فهرست مقالات اسدالله اسدی


  • مقاله

    1 - اثر عصاره آبی سیر (.Allium sativum L) بر زنده مانی سلول های سرطانی سینه (MCF-7) و سلول های غیر سرطانی فیبروبلاست موش (L929)
    زیست شناسی تکوینی , شماره 5 , سال 11 , زمستان 1397
    سیر در جهان بعنوان یک ماده غذایی با خواص درمانی زیادی بر انسان طی قرن ها شناخته شده است. هدف این مطالعه، مقایسه اثر سمیت سلولی و ضد تکثیری عصاره آبی سیر بر سلول های سرطانی سینه ((MCF-7 و غیر سرطانی طبیعی (L929) می باشد. پس از کشت و تیمار سلول ها با غلظت های مختلف عصاره چکیده کامل
    سیر در جهان بعنوان یک ماده غذایی با خواص درمانی زیادی بر انسان طی قرن ها شناخته شده است. هدف این مطالعه، مقایسه اثر سمیت سلولی و ضد تکثیری عصاره آبی سیر بر سلول های سرطانی سینه ((MCF-7 و غیر سرطانی طبیعی (L929) می باشد. پس از کشت و تیمار سلول ها با غلظت های مختلف عصاره به مدت 24، 48 و72 ساعت، مورفولوژی سلول ها توسط میکروسکوپ معکوس و اثر سمی عصاره با روش MTT (3- 4، 5 دی متیل تیازول 2 یل 5، 2 دی فنیل تترازولیوم) بررسی گردید. مشاهدات میکروسکوپی مبنی بر عدم تغییر در هر دو رده سلولی در 24 ساعت بود. این تغییرات پس از 48 و 72 ساعت در سلول های سرطانی ظاهر و پس از 72 ساعت تشدید شد و در سلول های سالم تغییر چندانی مشاهده نگردید. همزمان نتایج آزمون MTT نشان داد که میزان مرگ در 24 و 48 ساعت در دوزهای بالا معنا دار (P<0.001) بود و در 72 ساعت بسیار شدت یافت و میزان بقا به 48% در بالاترین دوز رسید. در حالیکه در 24 و 48 ساعت شاهد مرگ معناداری در سلول های غیر سرطانی نبودیم اما در دوزهای بالای4000 میکروگرم بر میلی لیتر در 72 ساعت مرگ بصورت معنی دار (P<0.001) افزایش یافت اما از 19% تجاوز نکرد. بنابراین، عصاره آبی سیر اثر کشندگی بیشتری بر سلول های سرطانی سینه نسبت به سلول های طبیعی دارد و می توان از آن در پیشگیری از سرطان یا به عنوان ماده مکمل در شیمی درمانی در آینده بهره جست. پرونده مقاله