بررسی اثرات به کارگیری سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio)
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیسمیرا یوسفی 1 , سید حسین حسینی فر 2 , عبدالمجید حاجی مرادلو 3 , حامد پاک نژاد 4
1 - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران
2 - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران
3 - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران
4 - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران
کلید واژه: پربیوتیک, دفاع آنتی اکسیدانی, ماهی زبرا, گالاکتوالیگوساکارید,
چکیده مقاله :
1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-bidi-font-family:"B Nazanin";} >زمینه و هدف: گالاکتو اولیگوساکارید(GOS)، پربیوتیکی است که از واکنش آنزیمی لاکتوز حاصل شده و عمدتاً از مولکولهای گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است.هدف از این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید جیره، بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio) به عنوان مدل آزمایشگاهی می باشد.روش کار: تعداد 420 قطعه ماهی 1/045 میلیگرم به طور کاملاً تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریومهای 60 لیتری توزیع و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در پایان دوره آزمایش فعالیت آنتیاکسیدان کل ماهیها و نیز بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی کاتالاز(CAT) و سوپراکسید دیسموتاز(SOD) بررسی گردید.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید اثر معنیداری بر فعالیت آنتیاکسیدانی کل نداشت(05/0P). هم چنین بررسی بیان ژنهای مورد نظر نیز نشان دهنده کاهش سطح بیان ژن CAT در گروههای تغذیه شده با سطوح 5/0 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین سطح 1 درصد و گروه شاهد اختلاف معنیداری وجود ندارد(05/0P). بررسی میزان بیان نسبی ژن SOD نیز نشان دهنده کاهش معنادار بیان این ژن در گروههای تغذیه شده با سه سطح 5/0، 1 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین این سه سطح با یکدیگر اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0Pنتیجه گیری: با توجه به این نتایج به نظر میرسد که استفاده از گالاکتوالیگوساکارید در جیره ماهی زبرا سبب کاهش بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی ماهی زبرا می شود ولی بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل اثری ندارد.
v:* {behavior:url(#default#VML);} o:* {behavior:url(#default#VML);} w:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} >1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-bidi-font-family:"B Nazanin";} >Inroduction & Objective: The aim of the study was to study the effects of different levels of prebiotic galactooligosaccharide (GOS) on antioxidantdefense system in zebrafish (Danio rerio) as model organism. Material and Methods:A total number of 420 fish (45±0.1 mg) were supplied and randomly stocked in 60 L aquariums assigned to four treatments repeated in triplicates. Fish were with four experimental diets contain0, 0.5, 1 and 2% prebiotic for 8 weeks. At the end of feeding trial, total antioxidant activity as well as expression of antioxidant defense related genes Catalase (CAT) and Superoxide dismutase (SOD).Results:The obtained results revealed that administration of different levels of GOS had no significant effects on total antioxidant activity (P>0.05). Also, gene expression studies showed that CAT expression was remarkably down-regulated in fish fed 0.5 and 2% GOS (P0.05). Evaluation of SOD gene expression revealed significant down regulation in prebiotic fed fish (0.5, 1 and 2%) compared control group (P0.05).Counclusion:Based on these results, it seems that administration of GOS in zebra fish diet down-regulates antioxidant defense related genes without any effect on total antioxidant activity.