• Home
  • فاطمه بختیاری

    List of Articles فاطمه بختیاری


  • Article

    1 - کاربرد نانو امولسیون اسانس زیره (Cuminum cyminum) به منظور کنترل باکتری‌های بیماری زای و انگل ها در کاهو(Lactuca sativa)
    Research On Surface Engineering and Nanomaterials Science , Issue 2 , Year , Summer 1401
    با توجه به اهمیت سبزیجات خوراکی در تغذیه روزانه، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر نانو امولسیون اسانس زیره (Cuminum cyminum) به منظور کنترل باکتری های بیماری زا و انگل ها در کاهو(Lactuca sativa) انجام شد. شمارش کلی باکتری های کاهو تحت تاثیر نانوامولسیون زیره کاهش مع More
    با توجه به اهمیت سبزیجات خوراکی در تغذیه روزانه، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر نانو امولسیون اسانس زیره (Cuminum cyminum) به منظور کنترل باکتری های بیماری زا و انگل ها در کاهو(Lactuca sativa) انجام شد. شمارش کلی باکتری های کاهو تحت تاثیر نانوامولسیون زیره کاهش معنی داری را در مقایسه با تیمار آب نشان داد. کمترین بار میکروبی در تیمار 0.1 درصد زیره و بالاترین بار میکروبی در تیمار آب اندازه گیری شد. نانوامولسیون زیره بر روی دو باکتری ویبریو کلرا (گرم منفی) و لیستریا مونوسیتوژنز (گرم مثبت) در مقایسه با دو باکتری سالمونلا تیفی موریم (گرم منفی) و اشرشیا کلی (گرم منفی) اثر ضدباکتریایی بیشتری نشان داد. در بررسی تعداد و نوع انگل های جداسازی شده در مرتبه های مختلف شستشو، لارو نماتود، کیست ژباردیا، تخم آسکاریس، کیست آنتامباکولی، تخم تنیا جداسازی شد که بیشترین تعداد انگل جدا شده در تیمار زیره 1و 2 درصد بود. Manuscript profile