• Home
  • احمد قره خانی

    List of Articles احمد قره خانی


  • Article

    1 - بررسی روند تغییرات شاخص‌های کیفی، اکسایشی و میکروبی گوشت چرخ شده و نشده گاو در زمان نگهداری به حالت انجماد
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Winter 2021
    یکی از بهترین روش‌های نگهداری گوشت، روش انجماد می‌باشد که می‌تواند گوشت را به حالت طبیعی و بدون فساد قابل‌ملاحظه نگه دارد. در همین راستا این مطالعه باهدف بررسی تأثیر زمان نگهداری (1، 7، 14، 21 و 28 روز) در انجماد (دمای 18- درجه سلسیوس) بر خواص شیمیایی (رطوبت، خاکستر، چر More
    یکی از بهترین روش‌های نگهداری گوشت، روش انجماد می‌باشد که می‌تواند گوشت را به حالت طبیعی و بدون فساد قابل‌ملاحظه نگه دارد. در همین راستا این مطالعه باهدف بررسی تأثیر زمان نگهداری (1، 7، 14، 21 و 28 روز) در انجماد (دمای 18- درجه سلسیوس) بر خواص شیمیایی (رطوبت، خاکستر، چربی و پروتئین)، شاخص‌های اکسایشی (پراکسید، پیوند دوگانه مزدوج و تیوباربیتوریک اسید)، تعداد باکتری‌های سرمادوست و ساختار اسیدهای چرب گوشت چرخ شده و چرخ نشده گوساله صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که با افزایش زمان نگهداری میزان رطوبت و پروتئین کاهش ولی شاخص پراکسید، پیوند دوگانه مزدوج و تیوباربیتوریک اسید افزایش یافت و تغییر معنی‌داری در میزان چربی و خاکستر نمونه‌ها روی نداد. ولی میزان شاخص‌های اکسایشی پراکسید، پیوند دوگانه مزدوج و تیوباربیتوریک اسید در گوشت چرخ شده گوساله بیش از گوشت چرخ نشده بود. به‌طوری‌که بیشینه مقدار عدد پراکسید (2/1 میلی‌اکی والان اکسیژن بر کیلوگرم) مربوط به نمونه گوشت چرخ شده در طی 28 روز نگهداری در دمای انجماد بود. بر اساس یافته‌های کروماتوگرافی گازی ازنظر اسیدهای چرب زنجیر کوتاه C10 تا C20 بین گوشت چرخ شده و گوشت چرخ نشده اختلافی وجود ندارد و میزان اسیدهای چرب n-3 و n-6 در گوشت چرخ نشده نسبت به گوشت چرخ شده مقادیر بالاتری را به خود اختصاص دادند. نتایج شمارش باکتری‌ها ثابت کرد که در طی نگهداری گوشت در دمای انجماد تعداد باکتری های سرمادوست نمونه‌های گوشت افزایش نمی‌یابد. در پایان می‌توان گفت که نگهداری در حالت انجماد برای گوشت چرخ نشده مناسب‌تر از گوشت چرخ شده می‌باشد. Manuscript profile

  • Article

    2 - جستجوی آنتی‌بادی ضد هرپس ویروس تیپ 1 گاوی در شیر گاوان منطقه ارومیه و ماکو به روش الایزا
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 4 , Year , Winter 2010
    برای تعیین میزان آلودگی به هرپس ویروس تیپ 1 گاوی (BHV-1) در گاوهای شیری منطقه ارومیه و ماکو و مقایسه نتایج به دست آمده، یک مطالعه مقطعی انجام شد. انتخاب نمونه ها به طور تصادفی و در سه گروه سنی (3 تا 4 سال، 5 تا 6سال و 7 سال به بالا) صورت گرفت. در هر شهرستان 22 گله انتخا More
    برای تعیین میزان آلودگی به هرپس ویروس تیپ 1 گاوی (BHV-1) در گاوهای شیری منطقه ارومیه و ماکو و مقایسه نتایج به دست آمده، یک مطالعه مقطعی انجام شد. انتخاب نمونه ها به طور تصادفی و در سه گروه سنی (3 تا 4 سال، 5 تا 6سال و 7 سال به بالا) صورت گرفت. در هر شهرستان 22 گله انتخاب و از هر گله، 10 رأس گاو جدا و از هر رأس، یک نمونه شیر اخذ گردید. نمونه ها با استفاده از آزمون الایزای غیر مستقیم برای جستجوی پادتن های ضد هرپس ویروس 1 گاوی مورد آزمایش قرار گرفتند. با تعیین OD نمونه ها و درصد الایزا مثبت و الایزا منفی، نتایج به دست آمده مقایسه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS ویرایش 16، آزمون های من ویتنی، مربع کای، کروسکال والیس و نرم افزارS-Plus 2000 ، جهت پی بردن به تفاوت بین میانگین میزان آلودگی در دو منطقه و تفاوت مجموع میانگین میزان آلودگی در بین گروه های سنی با سطح اطمینان 95 درصد استفاده گردید. نتایج نشان داد میزان آلودگی در منطقه ماکو 08/34 درصد و در منطقه ارومیه 04/13 در صد بوده که حاکی از بالا بودن میزان آلودگی در منطقه ماکو است به طوری که تفاوت آماری معنی داری را بین میزان آلودگی در این دو منطقه شاهد هستیم (005/0p =). به علاوه، در بررسی مجموع میانگین میزان آلودگی در بین گروه های سنی در دو منطقه، نسبت موارد آلوده در گروه سنی اول (32 درصد) به طور معنی داری از دو گروه سنی دیگر (14 درصد) و (6 درصد) بیشتر برآورد گردید (05/0>p). Manuscript profile

  • Article

    3 - بررسی آلودگی به انگل های خارجی و نقش آنها در انتقال بیماری های تک یاخته ای بز در شهرستان ماکو
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 1 , Year , Summer 2012
    هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی به انگل های خارجی، تعیین فون (جنس و گونه آنها) و نقش آنها در انتقال بیماری های تک یاخته ای در بز در منطقه ماکو بود. این بررسی از اول فروردین ماه 1389 تا اواخر اسفند 1389 انجام گردید. بدین منظور به صورت تصادفی 50 گله بز انتخاب و از هر More
    هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی به انگل های خارجی، تعیین فون (جنس و گونه آنها) و نقش آنها در انتقال بیماری های تک یاخته ای در بز در منطقه ماکو بود. این بررسی از اول فروردین ماه 1389 تا اواخر اسفند 1389 انجام گردید. بدین منظور به صورت تصادفی 50 گله بز انتخاب و از هر گله 8 نمونه با فرض 50 درصد شیوع، 95 درصد اطمینان و 5 درصد خطا به تعداد 400 نمونه انتخاب گردید. پس از جداسازی انگل های خارجی از بدن دام های مورد مطالعه، خون گیری از دام های دارای علائم و تهیه گسترش مستقیم و رنگ آمیزی گسترش ها با رنگ گیمسا انجام گرفت، سپس با مطالعه گسترش ها و تشخیص نوع تک یاخته، گونه های انگل های خارجی شناسایی گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در این بررسی از 400 رأس بز مورد مطالعه، آلودگی به کنه در 137 مورد (5/33 درصد) دیده شد. آلودگی به سایر انگل های خارجی (نظیر جرب، شپش، کک و میاز) مشاهده نشد. از 137 رأس بز آلوده به کنه، 104 رأس (18/75 درصد) علایم آلودگی به بیماری های تک یاخته ای را نشان دادند که از بین آنها 87 رأس آلوده به بابزیا اویس (46/84 درصد)، 12 رأس آلوده به بابزیا موتازی (65/11 درصد) و 5 رأس آلودگی توأم به بابزیا اویس و بابزیا موتازی (89/3 درصد) داشتند. آلودگی به تیلریا و آناپلاسما یافت نشد. از حیوانات مورد مطالعه کنه های ریپی سفالوس، هیالوما، درماسنتور و همافیزالیس جدا گردید. نتایج نشان دهنده غالب بودن آلودگی تک یاخته ای بابزیا گونه بابزیا اویس در بز در منطقه ماکو می باشد. نتایج آماری نشان داد که حضور کنه ریپی سفالوس بورسا به طور معنی داری با وجود بیماری بابزیوزیس در بز ارتباط دارد (05/0p<). Manuscript profile