فهرست مقالات محمدطاها فرج پور


  • مقاله

    1 - بررسی فراوانی و تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در شیرهای خام شهرستان سقز
    بهداشت مواد غذایی , شماره 4 , سال 5 , پاییز 1394
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین علل مهم بیماری‌های منتقله از راه غذا در جهان می‌باشد که می‌تواند از طریق پستان مبتلا به ورم‌پستان بالینی و یا از طریق محیط در روند فرآوری، شیر را آلوده کند.هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در شیرهای خام شه چکیده کامل
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین علل مهم بیماری‌های منتقله از راه غذا در جهان می‌باشد که می‌تواند از طریق پستان مبتلا به ورم‌پستان بالینی و یا از طریق محیط در روند فرآوری، شیر را آلوده کند.هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در شیرهای خام شهرستان سقز و تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها بود. برای این منظور 100 نمونه شیر خام از مناطق مختلف تهیه و آلودگی با استافیلوکوکوس اروئوس با روش کشت مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها با استفاده از روش انتشار دیسکی مورد بررسی قرار گرفت.بر اساس نتایج مطالعه، 51 نمونه از شیر خام مورد آزمایش آلوده با استافیلوکوکوس اورئوس تشخیص داده شدند. از مجموع 51 جدایه، 19 جدایه (25/37%) به 1 آنتی‌بیوتیک، 19 جدایه (25/37%) به 2 آنتی‌بیوتیک، 3 جدایه (88/5%) به 3 آنتی‌بیوتیک، 5 جدایه (80/9%) به 4 آنتی‌بیوتیک، 3 جدایه (88/5%) به 5 آنتی‌بیوتیک، 1 جدایه (98/1%) به 6 آنتی‌بیوتیک و 1 جدایه (98/1%) به 8 آنتی‌بیوتیک به‌طور هم‌زمان مقاومت نشان دادند. در مجموع یافته‌های این تحقیق نشان داد که میزان شیوع استافیلوکوکوس اورئوس و نیز دامنه مقاومت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها در نمونه‌های شیر خام آزمایش شده بالا می‌باشد. پرونده مقاله