-
Article
1 - محصولات زیستفعال سیانوباکتریها و ریز جلبکها بهعنوان مکملهای غذایی و دارویی باارزشFood Hygiene , Issue 1 , Year , Spring 2021سیانوباکتریها و ریز جلبکها، پتانسیل زیادی در تولید انواع زیادی از ترکیبات فعال زیستی توکسیک و غیر توکسیک دارند و میتوانند منجر به توسعه صنایع غذایی و دارویی در آیندهای نزدیک شوند. تکثیر تجاری جلبکها در ابعاد وسیع، ناشی از توانائی آنها در تولید طیف وسیعی از متابولی Moreسیانوباکتریها و ریز جلبکها، پتانسیل زیادی در تولید انواع زیادی از ترکیبات فعال زیستی توکسیک و غیر توکسیک دارند و میتوانند منجر به توسعه صنایع غذایی و دارویی در آیندهای نزدیک شوند. تکثیر تجاری جلبکها در ابعاد وسیع، ناشی از توانائی آنها در تولید طیف وسیعی از متابولیتهای ثانویه باارزش مانند پلی و منو اسیدهای چرب غیراشباع، پلی ساکاریدها، گلیسرول، گلیکوپروتئینها، ترکیبات آنتیاکسیدانی و آنتیبیوتیکها است. امروزه با گسترش بالقوه مقاومت باکتریایی و کاهش کارایی آنتیبیوتیکهای موجود، محققین در بین محصولات تولیدشده توسط ریز جلبکها، به دنبال یافتن آنتیبیوتیکهای جدیدی هستند. بااینحال، بسیاری از سویههای سیانوباکتریایی دارای ترکیبات توکسیک هستند که منجر به مرگ بسیاری از انسانها و حیوانات میشود. در این مقاله مروری کوشش شده است تا با جمعآوری و گردآوردی آخرین تحقیقات انجامشده، به معرفی محصولات فعال زیستی با ارزش به همراه انواع سیانوتوکسینهای موجود در مواد غذایی و روشهای تیمار با آنها پرداخته شود. امید است نتایج حاصل از این تحقیق بتواند زمینهساز معرفی متابولیتهای با ارزش تولیدشده توسط سیانوباکتریها و ریز جلبکها در صنایع غذایی و داروسازی تلقی گردد.TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack// Manuscript profile -
Article
2 - مروری بر پتانسیل غذایی و دارویی فیکوبیلیپروتئینهای مستخرج از سیانوباکتریهاFood Hygiene , Issue 2 , Year , Summer 2023فیکوبیلیپروتئینها (Phycobiliproteins -PBPs)، بیلیپروتئینهای رنگی و محلول در آب هستند که در سیانوباکتریها و رودوفیتها، یافت میشوند و براساس خصوصیات طیفی، به سه نوع آلوفیکوسیانینها، فیکوسیانین و فیکواریترین تقسیمبندی میشوند. PBPs، جدا از عملکرد مخصوص خود بهعنوا Moreفیکوبیلیپروتئینها (Phycobiliproteins -PBPs)، بیلیپروتئینهای رنگی و محلول در آب هستند که در سیانوباکتریها و رودوفیتها، یافت میشوند و براساس خصوصیات طیفی، به سه نوع آلوفیکوسیانینها، فیکوسیانین و فیکواریترین تقسیمبندی میشوند. PBPs، جدا از عملکرد مخصوص خود بهعنوان آنتنهای دریافتکننده نور خورشید در فرایند فتوسنتز، میتوانند بهعنوان رنگهای مواد غذایی، مواد مغذی، مواد آرایشی، صنایع دارویی و پروبهای فلورسنت در آنالیزهای ایمونوفلورسانس بهکار گرفته شوند. ازآنجاییکه PBPs دارای اثرات آنتیاکسیدانی، ضد توموری، همچنین خاصیتهای ضدالتهابی و ضد دیابتی بالقوه هستند، در این مقاله مروری سعی گردید تا خصوصیات و پتانسیل غذایی و دارویی PBPs بههمراه ویژگیهای ساختاری آنها موردبررسی قرار گیرد. نتایج حاصل از بررسی مقالات اخیر نشان داد که بخش پروتئینی PBPs در برابر استرسهای محیطی بسیار حساس است و همین موضوع کاربرد آنها را در صنایع غذایی محدود میسازد. لذا لزوم کاربرد مواد محافظتکننده و پوشش دارسازی برای حفظ رنگ و جلوگیری از دناتوره شدن ساختار پروتئینی ضروری است که نهتنها باعث افزایش خواص آنتیاکسیدانی میشود، بلکه نیمهعمر ماده غذایی را نیز افزایش میدهد. Manuscript profile -
Article
3 - مروری بر پیشرفتهای اخیر در کاربرد سیانوباکتریها و ریزجلبکها در بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی دریاییFood Hygiene , Issue 1 , Year , Summer 2023محصولات غذایی به دلیل واکنشهای میکروبی، شیمیایی و آنزیمی که عامل اصلی فساد سریع کیفیت هستند، بسیار سریع فاسد میشوند. امروزه تقاضای روزافزون مصرفکنندگان برای غذاهایی باکیفیت بالا همراه با نگهدارندههای طبیعی مانند عصارههای ریزجلبک افزایشیافته است. ریزجلبکها جایگزی Moreمحصولات غذایی به دلیل واکنشهای میکروبی، شیمیایی و آنزیمی که عامل اصلی فساد سریع کیفیت هستند، بسیار سریع فاسد میشوند. امروزه تقاضای روزافزون مصرفکنندگان برای غذاهایی باکیفیت بالا همراه با نگهدارندههای طبیعی مانند عصارههای ریزجلبک افزایشیافته است. ریزجلبکها جایگزینهای بالقوه برای کاهش رشد میکروبی، افزایش پایداری اکسیداتیو و حفاظت از ویژگیهای حسی غذاها هستند. محققان نشان دادند که استفاده از عصارههای ریزجلبک در رژیم غذایی آبزیان میتواند کیفیت گوشت را افزایش و تولید را نیز افزایش دهد. در این مقاله مروری، کاربرد مستقیم عصارههای مختلف ریزجلبک بهعنوان نگهدارنده غذاهای دریایی و خواص عملکردی آنها در غذاهای دریایی، مانند: (فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی) موردبررسی قرار میگیرد. علاوه براین، کاربرد بالقوه عصارههای ریزجلبک در ترکیب غذاها و تأثیر آنها بر کیفیت غذاها نیز ارائهشده است. نتیجه حاصل از مرور مقالات بسیار نشان داد علیرغم مزیتهای فراوان ریزجلبکها، هنوز چالشهای بسیاری در تولید و استفاده از زیستتوده ریزجلبک یا مشتقات آن در صنایع غذایی وجود دارد، ازاینرو ارزیابی ایمنی و استفاده از غلظتهای ایده آل برای مطالعات آتی که هنوز برای تعیین غلظت بهینه برای استفاده از عصارههای ریزجلبک در مقیاس بزرگ در صنعت و غذاهای دریایی برای توسعه استراتژیهای مؤثر یا برای جلوگیری از وقوع فساد در محصول غذایی و همچنین برای افزایش رفاه مصرفکنندگان ضروری هستند. Manuscript profile -
Article
4 - بررسی اثر نانو ذرات کیتوزان و کیتوزان بر برخی صفات فیزیولوژیک و فیتوشیمیایی گیاه دارویی سیاه دانه Nigella sativa L.Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 2 , Year , Autumn 2022سیاه دانه (Nigella sativa L.) ازخانواده آلاله،یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدانهای طبیعی به شمار میرود. با توجه به تاثیر مثبت کیتوزان بر گیاهان دارویی گوناگون در این مطالعه به بررسی عملکرد رویشی و شیمیایی این گیاه تحت تیمار نانوذرات کیتوزان پرداختیم. فاکتورهای آزمایش ش Moreسیاه دانه (Nigella sativa L.) ازخانواده آلاله،یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدانهای طبیعی به شمار میرود. با توجه به تاثیر مثبت کیتوزان بر گیاهان دارویی گوناگون در این مطالعه به بررسی عملکرد رویشی و شیمیایی این گیاه تحت تیمار نانوذرات کیتوزان پرداختیم. فاکتورهای آزمایش شامل محلول دهی کیتوزان ونانوذرات آن با غلظتهای 0.01، 0.05، 0.2، 1، 4 (pH 5) درصد بودند.سنجشها در سال 1400 در آزمایشگاه رازی دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات تهران بر روی عصاره دانه و برگ گیاه تیمارشده انجام گردید. عصارهگیری به روش پرس سرد انجام شد.برخی از صفات نظیر جوانهزنی (تعداد، درصد، شاخص و ضریب سرعت جوانهزنی)، پارامترهای رشد (طول ریشهچه و ساقه چه،وزن تر ریشه چه وساقه چه و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه)،رنگیزه ها،میزان فنل کل برگ (فولین-سیوکالتو)، فلاونوئید کل برگ (رنگ سنجی آلومینیوم کلرید)، فعالیت آنتیاکسیدانی برگ (DPPH)، پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء برگ (سنجش غلظت MDA) ومیزان پروتئین محلول دانه و برگ (بردفورد) ارزیابی شدند. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار و مقایسه میانگین دادهها با استفاده آزمون دانکن در سطح آماری5 درصد انجام شد.نتایج نشان داد درصدهای تیماری مورد نظر بر همه صفات مورد ارزیابی(جز وزن تر ریشه چه)تاثیر معنی داری دارند. تیمار 1 تا 0.01 درصد نانو ذرات کیتوزان سبب افزایش پارامترهای رشد و جوانه زنی شد.همچنین میزان فنل،فلاونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد که بیشترین مقدار افزایش در غلظتهای 1 و 0.01 درصد نانوذرات کیتوزان مشاهده شد. حداکثر افزایش میزان رنگدانهها تحت تاثیر غلظت1 و0.2 درصد نانوذرات کیتوزان بود.هر دو تیمار در غلظت 1 درصد سبب کاهش مقدار MDA نسبت به کنترل شدند. مقدار پروتئین کل در برگ و دانه تحت تاثیر تیمارها کاهش یافت .به طورکلی نتیجه شد که تیمار نانو ذرات کیتوزان به عنوان نوعی محرک زیستی بر بهبود ویژگیهای کیفی سیاه دانه تاثیر مثبتی داشته و نانوذرات کیتوزان به عنوان محرکی مناسب جهت افزایش رشد پیشنهاد میشود. Manuscript profile -
Article
5 - مروری بر کاربرد سیانوباکتری ها در افزایش اثرات پروبیوتیک و پری بیوتیک مواد غذاییJournal of Food Microbiology , Issue 4 , Year , Winter 2022پروبیوتیکها از قرنهای پیش یک منبع غذایی مناسب و سالم برای انسان بوده است. در این میان ریز جلبکها بهعنوان مکملهای غذایی فراسودمند همواره مطرح هستند. ترکیب ریز جلبکها و پروبیوتیکها منجر به تولید محصولات لبنی تخمیر شدهای میشود که نهتنها باعث افزایش کیفیت مواد غذ Moreپروبیوتیکها از قرنهای پیش یک منبع غذایی مناسب و سالم برای انسان بوده است. در این میان ریز جلبکها بهعنوان مکملهای غذایی فراسودمند همواره مطرح هستند. ترکیب ریز جلبکها و پروبیوتیکها منجر به تولید محصولات لبنی تخمیر شدهای میشود که نهتنها باعث افزایش کیفیت مواد غذایی میشود، بلکه با افزایش تعداد و زمان ماندگاری باکتریهای پروبیوتیک، ارزش غذایی آنها را برای مصرفکنندگان بالا میبرند. درواقع تعداد با افزایش تعداد پروبیوتیکهای زنده در غذا، مصرفکنندهها، پروبیوتیک بیشتری را در زمان مصرف دریافت کنند. در این مقاله مروری سعی گردید تا اثر پروبیوتیک و پری بیوتیک استفاده از مکملهای ریز جلبکها بر محصولات لبنی مختلف تخمیر شده بررسی گردد، علاوه بر آن با مروری بر آخرین مقالات موجود، تأثیر استفاده از مکملهای غذایی ریز جلبکی بر خصوصیات فیزیولوژی، شیمیایی، میکروبیولوژیکی و حسی محصولات لبنی بررسی گردید. Manuscript profile -
Article
6 - مروری بر خواص پروبیوتیک ریز جلبک هاJournal of Aquatic Sciences , Issue 2 , Year , Autumn 2022اسپیرولینا یک ریز جلبک از شاخه سیانوفیتها، منبع غنی از مواد مغذی آلی است. از این ریز جلبک بهعنوان پروبیوتیک و مکمل غذایی فراسودمند که موجب افزایش رشد باکتریهای پروبیوتیکی روده میشود، در صنایع غذایی استفادههای بسیاری میشود. در نتیجه هدف از این مقاله، مروری بر خواص Moreاسپیرولینا یک ریز جلبک از شاخه سیانوفیتها، منبع غنی از مواد مغذی آلی است. از این ریز جلبک بهعنوان پروبیوتیک و مکمل غذایی فراسودمند که موجب افزایش رشد باکتریهای پروبیوتیکی روده میشود، در صنایع غذایی استفادههای بسیاری میشود. در نتیجه هدف از این مقاله، مروری بر خواص پروبیوتیک اسپیرولینا در سلامت انسان است. اسپیرولینا شامل بیش از 78 درصد پروتئین، ویتامین، 4 تا 7 درصد چربی، مواد معدنی، کربوهیدرات و ریزمغذیهای بسیار است که در درمان بیماریهایی مانند سرطان، فشارخون، دیابت، کمخونی و غیره بسیار شفابخش عمل کرده است. اسپیرولینا با تولید اگزوپلی ساکاریدهای خارج سلولی نهتنها موجب افزایش تعداد و رشد باکتریهایی مانند Lactobacillus bulgaricus، Streptococcus thermophilus، Lactococcus lactis، Lactobacillus acidophilus و Lactobacillus casei میشود، بلکه با افزایش زنده ماندن باکتریهای پروبیوتیک در مدت تولید و ذخیرهسازی محصولات لبنی تخمیر شده نقش سودمندی را در صنایع غذایی ایفا میکند. ترکیب ریز جلبکها و پروبیوتیک ها منجر به تولید محصولات لبنی تخمیر شده ای می شود که نه تنها باعث افزایش کیفیت مواد غذایی می شود، بلکه با افزایش تعداد و زمان ماندگاری باکتری های پروبیوتیک، ارزش غذایی آنها را برای مصرف کنندگان بالا می برند. Manuscript profile -
Article
7 - Investigating Nitrate and Nitrite Concentrations in Drinking Water of Five Districts in Tehran and Assessing the Presence of Nitrate Reducing BacteriaReza Haji Seyed Mohammad Shirazi Maryam Tala Seyed Amir Ali Anvar Bahareh Nowruzi Zohreh Saeidi Masomeh NegahbanJournal of Chemical Health Risks , Issue 4 , Year , Summer 2021High levels of nitrate and nitrite in groundwater lead into environmental issues and nitrate poisoning causes unpleasant consequences in human bodies. The present study was conducted to evaluate the concentration of nitrate, nitrite, and nitrate-reducing bacteria in tre MoreHigh levels of nitrate and nitrite in groundwater lead into environmental issues and nitrate poisoning causes unpleasant consequences in human bodies. The present study was conducted to evaluate the concentration of nitrate, nitrite, and nitrate-reducing bacteria in treated drinking water in five areas in Tehran using optical spectroscopy. The results of one-way ANOVA showed that the average concentrations of nitrate in summer and autumn are significantly higher than those of nitrite. Moreover, the highest mean of concentration of nitrate and nitrate was observed in the west of Tehran in autumn 2016 (1.2±0.01 and 4.6±0.02 mg. L-1). On the other hand, the lowest mean was found in the south of Tehran (0.06±0.02 and 0.001±0.01 mg. L-1). However, only in the southern region of Tehran, signs of Pasteurella sp. and Acinetobacter sp. were observed. Additionally, the results of the Duncan test indicated no significant differences concerning nitrate concentration in the morning, noon, and at night in the southern, eastern, and central regions in autumn and summer. The samples of the north, east, and center had the lowest risk and, in the west, and south of Tehran, the highest risk and adverse effects of nitrite and nitrate were observed. Although the average concentration of nitrate and nitrite in all these areas, except for the west of Tehran, was less than the standard of the WHO and the latest national standard, protection of groundwater resources against the entry of pollutants treatment networks to prevent the increase of these ions in water seems to be necessary. Manuscript profile -
Article
8 - Bioindicators and their Applications: A Comprehensive ReviewJournal of Chemical Health Risks , Issue 3 , Year , Summer 2024Biomarkers encompass a diverse range of living organisms, such as plants, plankton, animals, and microorganisms. Biological markers are commonly employed to assess and evaluate the environmental quality and health of ecosystems. Furthermore, these instruments serve as v MoreBiomarkers encompass a diverse range of living organisms, such as plants, plankton, animals, and microorganisms. Biological markers are commonly employed to assess and evaluate the environmental quality and health of ecosystems. Furthermore, these instruments serve as valuable resources for identifying instances of environmental deterioration and assessing its consequences for human civilization. Organisms are influenced by environmental determinants that contribute to environmental change. These organisms, commonly referred to as bio-indicators, serve as a crucial tool in monitoring environmental pollution and are widely recognized as one of the primary methods employed for this purpose. Bioindicators provide scientists with a comprehensive assessment of the present state of various ecosystems. By analyzing this data, scientists are allowed to exercise improved management over ecosystem conditions and subsequently address issues such as pollution and toxic substances. The primary objective of this study is to collect pertinent and extensive data for individuals seeking to acquire knowledge about bioindicators or engage in research about this field, given its substantial role within the ecosystem. The data presented herein is acquired through the examination of bioindicators in diverse ecosystems, drawing upon the research conducted by other scholars. Manuscript profile -
Article
9 - مروری بر تاثیر مکمل غذایی ریزجلبکها بر رشد و ایمنی طیورنشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی , Issue 1 , Year , Winter 1387امروزه افزایش مقاومت دارویی در برابر عوامل بیماریزای مختلف، تهدید قابلتوجهی در صنعت طیور است. در این میان، ریزجلبکها به عنوان مکمل غذایی در انسان، حیوانات، طیور و آبزیان محسوب می شوند که حاوی پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، رنگدانه ها و اسید More
امروزه افزایش مقاومت دارویی در برابر عوامل بیماریزای مختلف، تهدید قابلتوجهی در صنعت طیور است. در این میان، ریزجلبکها به عنوان مکمل غذایی در انسان، حیوانات، طیور و آبزیان محسوب می شوند که حاوی پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، رنگدانه ها و اسیدهای آمینه ضروری هستند. علاوه بر این، حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان های طبیعی منحصر به فرد از جمله پلی فنول ها، کاروتنوئیدها و فیکوسیانین نیز هستند. مکمل غذایی اسپیرولینا می تواند بر جمعیت میکروبی روده، پارامترهای بیوشیمیایی سرم و عملکرد رشد جوجه ها تأثیر مفیدی بگذارد، چرا که حاوی محتویات پلی فنلی است که دارای اثرات ضد باکتریایی است و از تحرک باکتریها، تهاجم و تشکیل بیوفیلم جلوگیری می کنند. علاوه بر آن با اثر مستقیم روی باکتری ها با تضعیف و متخلخلتر کردن دیوارههای سلولی و در نتیجه نشت محتوای سیتوپلاسمی، نقش مهمی در از بین بردن باکتری ها دارند. از آنجاییکه ریزجلبکها، فعالیت های ضد ویروسی بالقوه ای در برابر برخی از ویروس های مشترک انسانی یا حیوانی دارند،علاوه بر آن با اثر مستقیم روی باکتری ها با تضعیف و متخلخلتر کردن دیوارههای سلولی و در نتیجه نشت محتوای سیتوپلاسمی، نقش مهمی در از بین بردن باکتری ها دارند. از آنجاییکه ریزجلبکها، فعالیت های ضد ویروسی بالقوه ای در برابر برخی از ویروس های مشترک انسانی یا حیوانی دارند،علاوه بر آن با اثر مستقیم روی باکتری ها با تضعیف و متخلخلتر کردن دیوارههای سلولی و در نتیجه نشت محتوای سیتوپلاسمی، نقش مهمی در از بین بردن باکتری ها دارند. از آنجاییکه ریزجلبکها، فعالیت های ضد ویروسی بالقوه ای در برابر برخی از ویروس های مشترک انسانی یا حیوانی دارند،
Manuscript profile