• Home
  • زینب عسکری

    List of Articles زینب عسکری


  • Article

    1 - بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک در شیرهای خام سنتی و صنعتی تولید شده در شهرستان فسا طی سال 1398
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 5 , Year , Winter 1402
    این مطالعه به منظور انتخاب بهترین کیت تجاری آنتی‌بیوتیک از بین 5 نوع کیت کوپن، بتا استار، مکس بی تی، توئین سنسور و تری سنسور انجام شد. در ادامه به مقایسه باقیمانده آنتی‌بیوتیک در دامداری‌های صنعتی و سنتی در فصول و ماه‌های مختلف سال 1398 و بررسی اثر مصرف آنتی‌بیوتیک برمی More
    این مطالعه به منظور انتخاب بهترین کیت تجاری آنتی‌بیوتیک از بین 5 نوع کیت کوپن، بتا استار، مکس بی تی، توئین سنسور و تری سنسور انجام شد. در ادامه به مقایسه باقیمانده آنتی‌بیوتیک در دامداری‌های صنعتی و سنتی در فصول و ماه‌های مختلف سال 1398 و بررسی اثر مصرف آنتی‌بیوتیک برمیزان شمارش کلی میکروبی پرداخته شد. نتایج حاصل از ارزیابی کیت‌های مختلف تجاری نشان داد، کیت تری سنسور کمترین خطا را داشته و به دلیل اینکه درکمترین زمان، نتیجه آزمایش را مشخص می‌کند، به عنوان بهترین کیت انتخاب شد. به علاوه، نتایج آماری نشان داد که شیرهای آلوده به آنتی‌بیوتیک ارسالی به کارخانجات و ایستگاه‌های تحویل شیر در تمام فصول در گاوداری‌های سنتی بیشتر از دامداری‌های صنعتی بود. از بین 291 دامداری سنتی و 28 دامداری صنعتی انتخابی، بیشترین آلودگی به آنتی بیوتیک در فصل تابستان و در ماه تیر مشاهده شد که به ترتیب 99/33 و 33/44 درصد مربوط به دامداری سنتی و 86/17 و 75/25 درصد مربوط به دامداری صنعتی بدست آمد. اثر مصرف آنتی‌بیوتیک برمیزان شمارش کلی میکروبی نشان داد که تأثیر بسزایی در کاهش میزان شمارش میکروبی دارد. باتوجه به سرانه مصرف شیر در شهرستان فسا، این میزان از آلودگی به آنتی‌بیوتیک جمعیت قابل توجهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که در بین آن‌ها کودکان، سالمندان، بانوان باردار و بیماران، بیش از سایرین در معرض خطر می‌باشند. این پژوهش لزوم توجه بیش از پیش سازمان‌های قانون‌گذار و ناظررا برای کنترل و به حداقل رساندن این آلودگی‌ها گوشزد می‌کند. Manuscript profile