تاثیر مکمل یاری کوتاه مدت سیر بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدهید سرم مردان فعال پس از ورزش برون گرا
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذایی
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2 - استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: تمرین برونگرا, رادیکال آزاد, ظرفیت ضداکسایشی, مکمل یاری سیر,
چکیده مقاله :
مقدمه: سیر سطوح آنتی اکسیدان بدن را افزایش میدهد. دفاع آنتی اکسیدانی بدن میتواند فشار اکسایشی و آسیب به سلولها را کاهش دهد. هدف از این پژوهش، بررسی اثرات مکمل یاری کوتاه مدت سیر بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالوندیآلدهید سرم مردان فعال پس از تمرین برونگرا میباشد. مواد و روشها: 20 مرد سالم ورزشکار (با سن±3: 24 سال، شاخص توده بدن: 3/1 ± 4/24 kg.m-2 و حداکثر اکسیژن مصرفی: 2/3 ± 1/49ml/kg/min) به صورت تصادفی در دو گروه همگن تجربی (مصرف روزانه 700 میلی گرم کپسول) و کنترل ( دارونما) جایگزین شدند که کپسول دکستروز برای 4 هفته مصرف کردند. نمونه خونی اولیه قبل از شروع مکمل یاری و دوم بعد از مکمل یاری چهار هفته ای سیر و سوم، بعد از فعالیت برونگرا (45 دقیقه دویدن که به صورت 9 ست 5 دقیقه ای با 80 درصد اکسیژن مصرفی با شیب منفی 10% و میان هر ست 2 دقیقه ریکاوری فعال با شیب صفر) گرفته شد. پارامترها با استفاده از آنالیز واریانس مکرر و بونفرونی در سطح معنی داری a=0.05تجزیه و تجلیل شدند. یافتهها: مکمل یاری چهار هفته سیر در حالت پایه باعث افزایش معنیدار ظرفیت ضداکسایشی تام (P<0.05) سرمی شد اما بعد از دویدن روی سراشیبی در هر دو گروه کاهش پیدا کرد. مکمل یاری سیر اثری بر مالوندیآلدهید (P>0.05) سرمی نداشت. بنابراین دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند اما بعد از دویدن روی سرازیریدر هر دو گروه افزایش پیدا کرد. نتیجه گیری: مکمل یاری سیر از طریق افزایش ظرفیت ضد اکسایشی تام می تواند از آسیب فشار اکسایشی پس از انجام فعالیت برونگرا در مردان فعال بکاهد.
Introduction: Garlic increases the antioxidant levels of the body. The antioxidant defensive system in the body can reduce the oxidative stress and reduces the damage to the cells. The aim of this study is to investigate the effects of short-term supplementation of garlic on the total anti-oxidative capacity, malondialdehyde serum in active men after eccentric exercise. Materials and Methods: Twenty healthy athlete males (age of 24 ± 3 years, body mass index of 24.4±1.3 kg.m-2, and VO2 max of 49.1±3.2 ml/kg/min) were randomly assigned to two equal groups: experimental (daily intake of 700 mg garlic capsules) and control (placebo) groups who used dextrose capsules for four weeks. The blood samples were taken at baseline, after completing a four-week period supplementation and after eccentric exercise (45 minutes of running with 9 set of 5-minutes with 80% oxygen consumption and 10% with a negative slope between each set of 2 minute active recovery with zero slopes). The parameters were analyzed using repeated measure ANOVA, Bonferroni, with a significance level of a=0.05. Results: Garlic supplementation for four weeks increased the total antioxidant capacity in the pre exercise (P<0.05) significantly, but decreased after downhill running in two groups (P <0.05). Garlic supplementation did not have any effects on Malondialdehyde, therefore, there are not any significant differences between Malondialdehyde after supplementation among the two groups, but increased after downhill running in two groups. Conclusion: Garlic supplementation might reduce oxidative stress damage by increasing of TAC after eccentric exercise in active men.
جهانگرد سردرود، ا.، حامدی نیا، م. ر.، حسینی کاخک، ع. ر.، جعفری، ا. و صالح زاده، ک. (1392). اثر مکمل سازی کوتاه مدت عصاره سیر بر شاخص های استرس اکسایشی زمان استراحت و ناشی از ورزش وامانده ساز در مردان فوتبالیست. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، دوره پانزدهم، شماره ۱، صفحه های ۸۵-78
Al-Numair, K. S. (2009). Hypocholesteremic and antioxidant effects of garlic (Allium sativum L.) extract in rats fed high cholesterol diet. Pakistan Journal of Nutrition, 8(2), 161-166.
Bloomer, R. J., Goldfarb, A. H., Wideman, L., Mckenzie, M. J. & Consitt, L. A. (2005). Effects of acute aerobic and anaerobic exercise on blood markers of oxidative stress. The Journal of Strength & Conditioning Research, 19, 276-285.
Chang, C. K., Huang, H. Y., Tseng, H. F., Hsuuw, Y. D. & Tso, T. K. (2007). Interaction of vitamin E and exercise training on oxidative stress and antioxidant enzyme activities in rat skeletal muscles. The Journal of nutritional biochemistry, 18(1), 39-45.
Demirbag, R., Yilmaz, R., Güzel, S, Çelik, H., Koçyigit, A. & Özcan, E. (2006). Effects of treadmill exercise test on oxidative/antioxidative parameters and DNA damage. Anadolu Kardiyol Derg, 6 (2), 135-140.
Dhawan, V. & Jain, S. (2005). Garlic supplementation prevents oxidative DNA damage in essential hypertension. Molecular and cellular biochemistry, 275 (1-2), 85-94.
Durak, I., Kavutcu, M., Aytaç, B., Avci, A., Devrim, E., Ozbek, H. & Oztürk, H. S. (2004). Effects of garlic extract consumption on blood lipid and oxidant/antioxidant parameters in humans with high blood cholesterol. The Journal of nutritional biochemistry, 15(6), 373-377.
Dvořáková, M., Weingartová, I., Nevoral, J., Němeček, D. & Krejčová, T. (2015). Garlic Sulfur Compounds Suppress Cancerogenesis and Oxidative Stress: A Review. Scientia Agriculturae Bohemica, 46 (2), 65–72.
Edge, J., Bishop, D. & Goodman, C. (2006). The effects of training intensity on muscle buffer capacity in females. European journal of applied physiology, 96 (1), 97-105.
Helgerud, J., Høydal, K., Wang, E., Karlsen, T., Berg, P., Bjerkaas, M., Simonsen, T., Helgesen, C., Hjorth, N., Bach, R. & Hoff, J. (2007). Aerobic High-Intensity Intervals Improve VO2 max More Than Moderate Training. Medicine and science in sports and exercise, 39(4), 665.
Jafari, A., Zekri, R., Dehghan, G. & Malekirad, A. A. (2011). Effect of short-term garlic extract supplementation on oxidative stress and inflammatory indices in non-athlete men after an aerobic exercise. Journal of Cell and Tissue, 2, 23-31.
Koseoglu, M., Isleten, F., Atay, A. & Kaplan, Y. C. (2010). Effects of acute and subacute garlic supplement administration on serum total antioxidant capacity and lipid parameters in healthy volunteers. Phytother Res., 24, 374-378.
Kurkcu, R. (2010). The effects of short-term exercise on the parameters of oxidant andantioxidant system in handball players, African Journal of Pharmacy and Pharmacology, 4(7), 448-452.
Lai, Y. S., Chen, W. C., Ho, C. T., Lu, K. H., Lin, S. H., Tseng, H. C., Lin, S. Y. & Sheen, L. Y. (2014). Garlic Essential Oil
Protects against Obesity-Triggered Nonalcoholic Fatty Liver Disease through Modulation of Lipid Metabolism and Oxidative Stress. J. Agric. Food Chem., 62 (25), 5897–5906.
Lee, E. K., Chung, S. W., Kim, J. Y., Kim, J. M. & Heo, H. S. (2009). Allylmethylsulfide Down-Regulates X-Ray Irradiation-Induced Nuclear Factor-κ B Signaling in C57/BL6 Mouse Kidney. Journal of medicinal food, 12(3), 542-551.
Mabani, M., Golami, M. & Hedayati, M. (2013). Acute Effects of Vitamin C Supplementation for Four Weeks Followed by a Meeting of Creatine Kinase and Lactate Eccentric Activity in Male Non-Athletic. International Journal of Basic Sciences & Applied Research, 2(11),926-930.
Metin, G., Gumustas, M. K., Uslu, E., Belce, A. & Kayserilioglu, A. (2003). Effect of regular training on plasma thiols, malondialdehyde and carnitine concentrations in young soccer players. Chinese Journal of Physiology, 46 (1), 35-39.
Morihara, N., Ushijima, M., Kashimoto, N., Sumioka, I., Nisihama, T. & Hayama, M. (2006). Aged garlic extract ameliorates. Biol Pharm Bull, 29, 962-966.
Padiya, R., Chowdhury, D., Borkar, R., Srinivas, R., Pal Bhadra, M. & Banerjee, S. K. (2014). Garlic attenuates cardiac oxidative stress via activation of PI3K/AKT/Nrf2-Keap1 pathway in fructose-fed diabetic rat. PLoS One. 9 (5): e94228. doi: 10.1371
Quindry, J. C., Stone, W. L., King, J. & Boeder, C. E. (2003). The effects of acute exercise on neutrophils and plasma oxidative stress. Medicine and Science in Sports and Exercise, 35(7), 1139-1145.
Ramel, A., Wagner, K. H. & Elmadfa, I. (2004). Plasma antioxidants and lipid oxidation after submaximal resistance exercise in men. European journal of nutrition, 43(1), 2-6.
Sangeetha, T. & Quine, S. D. (2006). Preventive effect of S‐allyl cysteine sulfoxide (alliin) on cardiac marker enzymes and lipids in isoproterenol‐induced myocardial injury. Journal of pharmacy and pharmacology, 58(5), 617-623.
Shaik, I. H., George, J. M., Thekkumkara, T. J. & Mehvar, R. (2008). Protective effects of diallyl sulfide, a garlic constituent, on the warm hepatic ischemia–reperfusion injury in a rat model. Pharmaceutical research, 25(10), 2231-2242.
Williams, M. J., Sutherland, W. H., McCormick, M. P., Yeomn, D. J. & de Jong, S. A. (2005). Aged garlic extract improves endothelial function in men with coronary artery disease. Phytotherapy research, 19(4), 314-319.
_||_