-
مقاله
1 - Investigation of chemical characteristics of Eshnan (<i>Seidlitzia rosmarinus</i> Bunge ex Boiss) and quantitative determination of saponin ginsenosides by high-performance liquid chromatographyTrends in Phytochemical Research , شماره 3 , سال 7 , تابستان 2023Eshnan (Seidlitzia rosmarinus Bunge ex Boiss), a salt-tolerant and drought-resistant plant, is often found in salty desert areas. In the present report, Eshnan was subjected to extraction using methanol, ethanol, and water utilizing a Soxhlet extractor. A total of 51 co چکیده کاملEshnan (Seidlitzia rosmarinus Bunge ex Boiss), a salt-tolerant and drought-resistant plant, is often found in salty desert areas. In the present report, Eshnan was subjected to extraction using methanol, ethanol, and water utilizing a Soxhlet extractor. A total of 51 compounds were identified in the plant inclusive of secondary metabolites such as phenols, polyphenols, phytosterol, amino acid, fatty acid, etc. utilizing GC/MS analysis. The methanolic extract had the highest phenolic content, whereas ethanolic extract had the highest antioxidant activity. Aqueous extract contained the highest levels of saponin, as well. CTAB represented a higher foaming capacity as compared to the plant extracts. HPLC analysis of the plant extract confirmed the presence of the saponin ginsenoside Rb1 for the first time. The results showed a rich source of saponins, polyphenols, and fatty acids in Eshnan. Due to the significant quantity of saponins within the plant, it can be used as an alternative natural surfactant to chemical surfactants that are currently utilized in industry. پرونده مقاله -
مقاله
2 - بررسی فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و بهینهسازی روشهای مختلف عصارهگیری بهمنظور تعیین بهترین روش استخراج کورکومین از عصارههای اتانولی گیاهL. longa Curcumaاکوفیتوشیمی گیاهان دارویی , شماره 4 , سال 4 , پاییز 1395زردچوبه با نام علمی L. longa Curcuma به سبب ویژگیهای منحصر به فرد غذایی و دارویی در سراسر جهان از ارزش زیادی برخوردار است. در این پژوهش عصاره اتانولی ریزوم گیاه با استفاده از سه روش ماسراسیون، اولتراسونیک و سوکسله استخراج گردید، میزان کورکومین و کورکومینوییدها بهترتیب چکیده کاملزردچوبه با نام علمی L. longa Curcuma به سبب ویژگیهای منحصر به فرد غذایی و دارویی در سراسر جهان از ارزش زیادی برخوردار است. در این پژوهش عصاره اتانولی ریزوم گیاه با استفاده از سه روش ماسراسیون، اولتراسونیک و سوکسله استخراج گردید، میزان کورکومین و کورکومینوییدها بهترتیب با استفاده از روشهای دستگاه HPLC و همچنین به منظور شناسایی کورکومینوییدها از کروماتوگرافی لایه نازکTLC استفاده گردید . محتوای فنلی عصارهها با استفاده از معرف فولین سیوکالتو سنجیده شد و بهمنظور بررسی خواص آنتیاکسیدانی عصارهها از روشDPPH استفاده گردید. بیشترین راندمان وزنی عصاره مربوط به عصاره مستخرج از روش سوکسله بود. بیشترین محتوای فنل و مقدار کورکومین جداسازی شده از ریزوم زردچوبه از عصاره حاصل از روش ماسراسیون بهدست آمد. ولی حضور کورکومینوییدها در هر سه نوع روش عصارهگیری تایید شد. بیشترین خواص آنتیاکسیدانی مربوط به در عصارههای ماسراسیون و اولتراسونیک بود. لذا نتایج بدست آمده بیانگر توجه به اهمیت تعیین روشهای عصارهگیری به منظور جداسازی کورکومین و سایر ترکیبهای فعال زیستی پرکاربرد و مهم در درمان بسیاری بیماریها و سنتز داروهای نوین میباشد و از لحاظ بیشترین مقدار کورکومینویید، خواص آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی، عصاره ماسراسیون در اولویت میباشد پرونده مقاله