فهرست مقالات امید پناهی


  • مقاله

    1 - قابلیت سازگاری و بررسی آزمایشگاهی اثر برخی حشره کش ها و اسانس های گیاهی با قارچ بیمارگر حشراتLecanicillium" longisporum"
    تحقیقات حشره شناسی , شماره 4 , سال 6 , پاییز 1393
    قارچ های بیمارگر یکی از عوامل موثر در کنترل حشرات آفت می باشند. زنده مانی کنیدی های قارچ ها، در اثر عوامل محیطی و حشره کش های شیمیایی که برای حفاظت گیاهان استفاده می شوند، تغییر می یابند. در این پژوهش، اثر حشره کش های ایمیداکلوپراید، استامی پراید و اسانس ها چکیده کامل
    قارچ های بیمارگر یکی از عوامل موثر در کنترل حشرات آفت می باشند. زنده مانی کنیدی های قارچ ها، در اثر عوامل محیطی و حشره کش های شیمیایی که برای حفاظت گیاهان استفاده می شوند، تغییر می یابند. در این پژوهش، اثر حشره کش های ایمیداکلوپراید، استامی پراید و اسانس های گیاهی نعناع (.Mentha spicata L) از تیره Lamiaceae، زیره سبز (.Cuminum cyminum L) از تیره Apiaceae و لیموترش (.Citrus aurantifolia L) از تیره Rutaceae روی رشد میسلیوم و میزان جوانه زنی کنیدیوم قارچ Lecanicillium longisporum (Petch) Zare & Gams بررسی شد. غلظت های مورد استفاده برای این حشره کش ها و اسانس های گیاهی شامل (l/lµ250 (0.5 MC)، l/lµ500 (MC) و l/lµ1000 (2 MC) بودند. آزمایشات در قالب طرح کاملا تصادفی انجام و اثر حشره کش ها و اسانس ها در سه غلظت با چهار تکرار در دمای 1±27 درجه سلسیوس روی محیط کشت SDA بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر سه اسانس گیاهی و دو حشره کش مورد استفاده روی پارامترهای میزان رشد میسلیوم و درصد جوانه زنی قارچ بیمارگر حشرات L. longisporum در مقایسه با تیمار شاهد در سطح آماری یک درصد معنی دار بودند. اسانس زیره سبز و حشره کش استامی پراید به ترتیب با 19/20، 18/21، 37/23 و 43/23 درصد بیشترین و اسانس های لیموترش و نعناع نیز به ترتیب با 69/7، 56/9، 01/15 و 21/14 درصد کمترین درصد بازدارندگی در رشد میسلیوم و جوانه زنی کنیدیوم قارچ را داشتند. نتایج نشان داد که قارچ مورد مطالعه در برابر اسانس لیموترش عکس العملی از خود نشان نداده و اسانس زیره سبز و حشره کش استامی پراید دارای اثر قارچ کشی می باشند. همچنین مشخص شد که با افزایش درصد مهار رشد میسلیومی قارچ، میزان تولید کنیدیوم در هر تشتک پتری به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. اسانس های لیموترش و نعناع با توجه به اثر قابل توجه و کم خطر بودن شان برای انسان و محیط زیست نسبت به حشره کش های شیمیایی، می توانند در برنامه کنترل تلفیقی آفات به همراه این قارچ بیمارگر و یا به عنوان مدلی برای ساخت آفت کش های جدید با قابلیت سازگاری بالا مورد استفاده قرار گیرند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی اثر سه اسانس گیاه دارویی بر رشد میسلیومی، جوانه زنی و تولید کنیدیوم سه گونه قارچ بیمار گر حشرات در شرایط آزمایشگاهی
    تحقیقات حشره شناسی , شماره 5 , سال 5 , زمستان 1392
    خطرات زیست محیطی و بهداشتی آفت کش های شیمیایی، موجب توجه به روش های جایگزین در کنترل آفات، مانند به کارگیری اسانس های گیاهی، آفت کش های بیولوژیک در کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم گردیده است. بدین منظور اثر اسانس سه گونه گیاه دارویی، نعناع Mentha spicata L. (Spe چکیده کامل
    خطرات زیست محیطی و بهداشتی آفت کش های شیمیایی، موجب توجه به روش های جایگزین در کنترل آفات، مانند به کارگیری اسانس های گیاهی، آفت کش های بیولوژیک در کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم گردیده است. بدین منظور اثر اسانس سه گونه گیاه دارویی، نعناع Mentha spicata L. (Spearmint)، زیره سبز Cuminum cyminum L. (Umbelliferae) و لیموترش Citrus aurantifolia (Christm) Swingle بر رشد میسلیومی، جوانه زنی و میزان تولید کنیدیوم قارچ های بیمارگر حشرات Lecanicillium longisporum ،Beauveria bassiana وMetarhizium anisopliae جهت استفاده هم زمان از اسانس ها و قارچ ها برای کنترل آفات، مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به انجام رسید و اثر هر کدام از اسانس ها در پنج غلظت که هر غلظت شامل سه تکرار بود، به همراه تیمار شاهد در دمای 1±27 درجه سلسیوس روی محیط کشت SDA بررسی شد. نتایج نشان داد در غلظت 20 میکرولیتر قارچ های .longisporum L و B. bassiana با میانگین 06/41 درصد مهار رشد و M. anisopliae با میانگین 44/20 درصد مهار رشد به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین گونه در برابر اسانس های گیاهی مورد آزمایش بودند. هم چنین مشخص شد که اسانس C. cyminum با 06/41 درصد مهار رشد میسلیومی قارچ های مورد مطالعه، بیش ترین اثر و C. aurantifolia با 44/20 درصد مهار رشد، کم ترین تأثیر را داشته اند. در غلظت 20 میکرولیتر، اسانس گیاهان C. cyminum و C. aurantifolia باعث بیش ترین و کم ترین درصد مهار جوانه زنی کنیدیوم قارچ های مورد مطالعه شده اند. نتایج نشان داده است که با افزایش درصد مهار رشد میسلیومی قارچ ها، میزان تولید کنیدیوم در هر تشتک پتری به طور قابل توجهی کاهش می یابد. پرونده مقاله