فهرست مقالات زهرا همتی


  • مقاله

    1 - شیوع، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین در ایزوله‌های MRSA جدا شده از برخی غذاهای آماده مصرف
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 10 , پاییز 1402
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین یکی از اصلی‌ترین عوامل نوظهور ایجاد کننده مسمومیت‌های غذایی مقاوم به آنتی-بیوتیک در انسان است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین در ایزوله‌های استافیلوکوکوس او چکیده کامل
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین یکی از اصلی‌ترین عوامل نوظهور ایجاد کننده مسمومیت‌های غذایی مقاوم به آنتی-بیوتیک در انسان است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از غذا های آماده ‌مصرف در شهرستان شهرکرد انجام پذیرفت. در این مطالعه تعداد 125 نمونه غذای آماده مصرف جمع آوری و به‌منظور جداسازی استافیلوکوکوس اورئوس از کشت میکروبی استفاده و ایزوله‌های مقاوم به متی سیلین با استفاده از دیسک های سفوکسیتین و اگزاسیلین تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و فراوانی ژن‌های کد کننده انتروتوکسین به ترتیب با استفاده از روش‌های انتشار دیسک و PCR ارزیابی شدند. میزان شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در نمونه‌های کباب‌کوبیده، جوجه‌کباب، همبرگردستی و سوسیس به ترتیب 42/68، 66/66، 5/62 و 57/28 درصد بود. ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، بیشترین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های پنی‌سیلین (100 درصد(، داکسی سیکلین) 64/80 درصد(، تتراسیکلین) 41/77 درصد( و اریترومایسین) 96/70 درصد( داشتند. کمترین مقاومت نسبت به ونکومایسین و ریفامپین) 58/22درصد) گزارش گردید. فراوانی ژن‌های انتروتوکسین SEG,SEA به ترتیب 06/58 و 29/61 درصد گزارش شد. حضور هم‌زمان چند ژن کد کننده انتروتوکسین و مقاومت چندگانه نسبت به چندین آنتی‌بیوتیک در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از نمونه-های غذاهای آماده مصرف نشان دهنده بروز یک مشکل بهداشتی عمده در این دسته از مواد غذایی است. با جلوگیری از تجویز بی رویه آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توان خطر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین انتروتوکسین زا را در غذاهای آماده مصرف کاهش داد, پرونده مقاله