویا تحت تیمار در مقایسه با شاهد (هوگلند) کاهش یافت، در حالی که فعالیت نیترات ردوکتاز در لپه کاهش و در ریشه و ساقه این گیاهان افزایش یافت.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Summer
2008
ترکیبات آللوشیمیایی علاوه بر مهار رشد علفهای هرز بر گیاهان زراعی نیز اثرات نامطلوبی دارد که بایستی در تناوبهای زراعی مورد توجه قرار گیرد. کلزا از جمله گیاهانی است که دارای توان دگر آسیبی میباشد که بخش وسیعی از مناطق شمالی کشور را به خود اختصاص داده است. سویا نیز از ج More
ترکیبات آللوشیمیایی علاوه بر مهار رشد علفهای هرز بر گیاهان زراعی نیز اثرات نامطلوبی دارد که بایستی در تناوبهای زراعی مورد توجه قرار گیرد. کلزا از جمله گیاهانی است که دارای توان دگر آسیبی میباشد که بخش وسیعی از مناطق شمالی کشور را به خود اختصاص داده است. سویا نیز از جمله گیاهان استراتژیک میباشد که پس از کلزا کشت شده و میتواند تحت تاثیر ترکیبات آزاد شده از بقایای کلزا قرار گیرد. در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف عصاره آبی کلزا (رقم هایولا 401 ) شامل 0 (شاهد) ، 5 ،10، 15 و 20 درصد بر رشد و برخی ترکیبات آلی موجود در ریشه و گرهک سویا (رقم گرگان 3) 50 روز پس از کاشت در شرایط گلدانی مورد مطالعه قرار گرفت تا چگونگی پاسخ بخش زیر زمینی این گیاه به ترکیبات آللوشیمیایی موجود در عصاره آبی کلزا مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش غلظت عصاره کلزا وزن تر و خشک ریشه سویا تفاوت معنی داری نیافت، ولیکن وزن تر و خشک گرهک کاهش را طی نمود. همچنین با ازدیاد غلظت عصاره کلزا از میزان پرولین ریشه و گرهک و نیز پروتئین ریشه سویا کاسته و با افزایش غلظت عصاره بر میزان پروتئین گرهک سویا افزوده شد. همچنین ترکیبات فنلی ریشه سویا نیز همسو با افزایش غلظت عصاره کلزا افزایش یافت ولیکن از مقدار این ترکیبات در گرهک کاسته شد که این کاهش قابل ملاحظه بود.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue4,Year,
Winter
2007
پنبه از جمله گیاهانی است که معمولا بیش از حد متعارف رشد و نمو مییابد از این رو نسبت به تغییرات محیطی بسیار حساس میباشد. این رشد رویشی نا محدود نه تنها سبب دیررسی محصول و افت کیفیت میگردد بلکه آفات، بیماریها و هزینه تولید را افزایش داده و مشکلاتی را در امر برداشت پنب More
پنبه از جمله گیاهانی است که معمولا بیش از حد متعارف رشد و نمو مییابد از این رو نسبت به تغییرات محیطی بسیار حساس میباشد. این رشد رویشی نا محدود نه تنها سبب دیررسی محصول و افت کیفیت میگردد بلکه آفات، بیماریها و هزینه تولید را افزایش داده و مشکلاتی را در امر برداشت پنبه ایجاد میکند. پیکس یک تنظیم کننده رشد گیاهی میباشد که سبب کاهش رشد رویشی پنبه میشود.این تنظیم کننده مانند یک آنتی ژیبرلین عمل کرده و مانع از سنتز این هورمون میشود. تا کنون مطالعاتی در مورد اثر پیکس بر رشد گیاه صورت گرفته است ولیکن اطلاات اندکی در مورد اثر پیکس بر فرایندهای بیوشیمیایی موجود میباشد. در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف پیکس شامل 0 (شاهد)، 10، 20، 30 و 40 پی پی ام بر درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، میزان قندهای محلول و نشاسته، فعالیت آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در دانهرست گیاه پنبه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درصد جوانهزنی با افزایش غلظت پیکس ازدیاد یافت و طول ریشه چه تا غلظت20 پی پی ام روند صعودی و در مقادیر بالاتر روند نزولی را طی نمود. همچنین با افزایش غلظت پیکس میزان قندهای محلول کاهش و نشاسته افزایش یافت.فعالیت کاتالاز کاهش ولیکن بر فعالیت انزیم پلی فنل اکسیداز افزوده شد.فعالیت پراکسیداز نیز تا غلظت 20 پیپیام روند صعودی را طی نمود.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications