• Home
  • سلیمان عباسی

    List of Articles سلیمان عباسی


  • Article

    1 - خصوصیات رئولوژیک ژل نانوامولسیونی روغن آفتابگردان تهیه شده به وسیله همگن-ساز فراصوت
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 2 , Year , Summer 1397
    نانوامولسیون ها به دلیل ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خصوصیات عملکردی منحصر به فرد نظیر پایداری طولانی مدت و زیست دسترس پذیری بالا، کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی دارند. با این وجود، بر اساس اطلاعات موجود، تاکنون تقریباً همه نانوامولسیون های تولید شده مایع هستند که این ویژ More
    نانوامولسیون ها به دلیل ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خصوصیات عملکردی منحصر به فرد نظیر پایداری طولانی مدت و زیست دسترس پذیری بالا، کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی دارند. با این وجود، بر اساس اطلاعات موجود، تاکنون تقریباً همه نانوامولسیون های تولید شده مایع هستند که این ویژگی، کاربرد آن ها را در بسیاری از مواد نرم مثل ژل ها، خامه ها، سس ها و خمیرها محدود می کند. بنابراین, در این مطالعه امکان تهیه ژل های نانوامولسیونی از مخلوط 40% (وزنی/وزنی) روغن آفتابگردان و سورفاکتانت سدیم دودسیل سولفات (SDS، 8/2 % وزنی/وزنی) با استفاده از زمان های مختلف همگن کردن (3 تا 30 دقیقه) با فراصوت بررسی شد. ویژگی های رئولوژیک نانوامولسیون های تهیه شده، با استفاده از رئومتر تعیین و کسر حجمی مؤثر (Φeff) امولسیون ها با معادلات تجربی، محاسبه گردید. نتایج نشان داد که حداقل 6 دقیقه فرآیند فراصوت جهت تولید نانوامولسیون 40% روغن در آب مورد نیاز است (میانگین اندازه قطرات nm 180) بطوریکه با افزایش زمان همگن سازی اندازه قطرات کاهش یافتند (حداقل تا nm 116). همچنین مشاهده شد که در اندازه قطرات nm 140 (پس از 15 دقیقه همگن سازی) که معادل Φeff 480/0 است، نانوامولسیون های مایع به ژل ویسکوالاستیک تبدیل شدند. با افزایش بیشتر زمان همگن سازی، مدول ذخیره ژل تهیه شده به یک مقدار تقریباً ثابت رسید. نتایج این مطالعه نشان داد که با کاهش اندازه قطرات می توان اثر بافت دهندگی معادل با مقدار روغن بیشتر در فرمولاسیون های غذایی معینی ایجاد کرد. این موضوع پتانسیل بالایی در تولید غذاهای کم چرب دارد Manuscript profile