فهرست مقالات ابوالفضل اسعدی‏ دیزجی


  • مقاله

    1 - اثر استفاده از پودر قارچ های خوراکی بر ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین های ژاپنی نر
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , شماره 4 , سال 2 , پاییز 1401
    پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچ‌های صدفی و دکمه‌ای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین‌های ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با 420 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تیمار در 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اجر چکیده کامل
    پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچ‌های صدفی و دکمه‌ای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین‌های ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با 420 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تیمار در 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه شاهد، سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ صدفی و سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ دکمه‌ای بودند. پرنده‌ها با شرایط محیطی و مدیریتی یکسان به مدت 84 روز آزمایشی، تحت جیره‌های تغذیه‌ای خاص هر تیمار قرار گرفتند. شمارش باکتری‌های کلی فرمی در روده و بررسی ویژگی‌های ریخت‌شناسی روده در سن 84 روزگی انجام گرفت. مطابق نتایج به دست آمده، شمار کل باکتری‌های روده‌ی باریک، لاکتوباسیل‌ها، اشرشیاکلای و بیفیدو باکتر‌های روده بلدرچین‌های ژاپنی 84 روزه تحت تاثیر نوع و مقدار قارچ قرار گرفتند (P<0.05). بیشترین و کمترین مقدار شمار کل باکتری‌های روده‌ی باریک به ترتیب به تیمار شاهد و قارچ دکمه‌ای دو درصد تعلق داشت. عمق کریپت و طول خمل در قسمت‌های 10، 50 و 70 درصد روده به طور معنی‌داری تحت تاثیر نوع و سطوح مختلف قارچ صدفی و دکمه‌ای قرار گرفت (P<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از دو درصد قارچ صدفی و یا دکمه‌ای می‌تواند به عنوان محرک رشد در جیره‌ی غذایی بلدرچین ژاپنی استفاده شود. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - Effect of Levels of Oyster Mushroom (<i>Pleurotus ostreatus</i>) on Performance and Blood Biochemical Characteristics in Japanese Quails (<i>Coturnix coturnix</i>)
    Iranian Journal of Applied Animal Science , شماره 5 , سال 7 , پاییز 2017
    This experiment was conducted to determine the effects of oyster mushroom on performance and blood biochemical characteristics in Japanese quails (Coturnix Japonica). A total of 240 seven day old mix sexes quail chicks were randomly allocated to four experimental groups چکیده کامل
    This experiment was conducted to determine the effects of oyster mushroom on performance and blood biochemical characteristics in Japanese quails (Coturnix Japonica). A total of 240 seven day old mix sexes quail chicks were randomly allocated to four experimental groups. Each treatment consisted of three replicate pens with 20 birds. Experimental groups included 0, 0.5, 1, 2% oyster mushroom in quail diet. Each replicate was housed in separate stainless floor pens under controlled temperature and light conditions. On 21st days of age, male and female chicks were separated. Weight gain, feed intake and feed conversion ratio were not significantly influenced by the dietary treatments. Total cholesterol (TC), triglyceride (TG), low-density lipoprotein (LDL) significantly decreased (P<0.05) and high-density lipoprotein (HDL) cholesterol significantly increased (P<0.05) by the 2% diet contain mushroom compared to the control, but plasma glucose, uric acid, total protein of quails were not significantly influenced by the dietary treatments. Inclusion of 2% mushroom in the diet, positively affected blood biochemical characteristics of quails. Therefore it seems that mushroom may be a beneficial component in quail diet. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - اثرات سن شان‏های موم بر عملکرد نسل یا جمعیت در زنبور عسل
    بوم شناسی گیاهان زراعی , شماره 1 , سال 5 , بهار 1388
    استفاده زیاد از شان ها به خاطر دارا بودن مواد سمی و پاتوژن‎ ها بر روی لاروها اثرات زیان بخشی دارد. در این تحقیق میزان زاد و ولد و جمعیت زنبورهای بالغ در شان های عسل قدیمی و جدید مورد بررسی قرار گرفت. شان های خیلی قدیمی و سیاه با وزن سنگین و هم چنین شان های کاملاً جد چکیده کامل
    استفاده زیاد از شان ها به خاطر دارا بودن مواد سمی و پاتوژن‎ ها بر روی لاروها اثرات زیان بخشی دارد. در این تحقیق میزان زاد و ولد و جمعیت زنبورهای بالغ در شان های عسل قدیمی و جدید مورد بررسی قرار گرفت. شان های خیلی قدیمی و سیاه با وزن سنگین و هم چنین شان های کاملاً جدید جمع آوری گردیدند. شان های خیلی قدیمی ابتدا در اختیار کندوهای قوی قرار گرفت تا تمیز شوند. در فصل زاد و ولد در روزهای چهاردهم و بیست و یکم میزان تولید نسل (تخم، لارو و زنبور بالغ) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در زنبورهای عسلی که در شان های تازه زندگی می کردند میزان زاد و ولد و وزن زنبورهای جوان بیشتر از زنبورهایی است که در شان های کهنه زندگی می کردند. به عبارت دیگر بین شان های عسل از نظر میزان تولید نسل توسط ملکه در سطح احتمال 1 % اختلاف وجود داشت. کاهش متوسط قطر حفره ها در شان های کهنه به دلیل تجمع مواد زاید مختلف می باشد که برای سلامت زنبورها مضر هستند و باعث بروز بیماری های مختلفی برای زنبورها می شوند. در مورد کاهش وزن زنبورهای جوان در شان های عسل قدیمی نیز می توان گفت که به علت تجمع مواد دفعی و مواد پیله ای اندازه سلول کوچک تر می شود در نتیجه زنبورهای به وجود آمده در شان های عسل جدید 3/8 % وزن بیشتری داشتند. این بررسی ها نشان داد که شان های عسل جدید باعث بهبود تولید عسل و تولید نسل بیشتر می شوند، بنابراین توصیه می شود زنبورداران شان های عسل قدیمی را حذف و از آن ها استفاده نکنند. پرونده مقاله