بهمنظور بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی از آفتکش های مختلف بهطور گسترده ای در آنها استفاده میشود. اگرچه استفاده از این سموم دارای فواید زیادی هستند ولی استفاده بیش از حد این مواد منجر به تجمع آنها در خاک، آب های سطحی و مواد غذایی می شود. بنابرا چکیده کامل
بهمنظور بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی از آفتکش های مختلف بهطور گسترده ای در آنها استفاده میشود. اگرچه استفاده از این سموم دارای فواید زیادی هستند ولی استفاده بیش از حد این مواد منجر به تجمع آنها در خاک، آب های سطحی و مواد غذایی می شود. بنابراین آنالیز باقیمانده این سموم در مواد غذایی برای حفظ سلامت مصرفکنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است. در این کار پژوهشی روش تلفیقشده کچرز بر اساس مایعات اتکتیک عمیق و میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای استخراج برخی از حشرهکشهای بنزوئیلاوره شامل هگزافلومرون، کلرفلوازرون، فلوفنوکسرون، دیافنتیورون و دیفلوبنزرون از نمونههای میوه انگور، سیب، آلبالو، زردآلو و پرتقال و سپس آنالیز آنها با استفاده از کروماتوگرافیمایع با کارایی بالا مجهز به شناساگر آرایه دیودی ارائه شده است. طبق نتایج حاصله روش پیشنهادی ساده، قابلاعتماد، ارزان، با مصرف حلالهای آلی کم و دارای زمان آنالیز کوتاه است و مقادیر مطلوبی برای راندمان استخراج بهدست میدهد بهطوریکه تحت شرایط بهینه حد تشخیص و کمی بودن در بازه ۳/۳- ۵/۶ و 2/11- ۲/۲۲ نانوگرم در میلیلیتر بهدست آمد. همچنین راندمان استخراج و فاکتورهای تغلیظ در بازه 52-88 درصد بهدست آمد. در نمونههای حقیقی فقط آفتکش فلوفنوکسرون در یک نمونه انگور در غلظت 5/0±17 نانوگرم بر میلیلیتر اندازهگیری شد TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian // TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back //
TRANSLATE with x
English
Arabic
Hebrew
Polish
Bulgarian
Hindi
Portuguese
Catalan
Hmong Daw
Romanian
Chinese Simplified
Hungarian
Russian
Chinese Traditional
Indonesian
Slovak
Czech
Italian
Slovenian
Danish
Japanese
Spanish
Dutch
Klingon
Swedish
English
Korean
Thai
Estonian
Latvian
Turkish
Finnish
Lithuanian
Ukrainian
French
Malay
Urdu
German
Maltese
Vietnamese
Greek
Norwegian
Welsh
Haitian Creole
Persian
//
TRANSLATE with
COPY THE URL BELOW
Back
EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE
Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal
Back
//
پرونده مقاله
میکروب شناسی مواد غذائی
,
شماره5,سال
7
,
زمستان
1399
زیانآور بودن نگهدارندههاى شیمیایى و تمایل مصرفکنندگان به استفاده از مواد غذایى بدون نگهدارنده یا حاوى نگهدارندههاى طبیعى سبب افزایش کاربرد ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی ازجمله اسانسها و عصارههای گیاهی در صنعت غذا شدهاست. با توجه به خواص متعدد ضدمیکروبی که برای زیرهسی چکیده کامل
زیانآور بودن نگهدارندههاى شیمیایى و تمایل مصرفکنندگان به استفاده از مواد غذایى بدون نگهدارنده یا حاوى نگهدارندههاى طبیعى سبب افزایش کاربرد ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی ازجمله اسانسها و عصارههای گیاهی در صنعت غذا شدهاست. با توجه به خواص متعدد ضدمیکروبی که برای زیرهسیاه ذکر شدهاست این ماده میتواند ضمن افزایش زمان ماندگاری در پنیرلاکتیکی باعث تولید یک محصول با عطر و طعم قابلقبول نیز بشود. با درنظر گرفتن ایننکته، در این پژوهش اثرات اسانس و عصاره الکلی زیرهسیاه (Bunium persicum Boiss) در جلوگیری از رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلیO157 و لیستریا مونوسیتوژنز و کپکهای آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر و همچنین شمارش کلی کپک و مخمر در پنیرلاکتیکی مورد بررسی قرارگرفت. بهعلاوه تاثیر آن بر شمارشکلی باکتریهای لاکتیکی و ویژگیهای حسی پنیر نیز مطالعه شد. نتـایج بدسـت آمده نشانداد که اسانس و عصاره این گیاه قادر است رشد میکروبی را به تأخیر بیاندازد. زیرهسیاه اثر مهاری بیشتری بر میکروبهای مورد مطالعه در پنیرلاکتیکی نشان داد و فعالیت ضدمیکروبی اسانس در مقایسه با عصاره بیشتر بود بهطوریکه در پایان دوره نگهداری، تیمارهای حاوی یک درصد اسانس در پنیرلاکتیکی کمترین شمارش میکروبهای هدف را دارا بودند. مقایسه تاثیر اسانس و عصاره زیره بر رشد میکروبهای مورد مطالعه نشان داد که تیمارهای مورد مطالعه تاثیر بیشتری بر کنترل رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس و اشرشیاکلی در پنیرلاکتیکی نشان دادند. در خصوص باکتریهای لاکتیک، با افزایش دوره نگهداری تعداد باکتریها در نمونههای پنیر کاهش یافت که این کاهش در تیمار شاهد بیشتر بود.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد