• Home
  • هومن رجبی اسلامی

    List of Articles هومن رجبی اسلامی


  • Article

    1 - تاثیر میدان مغناطیسی ثابت بر عملکرد تخم گشایی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
    Journal of Renewable Natural Resources Research , Issue 30 , Year , Autumn_Winter 2019
    آزمایشی با هدف بررسی اثر میدان مغناطیسی ثابت بر عملکرد تخم گشایی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در انکوباتورهای ویس صورت گرفت. بدین منظور 3 تیمار با شدت جریان های مغناطیسی ثابت 5، 15 و 25 میلی تسلا به همراه تیمار شاهد (بدون قرار گرفتن در معرض میدان مغناطیسی) با 3 ت More
    آزمایشی با هدف بررسی اثر میدان مغناطیسی ثابت بر عملکرد تخم گشایی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در انکوباتورهای ویس صورت گرفت. بدین منظور 3 تیمار با شدت جریان های مغناطیسی ثابت 5، 15 و 25 میلی تسلا به همراه تیمار شاهد (بدون قرار گرفتن در معرض میدان مغناطیسی) با 3 تکرار در نظر گرفته شد. تخم های استحصال شده از 8 مولد ماده با تراکم 49000 عدد به صورت تصادفی به انکوباتورها منتقل شدند. بررسی تغییرات شاخص های فیزیکوشیمیایی آب شامل دمای آب، میزان pH، اکسیژن محلول، سختی کل، مشتقات نیتروژن (آمونیاک و نیتریت) و میزان فسفات در طول دوره تخم گشایی به صورت روزانه صورت پذیرفت. لاروهای استحصالی از هر تیمار پس از تخم گشایی (12-9 روز) به‌منظور بررسی روند رشد به انکوباتورهای زوک یک‌صد لیتری بدون اتصال به مگنت ها منتقل گردیدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری در میزان سختی کل، آمونیاک و اکسیژن آب بین تیمارهای آزمایش وجود دارد (05/0p<). بهترین تاثیر گذاری میدان مغناطیسی ثابت با در نظر گرفتن ویژگی های فیزیولوژیک ماهی سفید در تیمار 25 میلی تسلا مشاهده گردید. همچنین تعداد لاروهای تفریخ شده در تیمار 25 میلی تسلا به شکل معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0p<). با این وجود تفاوت معنی داری در میزان بازماندگی لاروهای دارای کیسه زرده در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده نشد (05/0p<). نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که استفاده از میدان مغناطیسی ثابت می تواند در بهبود کیفیت آب و بازماندگی لارو ماهی سفید دریای خزر تاثیرگذار باشد. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر خوراکی نانولیپوزوم حاوی رنگدانه آستازانتین بر عملکرد رشد و بهره وری خوراک بچه ماهی قزل‌‏آلای رنگین‎‌‏کمان <i/>Oncorhynchus mykiss<i>
    Journal of Renewable Natural Resources Research , Issue 35 , Year , Spring_Summer 2021
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (NA) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد قزل‌ آلای رنگین‌ کمان پرداخت. تعداد 375 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 2/00 ± 31/00 گرم در پنج تیمار شامل صفر (گروه شاهد)، 25 (تیمار دوم)، 50 (تیمار سوم)، 75 (تیمار چهارم) More
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (NA) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد قزل‌ آلای رنگین‌ کمان پرداخت. تعداد 375 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 2/00 ± 31/00 گرم در پنج تیمار شامل صفر (گروه شاهد)، 25 (تیمار دوم)، 50 (تیمار سوم)، 75 (تیمار چهارم) و 100 میلی‎‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (تیمار پنجم) تقسیم شدند. هر تیمار دارای سه تکرار و هر تکرار حاوی 25 قطعه ماهی بود که در 15 تانک 200 لیتری به صورت تصادفی ذخیره‌سازی شده و به مدت 60 روز تغذیه گردیدند. به‌ منظور اندازه‌ گیری وزن برای شاخص ‌های مورد بررسی از ترازو با دقت 0/1 استفاده شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان درصد افزایش وزن نهایی (13/80±225/22 گرم) مربوط به تیمار 75 میلی ‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین و کمترین آن (12/88±194/57 گرم) مربوط به تیمار 100 میلی ‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بود. همچنین بیشترین نرخ رشد روزانه با میزان 0/10±2/51 گرم در روز در تیمار 75 میلی ‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین به دست آمد که به شکل معنی‌‎داری بیش از مقدار آن در تیمار شاهد بود (p<0.05). بالاترین نرخ کارآیی غذایی نیز در تیمار 75 میلی‌ گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین مشاهده شد. یافته ‌های پژوهش حاضر نشان داد که 83/61 میلی ‌گرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بهترین تاثیر را در رشد قزل‌ آلای رنگین ‌کمان داشته و برای پرورش این ماهی توصیه می ‌گردد. Manuscript profile

  • Article

    3 - تاثیر نانوذره اکسیدروی در جیره غذایی بر خصوصیات لکوسیتی قزل آلای رنگین‏ کمان (Oncorhynchus mykiss)
    Journal of Renewable Natural Resources Research , Issue 39 , Year , Spring_Summer 2024
    تاثیر نانوذره اکسید روی به عنوان مکمل معدنی در جیره غذایی بر تغییرات با گلبول های سفید خون قزل آلای رنگین کمان در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 900 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (5/41±17/22 گرم) به صورت تصادفی در 18 تانک (شش گروه آزمایشی هر یک ب More
    تاثیر نانوذره اکسید روی به عنوان مکمل معدنی در جیره غذایی بر تغییرات با گلبول های سفید خون قزل آلای رنگین کمان در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 900 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (5/41±17/22 گرم) به صورت تصادفی در 18 تانک (شش گروه آزمایشی هر یک با سه تکرار) توزیع گردیدند. جیره غذایی پایه بدون افزودن مکمل روی تهیه و برای تغذیه ماهیان در گروه شاهد منفی استفاده شد. سایر جیره های آزمایشی با افزودن 10، 30، 50 و 70 میلی گرم در کیلوگرم نانوذره اکسیدروی و 70 میلی گرم سولفات روی (شاهد مثبت) به ازای هر کیلوگرم جیره غذایی پایه تهیه شدند. ماهیان پس از دو هفته سازگاری برای 8 هفته توسط جیره های غذایی مربوط به هر یک از گروه های آزمایشی مورد تغذیه قرار گرفتند. نمونه های خونی در انتهای دوره آزمایشی به منظور بررسی تعداد گلبول های سفید خونی و شمارش افتراقی آنها از ماهیان گرفته شد. نتایج نشان داد نانواکسید روی تاثیر معنی دار بر تعداد گلبول های سفید خونی دارد، به طوری که بیشترین تعداد این گروه از سلول های خونی سفید با 22000±178000 عدد در میلی مترمکعب در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 50 میلی گرم مکمل نانوذره اکسیدروی در هر کیلوگرم جیره غذایی ثبت گردید که به شکل معنی داری بیش از تعداد آنها در ماهیان تغذیه شده با جیره پایه بود (0/05>p). همچنین ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 50 میلی گرم نانوذره اکسیدروی در هر کیلوگرم جیره غذایی با 0/13±72/21 درصد دارای بالاترین درصد لنفوسیت ها بودند، درحالی که کمترین درصد نوتروفیل نیز در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 50 میلی گرم نانوذره اکسیدروی در هر کیلوگرم جیره غذایی ثبت گردید. با این وجود تعداد حقیقی نوتروفیل خون ماهیان در این گروه آزمایشی 5/4 برابر بیش از تعداد آنها در گروه شاهد بود. یافته های پژوهش حاضر نشان داد روی به شکل اکسید نانو تاثیر معنی داری بر فراسنجه های مرتبط با گلبول های سفید خون قزل آلای رنگین کمان داشته و موجب افزایش تعداد لکوسیت ها، درصد لنفوسیت ها و کاهش نسبت نوتروفیل ها گردیده که بیانگر قابلیت بالاتر ایمنی خونی آنها است. Manuscript profile