• Home
  • S.S. Saei-Dehkordi

    List of Articles S.S. Saei-Dehkordi


  • Article

    1 - تعیین فراوانی آلودگی گوشت گاو به گونه‏های لیستریا در کشتارگاه‏ها و گوشت‏ فروشی‏های استان چهارمحال و بختیاری
    Journal of Food Microbiology , Issue 1 , Year , Spring 2020
    آلودگی مواد غذایی با باکتری های گوناگون از جمله لیستریا همواره از دیدگاه بهداشت عمومی اهمیت داشته است. بنابراین این مطالعه برای بررسی حضور و رخداد آلودگی به گونه های لیستریا در نمونه های گوشت گاو به دست آمده از کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری انجام More
    آلودگی مواد غذایی با باکتری های گوناگون از جمله لیستریا همواره از دیدگاه بهداشت عمومی اهمیت داشته است. بنابراین این مطالعه برای بررسی حضور و رخداد آلودگی به گونه های لیستریا در نمونه های گوشت گاو به دست آمده از کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. دویست و پنجاه و پنج نمونه ی گوشت جمع آوری شد. شیوع کلی گونه های لیستریا بابر با 94/12 درصد بود. بالاترین (4/16 درصد) و پایین ترین (8 درصد) میزان شیوع به ترتیب به نمونه های گوشت گاو کشتارگاه فرخشهر و گوشت فروشی های شهرکرد متعلق بود. در میان شش گونه ی لیستریا، بیشترین شیوع (4/7 درصد) برای لیستریا اینوکاو و کمترین شیوع (4/0 درصد) به لیستریا سیلیگری و لیستریا ایوانوی مربوط بود. بالاترین درصد شیوع (7/6 درصد) لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های گوشت گاو گوشت فروشی های هفشجان شناسایی شد. در مطالعه ی پیش رو، هیچکدام از نمونه ها به لیستریا ولشیمری آلوده نبود. از میان ده جدایه ی لیستریا مونوسیتوژنز، شایع ترین (40 درصد) سروتیپ ها1/2a و 4b بودند. همچنین، شیوع سروتیپ 1/2b، 20 درصد بود. نتایج بیانگر آن است که به دلیل حضور و آلودگی لیستریا، بهبود اصول بهداشتی در کشتارگاه ها و گوشت فروشی ها تضمینی برای بهداشت و سلامت عمومی است. Manuscript profile

  • Article

    2 - شیوع، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین در ایزوله‌های MRSA جدا شده از برخی غذاهای آماده مصرف
    Journal of Food Microbiology , Issue 4 , Year , Winter 2023
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین یکی از اصلی‌ترین عوامل نوظهور ایجاد کننده مسمومیت‌های غذایی مقاوم به آنتی-بیوتیک در انسان است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین در ایزوله‌های استافیلوکوکوس او More
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین یکی از اصلی‌ترین عوامل نوظهور ایجاد کننده مسمومیت‌های غذایی مقاوم به آنتی-بیوتیک در انسان است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از غذا های آماده ‌مصرف در شهرستان شهرکرد انجام پذیرفت. در این مطالعه تعداد 125 نمونه غذای آماده مصرف جمع آوری و به‌منظور جداسازی استافیلوکوکوس اورئوس از کشت میکروبی استفاده و ایزوله‌های مقاوم به متی سیلین با استفاده از دیسک های سفوکسیتین و اگزاسیلین تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین به ترتیب با استفاده از روش‌های انتشار دیسک و PCR ارزیابی شدند. میزان شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در نمونه‌های کباب‌کوبیده، جوجه‌کباب، همبرگردستی و سوسیس به ترتیب 42/68، 66/66، 5/62 و 57/28 درصد بود. ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، بیشترین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های پنی‌سیلین (100 درصد(، داکسی سیکلین) 64/80 درصد(، تتراسیکلین) 41/77 درصد( و اریترومایسین) 96/70 درصد( داشتند. کمترین مقاومت نسبت به ونکومایسین و ریفامپین) 58/22درصد) گزارش گردید. فراوانی ژن‌های انتروتوکسین SEG,SEA به ترتیب 06/58 و 29/61 درصد گزارش شد. حضور هم‌زمان چند ژن کد کننده انتروتوکسین و مقاومت چندگانه نسبت به چندین آنتی‌بیوتیک در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از نمونه-های غذاهای آماده مصرف نشان دهنده بروز یک مشکل بهداشتی عمده در این دسته از مواد غذایی است. با جلوگیری از تجویز بی رویه آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توان خطر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین انتروتوکسین زا را در غذاهای آماده مصرف کاهش داد, Manuscript profile