فهرست مقالات Hamidreza Aliakbarpour


  • مقاله

    1 - عملکرد رشد و مورفولوژی دئودنوم جوجه خروس های گوشتی آرین تغذیه شده با پروبیوتیک های متفاوت در مرحله آغازین
    دانش و پژوهش علوم دامی , شماره 2 , سال 1400 , تابستان 1400
    این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر گذاری دو پروبیوتیک متفاوت از نظر سویه باکتریایی بر عملکرد رشد و مورفولوژی دئودنوم در جوجه خروس های گوشتی آرین طی مرحله آغارین انجام شد. از اینرو 378 قطعه جوجه یک روزه˓ به سه گروه آزمایشی با 6 تکرار برای هر گروه˓ تقسیم شدند. گروه آزمایشی شام چکیده کامل
    این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر گذاری دو پروبیوتیک متفاوت از نظر سویه باکتریایی بر عملکرد رشد و مورفولوژی دئودنوم در جوجه خروس های گوشتی آرین طی مرحله آغارین انجام شد. از اینرو 378 قطعه جوجه یک روزه˓ به سه گروه آزمایشی با 6 تکرار برای هر گروه˓ تقسیم شدند. گروه آزمایشی شامل : 1) گروه کنترل که از جیره مرسوم بدون استفاده از پروبیوتیک تغذیه شدند.. 2) جوجه هایی که از جیره کنترل حاوی پروبیوتیک برپایه یک سویه باکتریایی˓ شامل باسیلوس سوبتیلیس تغذیه نمودند. 3) جوجه هایی که از جیره کنترل حاوی پروبیوتیک برپایه چند سویه باکتری مولد اسید لاکتیک تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش پس از ثبت صفات عملکردی شامل میزان مصرف دان˓ رشد و ضریب تبدیل خوراک˓ یک جوجه از هر تکرار کشتار و 1 سانتی متر از بخش میانی دئودنوم به عنوان نمونه جهت مطالعات بافت شناسی با میکروسکوپ نوری به آزمایشگاه ارسال شد. در این آزمایش تفاوت معنی داری تحت تاثیر مصرف پروبیوتیک بر صفات عملکردی مشاهده نگردید. طول˓ عرض و مساحت پرز˓ عمق کریپت و نسبت طول پرز به عمق کریپت دئودنوم تحت تاثیر مصرف پروبیوتیک قرار نگرفت. نتایج این بررسی نشان می دهد که استفاده از پروبیوتیک بر پایه باسیلوس سوبتیلیس و یا باکتری مولد اسید لاکتیک طی دوره آغازین تاثیر قابل مشاهده ای روی مورفولوژی دئودنوم و عملکرد جوجه خروس های آرین نداشتند. پرونده مقاله