پژوهش حاضر، اولین گزارش از سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره آبی گلبرگ گیاه گلنیمروزی میباشد. پس از جمعآوری گیاه و عصارهگیری از آن، مقدار mL 2 از عصاره با غلظت 1% (w/w) به mL 4 نمک طلا با غلظت mM 1 در pH ذاتی محلول افزوده شد و با مشاهده تغییر رنگ محلول به ار More
پژوهش حاضر، اولین گزارش از سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره آبی گلبرگ گیاه گلنیمروزی میباشد. پس از جمعآوری گیاه و عصارهگیری از آن، مقدار mL 2 از عصاره با غلظت 1% (w/w) به mL 4 نمک طلا با غلظت mM 1 در pH ذاتی محلول افزوده شد و با مشاهده تغییر رنگ محلول به ارغوانی و بررسی طیف اسپکتروفتومتری فرابنفش- مرئی (UV-Vis)، سنتز سبز نانوذرات تایید شد. پس از سنتز نانوذرات طلا، پارامترهای مؤثر بر سنتز شامل: pH واکنش، غلظت و حجم عصاره، غلظت نمک طلا و زمان واکنش مورد بررسی قرار گرفتند و توسط اسپکتروفوتومتری UV-Vis بهینه شدند. برای مشخصهیابی نانوذرات از تصویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و پراش پرتو ایکس (XRD) و از طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR) برای شناسایی گروههای عاملی احتمالی دخیل در سنتز نانوذرات طلا استفاده شد. نتایج نشان دادند بهترین شرایط بهینه برای سنتز زیستی نانوذرات طلا توسط این گیاه، 4 pH=، حجم mL 3 عصاره با غلظت 3% (w/w) و نمک طلا با غلظت mM 5/3 بوده است. آزمون طیف اسپکتروفتومتری UV-Vis، رزونانس پلاسمون سطحی برای نانوذرات طلا را در nm 543 نشان داد. نتایج بدست آمده از TEM و XRD نشان دادند که، نانوذرات کریستالی طلا با اشکال کروی، مثلثی و چند ضلعی با میانگین اندازه nm 25/18 سنتز شدند. بطور کلی گیاهان بدلیل داشتن ترکیبات موثر فراوان قابلیت سنتز نانوذرات را از طریق مسیر متابولیسم بیولوژیکی خود هستند.
Manuscript profile
Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants
,
Issue1,Year,
Spring
1395
گیاهان بهعنوان منابع پایدار و دسترس در تهیه نانوذرات زیست سازگار در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند. هدف از مطالعه حاضر بهینهسازی و مشخصهیابی و بیوسنتز نانو ذرات طلا با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه آقطی (Sambucus ebulus L.) میباشد. پس از آماده کردن عصا More
گیاهان بهعنوان منابع پایدار و دسترس در تهیه نانوذرات زیست سازگار در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند. هدف از مطالعه حاضر بهینهسازی و مشخصهیابی و بیوسنتز نانو ذرات طلا با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه آقطی (Sambucus ebulus L.) میباشد. پس از آماده کردن عصاره، 2 میلیلیتر از آن به 4 میلیلیتر از نمک طلا (HAuCl4.3H2O) با غلظت 1 میلیمولار اضافه شد که عصاره، یونهای طلا (III) را به اتمهای طلا در ابعاد نانومتریک کاهش داده و بلافاصله رنگ محلول به رنگ بنفش تغییر داد. بهمنظور دستیابی به نانوذرات طلا با شکل و اندازه یکنواخت، پارامترهای موثر بر سنتز، نظیر pH محیط واکنش، حجم عصاره، غلظت نمک طلا، دما و زمان واکنش مورد مطالعه قرار گرفت و تمامی پارامترها با استفاده از اسپکتروفتومتری فرابنفش- مرئی بهینه شدند. برای مشخصه یابی نانوذرات از تصویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و پراش پرتو ایکس (XRD) استفاده شد. در نهایت خواص آنتی باکتریایی نانوذرات بر روی 4 گونه باکتری بیماریزا استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتیلیس، اشرشیا کلی و سالمونلا اینتریتیدیس) با روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت و بهصورت قطرهاله عدم رشد گزارش شد. نتایج نشان دادند که نانو ذرات طلا کروی بوده و علاوه بر اینکه حداکثر جذب را در 534 نانومتر دارند، با میانگین اندازه بین 17-11 نانومتر از فعالیت آنتیباکتریایی نسبتاً خوبی نیز علیه باکتریهای برخوردارند.
Manuscript profile
Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants
,
Issue2,Year,
Autumn
2017
مطالعه حاضر به بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی فنول و فلاونوئید کل، ارزیابی عملکرد آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی سه عصاره متانولی، اتانولی و آبی پنج گونه مختلف گیاهان دارویی Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.، Rhazya stricta L.، Salvadora persica L.، Teucrium polium L. و More
مطالعه حاضر به بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی فنول و فلاونوئید کل، ارزیابی عملکرد آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی سه عصاره متانولی، اتانولی و آبی پنج گونه مختلف گیاهان دارویی Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.، Rhazya stricta L.، Salvadora persica L.، Teucrium polium L. و Hibiscus sabdariffa L. در منطقه سیستان و بلوچستان می پردازد. پس از جمع آوری گیاهان و تهیه عصاره ها به روش ماسراسیون، محتوای فنولی و فلاونوئیدی بهترتیب با روش های معرف فولین-سیوکالتیو و رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، فعالیت آنتی اکسیدانی با دو روش DPPH و FRAP و فعالیت آنتی باکتریایی علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس، اشرشیاکلی و سالمونلا تیفیموریوم به روش دیسک دیفیوژن (انتشار دیسک) سنجیده شده است. نتایج نشان دادند که در تمامی گونه ها، عصاره متانولی دارای بیشترین ترکیبات ثانویه و فعالیت های آنتیاکسیدانی و آنتی باکتریایی بوده است. عصاره متانولی گونه Hibiscus sabdariffa L. دارای بیشترین میزان ترکیبات فنولی (mgGAE/g44/6±54/32) و فلاونوئیدی (mgGAE/g00/1±11/27) و فعالیت آنتی اکسیدانی (µg/ml21/1±34/17IC50= و mMFe2+/mg27/2±19/55) و فعالیت آنتی باکتریایی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطرهاله عدم رشد 00/1±27 میلی متر بوده است. در مقابل عصاره آبی گونه Teucrium poliumL.دارای کمترین میزان ترکیبات فنولی (mgGAE/g11/1±33/4) و فلاونوئیدی (mgGAE/g08/0±03/2) و فعالیت آنتیاکسیدانی (µg/ml02/2±71/220 IC50= و mM Fe2+/mg sample99/0±76/8) و فعالیت آنتی باکتریایی علیه باکتری انترکوکوس فکالیس با قطرهاله عدم رشد 50/1±4 میلی متر و اشرشیاکلی با قطر هاله عدم رشد 57/0±4 میلی متر بوده است. بهطورکلی بر اساس نتایج بدست آمده، گیاهان مورد مطالعه می توانند کاندیدای خوبی جهت درمان بیماری های ناشی از استرسهای اکسیداتیوی و بیماری های ناشی از میکروب های بیماری زا قرار گیرند.
Manuscript profile
Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants
,
Issue2,Year,
Summer
1394
صمغ درخت بنهPistacia atlantica در طب سنتی بلوچستان بهصورت خوراکی و موضعی در درمان بیماریهای عفونی به کار میرود. در این پژوهش مقدار فنل، فلاونوئید کل و خاصیت آنتیاکسیدانی عصارههای آلی و آبی صمغ و دود حاصل از سوزاندن صمغ بنه بررسی شد. برای سنجش میزان فنل و فلاونوئید More
صمغ درخت بنهPistacia atlantica در طب سنتی بلوچستان بهصورت خوراکی و موضعی در درمان بیماریهای عفونی به کار میرود. در این پژوهش مقدار فنل، فلاونوئید کل و خاصیت آنتیاکسیدانی عصارههای آلی و آبی صمغ و دود حاصل از سوزاندن صمغ بنه بررسی شد. برای سنجش میزان فنل و فلاونوئید بهترتیب از معرفهای فولین سیوکالتیو و AlCl3 و برای اندازهگیری پتانسیل آنتیاکسیدانی از دو روش DPPH و FRAP استفاده شد. نتایج نشان داد محتوای فنلی و فلاونوئیدی برای نمونهها بهترتیب در محدوده 04/7– 07/4 میلیگرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک و 34/1-65/0 میلیگرم کوئرسیتی در هر گرم وزن خشک میباشد که عصاره متانولی صمغ با 15/0±04/7 میلیگرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک بیشترین مقدار فنول و با 13/0±34/1 میلیگرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک بیشترین مقدار فلاونوئید نسبت به سایر عصارهها برخوردار بود .در ارزیابی پتانسیل آنتیاکسیدانی به روش DPPH محدوده غلظت مهار 50 درصد رادیکالهای آزاد توسط عصارههاμg/ml 08/340-043/122 میباشد که عصاره متانولی صمغ با مقدار μg/ml 3/2±043/122 دارای بیشترین قدرت مهارکنندگی است. توان آنتیاکسیدانی در روش FRAP در محدوده (mM Fe2+/ mg sample) 44/33-03/16 میباشد که عصاره متانولی با مقدارmM Fe2+/mg sample7/1±44/33 از توان بالاتری برای احیای آهن برخوردار است و اینکه عصارههای کلروفرمی از مقادیر کم فنل، فلاونوئید و حداقل فعالیت آنتیاکسیدانی برخوردار است. میزان همبستگی دادهها با نرمافزار SPSS بررسی گردید. صمغ گیاه بنه به دلیل تولید ترکیبات فنلی از خاصیت آنتیاکسیدانی مناسبی نیز برخوردار است.
Manuscript profile
Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants
,
Issue2,Year,
Autumn
2020
مطالعه حاضر اولین گزارش از فیتوسنتز نانوذرات نقره از عصاره آبی ریشه گیاه دارویی مریم گلی تفتانی (Salvia rhytidea Benth.) و مقایسه عملکرد ضدمیکروبی آن با عصاره طبیعی گیاه می باشد. نمونههای گیاهی در مرحله گلدهی در خردادماه سال 1396 از ارتفاعات کوه تفتان (طول 60 درجه و 44 More
مطالعه حاضر اولین گزارش از فیتوسنتز نانوذرات نقره از عصاره آبی ریشه گیاه دارویی مریم گلی تفتانی (Salvia rhytidea Benth.) و مقایسه عملکرد ضدمیکروبی آن با عصاره طبیعی گیاه می باشد. نمونههای گیاهی در مرحله گلدهی در خردادماه سال 1396 از ارتفاعات کوه تفتان (طول 60 درجه و 44 دقیقه شرقی و عرض 28 درجه و 33 دقیقه شمالی و در ارتفاع 1394 متر بالاتر از سطح دریا) جمعآوری شدند. پس از تهیه عصاره به روش خیساندن، نانوذرات نقره به روش زیستی سنتز شدند. سپس پارامترهایی همچون pH واکنش، غلظت نیترات نقره و زمان واکنش مورد مطالعه قرار گرفته و بهینه سازی شدند. پس از بررسی خصوصیات نانوذرات توسط میکروسکوپ الکترونی گذاره و پراش پرتو ایکس، خاصیت ضدمیکروبی آن ها علیه باکتری های سالمونلا تیفی موریوم، اشرشیاکلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ های آسپرژیلوس فلاووس و پنی سیلیوماکسپانسوم به دو روش انتشار از دیسک و حداقل غلظت مهار کننده رشد بررسی شد و با فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی مقایسه شد. نانوذرات به دست آمده دارای ماکسیمم جذب در طول موج 415-400 نانومتر، اندازه میانگین 20-25 نانومتر، شکل کروی و یکنواخت بودند. بررسی فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که اثرات ضدمیکروبی وابسته به غلظت بوده و در غلظت های یکسان، نانوذرات دارای اثر مهارکنندگی به مراتب بیشتری در مقایسه با عصاره آبی بوده اند، به گونه ای که در غلظت 50 میکروگرم بر میلی لیتر، بیشترین اثر مهارکنندگی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (19 میلی متر) و قارچ آسپرژیلوس فلاووس (19 میلی متر) مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده گیاهان دارای پتانسیل بالایی جهت سنتز زیستی نانوذرات بوده که به عنوان میکروب زدا می توانند در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار گیرند.
Manuscript profile
Journal of applied research in chemisry
,
Issue2,Year,
Autumn
2024
پژوهش حاضر نخستین گزارش از سنتز سبز نانوذره های مس اکسید با بهکارگیری عصاره آبی برگ گیاه چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) و مس کلرید (CuCl2. 2H2O) است. به منظور به دست آوردن نانوذره ها با شکل و اندازه یکنواخت ، عاملهای مؤثر بر سنتز مانند pH واکنش، حجم و غلظت ع More
پژوهش حاضر نخستین گزارش از سنتز سبز نانوذره های مس اکسید با بهکارگیری عصاره آبی برگ گیاه چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) و مس کلرید (CuCl2. 2H2O) است. به منظور به دست آوردن نانوذره ها با شکل و اندازه یکنواخت ، عاملهای مؤثر بر سنتز مانند pH واکنش، حجم و غلظت عصاره، غلظت نمک مس (II) و زمان واکنش بررسی و همه آن ها با روش طیفنورسنجی فرابنفش-مرئی (UV-Vis) بهینه شدند. میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه (FTIR) به ترتیب برای بررسی شکل و اندازه نانوذره ها و تشخیص گروه های عاملی درگیر در تهیه و تثبیت نانوذرههای مس اکسید بهکارگرفته شدند. نتیجه ها نشان داد که عصاره می تواند یون های مس (II) را به اتم های مس با اندازه نانومتری کاهش و رنگ محلول را به سبز تغییر دهد. نانوذره های به دست آمده همگی کروی بودند و میانگین اندازه آنها 10 تا 20 نانومتر بود. همچنین ، بهترین شرایط برای تهیه نانوذره های مس در pHبرابر با 8، 9 میلیلیتر از عصاره با غلظت 5 % و نمک مس با غلظت 10 میلیمولار بود. این نانوذرهها در 6 روز پس از تهیه بسیار پایدار بودند.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications