فهرست مقالات سیدمیلاد جعفری


  • مقاله

    1 - بررسی غلظت عناصر سرب، کادمیوم، کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان
    بهداشت مواد غذایی , شماره 5 , سال 4 , زمستان 1393
    امروزه تجمع فلزات سنگین در سبزی‌ها به دلیل آبیاری با فاضلاب و تیمار با لجن فاضلاب به یک نگرانی فزآینده در زمینه امنیت غذایی و سلامتی مصرف‌کنندگان تبدیل شده است. لذا در این پژوهش به بررسی غلظت تجمع یافته عناصر سرب، کادمیوم، کروم و نیکل در گونه‌های کلم پیچ، کلم قرمز و کلم چکیده کامل
    امروزه تجمع فلزات سنگین در سبزی‌ها به دلیل آبیاری با فاضلاب و تیمار با لجن فاضلاب به یک نگرانی فزآینده در زمینه امنیت غذایی و سلامتی مصرف‌کنندگان تبدیل شده است. لذا در این پژوهش به بررسی غلظت تجمع یافته عناصر سرب، کادمیوم، کروم و نیکل در گونه‌های کلم پیچ، کلم قرمز و کلم بروکلی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1392 اقدام گردید. بدین منظور پس از تهیه 30 نمونه از هر نوع کلم و هضم اسیدی نمونه‌ها مطابق روش استاندارد، نسبت به قرائت غلظت تجمع یافته عناصر با استفاده از دستگاه نشر اتمی اقدام شد. همچنین برای پردازش آماری نتایج از آزمون آنالیز واریانس استفاده شد. نتایج نشان دادمیانگین غلظت تجمع یافته عناصر سرب، کادمیوم، کروم و نیکل در نمونه‌های کلم پیچ به ترتیب برابر با 43/3±53/15، 35/5±33/59، 61/1±22/2و 83/2±97/14 میلی‌گرم بر کیلوگرم؛ میانگین غلظت این عناصر در کلم قرمز به ترتیب برابر با 89/5±03/23، 21/4±53/37، 24/3±33/13 و 04/3±03/15 میلی‌گرم بر کیلوگرم و میانگین غلظت عناصر در کلم بروکلی به ترتیب برابر با 63/3±00/8، 86/5±90/45، 39/3±20/8 و 08/3±93/16 میلی‌گرم بر کیلوگرم می‌باشد. مقایسه میانگین غلظت عناصر با رهنمود WHO/FAO نیز بیانگر آن است که میانگین غلظت عناصر سرب و کادمیوم در تمام نمونه‌های کلم و میانگین غلظت عنصر کروم در نمونه‌های کلم قرمز و بروکلی بیش از حد استاندارد می‌باشد. لذا این گونه‌ها فاقد شرایط مصرف توسط شهروندان بوده و باید نسبت به مدیریت شرایط کشت آنها تدابیر لازم اتخاذ گردد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - Assessment of Heavy Metals (Cu, Pb and Zn) in Different Tissues of Common Carp (Cyprinus carpio) Caught from Shirinsu Wetland, Western Iran
    Journal of Chemical Health Risks , شماره 2 , سال 4 , بهار 2014
    Determination of metal levels in muscle, liver and gill of common carp (Cyprinus carpio) species caught from Shirinsu Wetland was done using ICP-OES. The mean level of Cu, Pb and Zn in muscle, liver and gill of fish were 0.01±0.002, 0.015±0.003, 0.007±0.001; 0.13±0. چکیده کامل
    Determination of metal levels in muscle, liver and gill of common carp (Cyprinus carpio) species caught from Shirinsu Wetland was done using ICP-OES. The mean level of Cu, Pb and Zn in muscle, liver and gill of fish were 0.01±0.002, 0.015±0.003, 0.007±0.001; 0.13±0.005, 0.006±0.001, 0.62±0.11 and 0.26±0.008, 0.009±0.002, 0.53±0.10 μg g−1, respectively. Metal levels in muscle were generally lower than those in liver and gill. Metal concentrations in the edible parts of fish were assessed for human uses according to maximum permissible level. The estimated values of all metals in muscle, liver and gill of fish species in this study were below the permissible levels. Therefore, it can be concluded that these metals in edible parts of the examined species should not pose health problems for consumers. پرونده مقاله