فهرست مقالات رامین قاسمیان یادگاری


  • مقاله

    1 - بررسی میزان سرب و کادمیوم در عسل‌های بهاره و پاییزه شهرستان دلفان لرستان
    بهداشت مواد غذایی , شماره 1 , سال 13 , بهار 1402
    در میان آلاینده‌های محیطی، فلزات سنگین برای سلامتی انسان خیلی خطرناک می‌باشند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان سرب وکادمیوم در عسل‌های پاییز 1396 و بهار 1397 در لرستان بود. 60 نمونه عسل از نواحی مرکزی، کاکاوند و خاوه شهرستان دلفان لرستان به صورت تصادفی جمع‌آوری و سپس توسط د چکیده کامل
    در میان آلاینده‌های محیطی، فلزات سنگین برای سلامتی انسان خیلی خطرناک می‌باشند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان سرب وکادمیوم در عسل‌های پاییز 1396 و بهار 1397 در لرستان بود. 60 نمونه عسل از نواحی مرکزی، کاکاوند و خاوه شهرستان دلفان لرستان به صورت تصادفی جمع‌آوری و سپس توسط دستگاه اسپکتوفتومتر جذب اتمی شعله آنالیز شدند. سرب وکادمیوم در تمامی نمونه‌ها تشخیص داده شد. بیشترین سطح سرب و کادمیوم در نمونه‌ها به ترتیب 2/32 و 32/0 میکروگرم بر کیلوگرم بود. میانگین غلظت سرب در عسل‌های بهاره و پاییزه به ترتیب دربخش مرکزی 84/2 ± 57/21 و47/2 ± 83/28، کاکاوند3/1± 8/10 و 89/1± 66/13 و خاوه76/1 ± 72/7 و 55/1 ± 44 /16میکروگرم بر کیلوگرم بود. میزان سرب درعسل‌های بهاره خاوه بطور معنی داری پایین تر از سایر نواحی بود ( 05/0 >p). میانگین غلظت کادمیوم در عسل بهاره و پاییزه در بخش مرکزی 02/0 ± 13/0 و03/0 ± 26/0 در کاکاوند014/0 ± 11/0 و02/0 ± 18/0 و در خاوه02/0 ± 04/0 و 01/0 ± 08/0 میکروگرم بر کیلوگرم به‌ترتیب بود. میزان کادمیوم درعسل‌های بهاره خاوه بطور معنی داری پایین‌تر از سایر نواحی بود ( 05/0 >p). با توجه به کمتر بودن متوسط مقادیر سرب وکامیوم در‌ نمونه‌های عسل پاییزه و بهاره در شهرستان دلفان نسبت به‌ حد استاندارد‌های بین‌المللی، می‌توان نتیجه‌گیری نمود که مصرف این عسل‌ها از لحاظ فلزات سنگین سرب وکادمیوم خطری درپی ندارد. پرونده مقاله