• Home
  • hamid azadegan

    List of Articles hamid azadegan


  • Article

    1 - ارزیابی اثرات ضد قارچی اسانس روغنی گیاه سیر(Alliumsstadium) بر کاندیدا آلبیکنس،کاندیدا گلابراتا و کاندیدا تروپیکالیس در شرایط آزمایشگاهی
    Applied Biology , Issue 5 , Year , Winter 2018
    مقدمه و هدف: گونه‌های کاندیدایی بیماریزایی وسیعی در میزبان‌های انسانی و حیوانی دارند. عامل 88درصد عفونت‌های قارچی بیمارستانی و چهارمین علت ایجاد عفونتهای خونی می‌باشد. سیر حاوی ترکیبات گوگردی و فروکتوزان می‌باشد. ترکیبات گوگردی از اسید آمینه‌ای به نام آلئین حاصل شده و ا More
    مقدمه و هدف: گونه‌های کاندیدایی بیماریزایی وسیعی در میزبان‌های انسانی و حیوانی دارند. عامل 88درصد عفونت‌های قارچی بیمارستانی و چهارمین علت ایجاد عفونتهای خونی می‌باشد. سیر حاوی ترکیبات گوگردی و فروکتوزان می‌باشد. ترکیبات گوگردی از اسید آمینه‌ای به نام آلئین حاصل شده و این ترکیبات موجود در سیر به دو گروه عمده ترکیبات سولفوره و غیر سولفوره تقسیم می‌شوند. مواد و روش کار: در این مطالعه نمونه‌های استاندارد بر روی محیط های سابورودکستروز آگار (Merck) و کروم آگار کاندیدا کشت داده شدند. اسانس استخراج شده در ظرف استریل درب دار( با توجه به فاز فرار) و در 4 درجه سانتیگراد نگهداری گردید. از روش اسانس گیری Hydro distillation با استفاده از دستگاه کلونجر استفاده شد. اندازه گیری قطر هاله عدم رشد و تست آنالیز واریانس یک طرفه ANOVA در غلظت‌های مختلف اسانس سیر محاسبه گردید. یافته ها: در روش دیسک دیفیوژن غلظت 250 میکروگرم نشان داد که کاندیدا آلبیکنس حساسیت بیشتری دارد. در غلظت 1000 میکروگرم کاندیدا گلابراتا در مقایسه با تروپیکالیس دارای تفاوت معناداری بوده است. بررسی نتیجه MIC نشان داد که قارچ کاندیدا آلبیکنس با MIC=0.4 دارای کمترین میزانMIC بوده و بنابراین حساس‌ترین قارچ نسبت به اسانس سیر می-باشد. نتیجه گیری: کاندیدا مهمترین عامل بیماریزا در کاندیدیازیس دهانی است، بنابر این کنترل عفونت‌های کاندیدا آلبیکنس و گلابراتا به همراه تشخیص و پیشگیری سریع کاندیدیازیس دارای اهمیت ویژه‌ای است. برای درمان دقیق، تعیین سطح گونه‌ای کاندیدا و آنالیز ژنوتیپی جدایه های کلینیکی جهت ارزیابی کاندیدیازیس و پیشگیری بویژه در بیماران بستری ضروری به نظر می‌رسد. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی تاثیر پروبیوتیک بومی ایران بر درمافیتوزیس ناشی از میکروسپروم کانیس در رت نر نژاد ویستاردر شرایط آزمایشگاه
    Applied Biology , Issue 1 , Year , Summer 2018
    زمینه و اهداف :پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌هایی زنده هستند که اثرات مفیدی بر میزبان اعمال کرده و غالباً به صورت مکمل‌های غذایی یا دارویی استفاده میشوند. امروزه تولید محصولات پروبیوتیک وسعت جهانی یافته و از خصوصیات عملکردی این میکروارگانیسم‌ ها تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلس More
    زمینه و اهداف :پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌هایی زنده هستند که اثرات مفیدی بر میزبان اعمال کرده و غالباً به صورت مکمل‌های غذایی یا دارویی استفاده میشوند. امروزه تولید محصولات پروبیوتیک وسعت جهانی یافته و از خصوصیات عملکردی این میکروارگانیسم‌ ها تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول سرمی، کاهش عفونت‌های گوارشی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، کاهش آلرژی‌های پوستی و غیره است. بیماری های قارچی جلدی عفونت هایی هستند که در اثر حمله گونه های مختلف درماتوفیت ها به اپیدرم پوست انسان یا حیوان ایجاد می گردد و به نسوج کراتین دار پوست و ضمایم آن حمله کرده که باعث ایجاد عفونت هایی با علائم بالینی خفیف یا شدید می گردند. مواد و روش ها:دراین تحقیق با استفاده از روش های هیستوپاتولوژی وبررسی عملکرد پروبیوتیک ها بر روی این قارچ، تاثیر پذیری آن ها مورد بررسی قرار گرفت.برای انجام این آزمون ابتدا پروبیوتیک مناسب را در شرایط آزمایشگاهی انتخاب و در ادامه 40 رت نر نژاد ویستار با وزن و سن یکسان در شرایط استاندارد آزمایشگاه به صورت تصادفی به 5 گروه کنترل مثبت، منفی و 3 گروه آزمون تقسیم شد،که روند درمان آن ها در بعد از ایجاد آلودگی،بصورت خوراکی(گاواژ) و پماد پس از رسیدن به نهایت آلودگی بررسی گردید. Manuscript profile