• Home
  • وحیده مهدوی

    List of Articles وحیده مهدوی


  • Article

    1 - بررسی باقی‌مانده و دوره کارنس آفت‌کش کارباریل بر روی محصول کاهو در ایران
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 1 , Year , Spring 1396
    کاهو از سبزیهای بسیار مفید و پر مصرف است. از مهمترین آفات کاهو می‌توان به لاروهای برگخوار، کرم طوقه بر، حلزون و شته‌ها اشاره نمود که به منظور کنترل این آفات 2 تا 3 نوبت سمپاشی محصول با آفت کش های نظیر کلرپیریفوس، دیمتوات، دلتامترین و کارباریل انجام می‌شود. بررسی میزان ب More
    کاهو از سبزیهای بسیار مفید و پر مصرف است. از مهمترین آفات کاهو می‌توان به لاروهای برگخوار، کرم طوقه بر، حلزون و شته‌ها اشاره نمود که به منظور کنترل این آفات 2 تا 3 نوبت سمپاشی محصول با آفت کش های نظیر کلرپیریفوس، دیمتوات، دلتامترین و کارباریل انجام می‌شود. بررسی میزان باقی مانده آفت‌کش‌ها در این محصول در بهبود ایمنی غذایی جامعه مؤثر است. از آفتکش هایی که برای کاهو توصیه شده، حشره‌کش کارباریل است که در این مطالعه باقی مانده و دوره کارنس آن بررسی شد. در زمان های مختلف و هر بار سه بوته کامل به صورت تصادفی به عنوان نمونه از مزارع استان خوزستان و شهرستان ورامین نمونه‌برداری شد. روش استخراج بر روی نمونه‌های شاهد ارزیابی شده و میزان بازیافت[1] آفت‌کش از نمونه‌های شاهد بررسی و صحت روش استخراج تأیید شد. پس از استخراج کارباریل و تزریق نمونه‌ها به دستگاه HPLC و مقایسه پیک های کروماتوگرام با استاندارد کارباریل، مقادیر باقی مانده کارباریل محاسبه شد. دوره کارنس حشره‌کش کارباریل برای کاهو در ورامین 44/3 و در خوزستان 48/3 روز بدست آمد. دوره کارنس کارباریل برای کاهو را می توان 4 روز پیشنهاد نمود و منطقه کشت تاثیری چندانی روی آن ندارد. این نتیجه با سایر مطالعات همخوانی دارد. Manuscript profile