فهرست مقالات Ebrahim Babakhani


  • مقاله

    1 - تأثیر تنش شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی بذر گیاه ریحان
    تحقیقات بذر , شماره 5 , سال 11 , زمستان 1400
    این مطالعه با هدف تأثیر تنش شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی بذر گیاه ریحان (O. basilicum) انجام شد. پنج تکرار 20 تایی بذر برای هر تیمار در نظر گرفته شد و بذرها در پتری دیش‌های 9 سانتی‌متری با 7 میلی‌لیتر از محلول آزمایش کشت داده شدند. بذرها در آب مقطر (0) و محلول‌های نمکی ح چکیده کامل
    این مطالعه با هدف تأثیر تنش شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی بذر گیاه ریحان (O. basilicum) انجام شد. پنج تکرار 20 تایی بذر برای هر تیمار در نظر گرفته شد و بذرها در پتری دیش‌های 9 سانتی‌متری با 7 میلی‌لیتر از محلول آزمایش کشت داده شدند. بذرها در آب مقطر (0) و محلول‌های نمکی حاوی 50 میلی‌مولار، 100 میلی‌مولار، 150 میلی‌مولار و 200 میلی‌مولار از سدیم کلرید جوانه زدند. تعداد بذرهای جوانه زده برای 20 روز بررسی شد. در این مطالعه، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ساقه، طول گیاهچه، طول ریشه، نسبت طول ساقه به طول ریشه، وزن تر ریشه، وزن تر ساقه، وزن خشک ساقه، وزن خشک ریشه و بیوماس بررسی شدند. درصد جوانه زنی (p<0.05) و سرعت جوانه زنی (p<0.01) تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند. درصد جوانه زنی تنها در تیمار 200 میلی مولار در مقایسه با دیگر تیمارها پایین‌تر بود و اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای کنترل و تیمارهای 50 میلی مولار ، 100 میلی مولار و 150 میلی مولار برای درصد جوانه زنی وجود نداشت. اعمال تنش شوری اثرات معنی‌داری روی طول ریشه (p<0.01)، طول ساقه (p<0.01)، طول گیاهچه (p<0.01)، طول ریشه به ساقه (p<0.01)، وزن تر ریشه (p<0.05)، وزن تر ساقه (p<0.01)، وزن خشک ساقه (p<0.01) و بیوماس (p<0.01) داشت. طول ریشه، طول ساقه، طول گیاهچه، طول ریشه به ساقه و وزن خشک ساقه در تیمار 200 میلی مولار در مقایسه با دیگر تیمارها پایین‌تر بود. در مجموع بذرهای ریحان تا 150 میلی‌مولار تنش را تحمل می‌کنند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تأثیر تنش شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی بذر گیاه ریحان
    تحقیقات بذر , شماره 5 , سال 11 , زمستان 1400
    این مطالعه با هدف تأثیر تنش شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی بذر گیاه ریحان (O. basilicum) انجام شد. پنج تکرار 20 تایی بذر برای هر تیمار در نظر گرفته شد و بذرها در پتری دیش‌های 9 سانتی‌متری با 7 میلی‌لیتر از محلول آزمایش کشت داده شدند. بذرها در آب مقطر (0) و محلول‌های نمکی ح چکیده کامل
    این مطالعه با هدف تأثیر تنش شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی بذر گیاه ریحان (O. basilicum) انجام شد. پنج تکرار 20 تایی بذر برای هر تیمار در نظر گرفته شد و بذرها در پتری دیش‌های 9 سانتی‌متری با 7 میلی‌لیتر از محلول آزمایش کشت داده شدند. بذرها در آب مقطر (0) و محلول‌های نمکی حاوی 50 میلی‌مولار، 100 میلی‌مولار، 150 میلی‌مولار و 200 میلی‌مولار از سدیم کلرید جوانه زدند. تعداد بذرهای جوانه زده برای 20 روز بررسی شد. در این مطالعه، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ساقه، طول گیاهچه، طول ریشه، نسبت طول ساقه به طول ریشه، وزن تر ریشه، وزن تر ساقه، وزن خشک ساقه، وزن خشک ریشه و بیوماس بررسی شدند. درصد جوانه زنی (p<0.05) و سرعت جوانه زنی (p<0.01) تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند. درصد جوانه زنی تنها در تیمار 200 میلی مولار در مقایسه با دیگر تیمارها پایین‌تر بود و اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای کنترل و تیمارهای 50 میلی مولار ، 100 میلی مولار و 150 میلی مولار برای درصد جوانه زنی وجود نداشت. اعمال تنش شوری اثرات معنی‌داری روی طول ریشه (p<0.01)، طول ساقه (p<0.01)، طول گیاهچه (p<0.01)، طول ریشه به ساقه (p<0.01)، وزن تر ریشه (p<0.05)، وزن تر ساقه (p<0.01)، وزن خشک ساقه (p<0.01) و بیوماس (p<0.01) داشت. طول ریشه، طول ساقه، طول گیاهچه، طول ریشه به ساقه و وزن خشک ساقه در تیمار 200 میلی مولار در مقایسه با دیگر تیمارها پایین‌تر بود. در مجموع بذرهای ریحان تا 150 میلی‌مولار تنش را تحمل می‌کنند. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - اثرات سوخت های زیستی بر امنیت غذایی در کشورهای خاورمیانه، با تأکید بر ایران
    فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی , شماره 4 , سال 15 , پاییز 1402
    مقدمه و هدف: در اغلب مطالعات، تولید سوخت­های زیستی دلیل عمده­ای برای افزایش گرسنگی و نا امنی غذایی شناخته می شود، این در حالی است که رابطه­ی بین سوخت­های زیستی و امنیت غذایی در ایران ناشناخته است. این مطالعه باهدف بررسی اثرات سوخت­ها چکیده کامل
    مقدمه و هدف: در اغلب مطالعات، تولید سوخت­های زیستی دلیل عمده­ای برای افزایش گرسنگی و نا امنی غذایی شناخته می شود، این در حالی است که رابطه­ی بین سوخت­های زیستی و امنیت غذایی در ایران ناشناخته است. این مطالعه باهدف بررسی اثرات سوخت­های زیستی بر امنیت غذایی در ایران انجام شد. مواد و روش­ها: برای بررسی رابطه بین امنیت غذایی و سوخت زیستی از روش پیشرفته و پویای داده‌های تابلویی گشتاورهای تعمیم‌یافته استفاده شد. همچنین داده­ها برای دوره 2000 تا 2019 برای کشورهای خاورمیانه از جمله ایران جمع‌آوری شد. یافته­ها: افزایش سوخت­های زیستی باعث کاهش 11/0 درصدی امنیت غذایی شد ولی ضریب معنی­دار نبود. سوخت­های زیستی اثرات منفی و معنی­داری روی دسترسی غذایی و اثرات مثبتی روی موجود بودن غذا و استفاده از غذا داشتند. ضریب موردنظر 598/16 و در سطح احتمال 95 درصد معنادار بود. در واقع می‌توان گفت که در ایران سوخت‌های زیستی باعث افزایش دسترسی به غذا می‌شود. بحث و نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که سوخت­های زیستی بر امنیت غذایی کشور ایران تأثیر معنی­داری نداشتند، که این به علت وجود ذخایر بالای سوخت‌های فسیلی در کشور ایران است. پرونده مقاله