فهرست مقالات غزاله ادهمی


  • مقاله

    1 - بررسی سرولوژیکی توکسوپلاسما گوندی در بزهای مرغز ماده سقز، کردستان
    پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی , شماره 4 , سال 9 , پاییز 1400
    زمینه و هدف: توکسوپلاسما گوندی یکی از انگل‌های تک یاخته ای مشترک منتقله از گوشت می‌باشد که موجب عفونت مادرزادی، سقط جنین ومرده زائی در انسان و حیوانات می‌شود. بز یکی از مهمترین منابع تولیدات گوشتی در استان کردستان می‌باشد و مصرف گوشت خام یا نیم پخته یکی از مهمترین ریسک چکیده کامل
    زمینه و هدف: توکسوپلاسما گوندی یکی از انگل‌های تک یاخته ای مشترک منتقله از گوشت می‌باشد که موجب عفونت مادرزادی، سقط جنین ومرده زائی در انسان و حیوانات می‌شود. بز یکی از مهمترین منابع تولیدات گوشتی در استان کردستان می‌باشد و مصرف گوشت خام یا نیم پخته یکی از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به عفونت توکسوپلاسمایی می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع سرمی آلودگی به توکسوپلاسما گوندی در بزهای مرغز ماده سقز در استان کردستان در غرب ایران می‌باشد.مواد و روش ها: دریک مطالعه مقطعی 188 نمونه سرمی (144 نمونه سرم متعلق به بزهای با سابقه سقط جنین و 44 نمونه متعلق به بزهای بدون سابقه سقط جنین ) جهت ارزیابی آنتی بادی‌ های توکسوپلاسما گوندی به روش الایزا به کار گرفته شد.نتایج: از مجموع 188 سرم بررسی شده در این مطالعه 38 سرم با استفاده از تکنیک الایزا از نظرآلودگی به توکسوپلاسما گوندی مثبت تشخیص داده شدند که در مجموع میزان آلودگی بزهای مورد مطالعه 2/20 درصد بود. از مجموع 56 بز مرغز زیر 2 سال، 2 مورد (57/3%) ازنظر آلودگی به توکسوپلاسما وازمجموع 132 بز مرغز بالای 2 سال، 36 مورد (27/27%) مثبت بودند. دربررسی‌های آماری ارتباط معنی‌داری بین میزان آلودگی وگروه‌های سنی دیده شد (05/0p<). از مجموع 144 بز مرغز باسابقه سقط جنین، 36 مورد (25%) از نظر آلودگی به توکسوپلاسما و از مجموع 44 بز مرغز بدون سابقه سقط جنین، 2 مورد (54/4%) مثبت بودند. در بررسی‌های آماری همچنین ارتباط معنی‌داری بین میزان آلودگی و سقط جنین دیده شد(05/0p<).بحث و نتیجه گیری: باتوجه به شیوع توکسوپلاسما در بزهای مرغز اطلاع‌رسانی در راستای پیشگیری و کنترل و نیز خودداری از مصرف گوشت نپخته یا کم پخته شده درکنار مطالعات مولکولی توصیه می‌شود. پرونده مقاله