در این مقاله، اثر
Bacillus subtilis و سالیسیلیک اسید در تغییرات بیوشیمیایی و تغییر فعالیت آنزیم های دفاعی گیاه گوجه فرنگی در برابر دو بیماری مهم ناشی از نماتد مولدگره ریشه (
Meloidogyne javanica) و قارچ
Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici مورد بررسی قرار گرفت. در یک آزمایش گلخانه ای به منظور ارزیابی ثر سالیسیلیک اسید و
B. subtilis در القای نشانگرهای مقاومت، شامل آنزیم پراکسیداز و محتوای فنل کل در گوجه فرنگی آلوده به این دو بیماری طراحی شد.
B. subtilis به عنوان عامل محرک زنده در غلظت
ml/
cfu 10
9 و سالیسیلیک اسید به عنوان یک القاء کننده شیمیایی در غلظت 5 میلی مولار، قبل از تیمارها با عوامل بیماری زا به کار رفتند. نتایج نشان داد سالیسیلیک اسید و
B. subtilis در تیمار ترکیبی وکاربرد جداگانه، هریک به طور موثری منجر به افزایش فعالیت پراکسیداز و محتوای فنل نسبت به تیمارآلوده به فوزاریوم و نماتد و شاهد شدند و می توانند به صورت توام به عنوان یک روش ایمن و موثر در کنترل این دو بیماری مورد بررسی قرار بگیرند. بالاترین سطح فعالیت آنزیم پراکسیداز و فنل کل به ترتیب در روز پنجم و هفتم بعد از تلقیح پاتوژن ها بود.
پرونده مقاله