فهرست مقالات سید عرفان حسینی نسب


  • مقاله

    1 - بررسی مقاومت ژن¬های انتروتوکسیژنیک جدایه¬های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی¬سیلین در مواد غذایی عرضه¬شده در شهرستان قم
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 1 , سال 11 , بهار 1403
    آلودگی مواد غذایی خیابانی با استافیلوکوکوس اورئوس به واسطه توانایی مقاومت به آنتی¬بیوتیک¬ها از دیدگاه بهداشت مواد غذایی به یکی از نگرانی¬ها بدل شده است. بنابراین هدف این پژوهش بررسی مقاومت ژن¬های انتروتوکسیژنیک جدایه¬های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی¬سیلین در مواد غ چکیده کامل
    آلودگی مواد غذایی خیابانی با استافیلوکوکوس اورئوس به واسطه توانایی مقاومت به آنتی¬بیوتیک¬ها از دیدگاه بهداشت مواد غذایی به یکی از نگرانی¬ها بدل شده است. بنابراین هدف این پژوهش بررسی مقاومت ژن¬های انتروتوکسیژنیک جدایه¬های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی¬سیلین در مواد غذایی عرضه¬شده در شهرستان قم می¬باشد. نخست 150 نمونه از مواد غذایی شامل سوسیس، سمبوسه، همبرگر سنتی، فلافل، خوراک ماکارونی و سالاد به صورت تصادفی نمونه¬گیری و در شرایط سترون برای انجام آزمایش به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی ارسال شد. آزمایش¬ها با استفاده از روش¬های استاندارد انجام شد. نتایج نشان داد بیشترین آلودگی مربوط به سالاد (64 درصد)، خوراک ماکارونی (52 درصد)، همبرگر سنتی (48 درصد)، سمبوسه (44 درصد) و فلافل و سوسیس (20 درصد) بود. شایع¬ترین ژن¬های حامل به ترتیب sea (95/21 درصد) و seb و sec (75/9 درصد) بود. وضعیت شیوع جدایه¬های مقاوم به متی¬سیلین به ترتیب سالاد (52 درصد)، خوراک ماکارونی (44 درصد)، همبرگر سنتی (32 درصد)، سمبوسه (28 درصد)، و فلافل و سوسیس (4 درصد) بود. آنالیزهای آماری نشان داد ارتباط بین شیوع استافیلوکوکوس اورئوس با جدایه¬های مقاوم به متی¬سیلین معنی¬دار نبود (p<0/01). همچنین بیشترین مقاومت جدایه¬ها نسبت به پنی¬سیلین (82 درصد) و اریترومایسین (78 درصد) و کمترین مقاومت برای امی¬پنم (33/8 درصد) بود. بر مبنای شیوع آلودگی در پژوهش حاضر و نقش تعیین¬کننده کیفیت اولیه مواد خوراکی و نیز دستِ تکنیسین در آماده¬سازی خوراکی¬ها؛ احتمال آلودگی از هر دو قسمت ممکن است؛ لذا آموزش بهداشت به دست¬اندرکاران، می¬تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی داشته باشد. پرونده مقاله