-
مقاله
1 - بررسی خواص فیتوشیمیایی، ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصاره بادرنجبویه (Melissa officinalis)فصلنامه بیولوژی کاربردی , شماره 52 , سال 13 , زمستان 1402هدف: ب چکیده کامل
هدف: بادرنجبویه (Melissa officinalis) یکی از مهمترین گیاهان دارویی و از خانواده نعناعیان است که بهعنوان یک داروی افزایشدهنده حافظه شناخته میشود. هدف این مطالعه بررسی ترکیبات موثره، اثرات ضدمیکروبی و اثرات مهارکنندگی عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه برای تولید نانو رشتههای آمیلوئیدی بهعنوان یک عامل موثر در بیماری آلزایمر بوده است.
مواد و روشها: ترکیبات موثره گیاه بادرنجبویه با روش گاز کروماتوگرافی جرمی بررسی شد. اثرات ضدمیکروبی روی دو باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس با روش چاهک بررسی شده و مقادیر حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت باکتریکشی تعیین گردید. اثرات مهارکنندگی عصاره بادرنجبویه بر فیبریلاسیون آلبومین سرم گاوی با روش جذبسنجی کنگورد بررسی شد.
یافتهها: حضور ماده موثره پیرولیدینون با احتمال حضور 90% تایید شد. قطر هاله عدم رشد عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی به ترتیب 20 و 17 میلیمتر و مقادیر MIC و MBC به ترتیب 137/0 و 068/0 و 068/0 و 068/0 گرم بر میلیلیتر بهدست آمد. بیشترین مهار نانو رشتههای آمیلوئیدی در غلظت 4 میلیگرم بر میلیلیتر از عصاره بادرنجبویه مشاهده شد.
نتیجهگیری: عصاره بادرنجبویه با اثرات ضدمیکروبی مناسب و عوارض و هزینه کمتری نسبت به سایر داروهای سنتزی میتواند اثر مناسبی در برابر عوامل عفونتزا داشته باشد. عصاره بادرنجبویه با مهار تولید نانو رشتههای آمیلوئیدی میتواند برای کاهش عوارض بیماری آلزایمر مفید باشد.
پرونده مقاله