فهرست مقالات عسکر غنی


  • مقاله

    1 - خشک کردن گیاه دارویی نعنا فلفلی (Mentha piperita) با ترکیب تیمارهای سایه و مایکروویو قسمت اول: بررسی اثر تیمارها بر مدت زمان خشک شدن، میزان و اجزای اسانس
    پژوهش های علوم کشاورزی پایدار , شماره 8 , سال 2 , زمستان 1401
    به منظور بررسی تأثیر روش‌های مختلف خشک کردن بر مدت زمان خشک شدن، میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه دارویی نعنا فلفلی دو آزمایش بصورت مجزا بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد .نتایج حاکی از تاثیر معنی‌دار روش‌های مختلف خشک کردن بر صفات مورد بررسی بود (0/05 p چکیده کامل
    به منظور بررسی تأثیر روش‌های مختلف خشک کردن بر مدت زمان خشک شدن، میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه دارویی نعنا فلفلی دو آزمایش بصورت مجزا بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد .نتایج حاکی از تاثیر معنی‌دار روش‌های مختلف خشک کردن بر صفات مورد بررسی بود (0/05 p< ). در خشک کردن ساده طولانی‌ترین زمان خشک شدن (570 دقیقه) مربوط به نمونه‌های خشک شده در خشک‌کن کابینتی بود و کمترین زمان خشک شدن (5/03 دقیقه) مربوط به نمونه‌های خشک شده با مایکروویو 900 وات بود، در حالیکه در خشک کردن ترکیبی بیشترین زمان خشک شدن در تیمار سایه با 520 دقیقه و کمترین زمان با 5/94 دقیقه مربوط به تیمار مایکروویو 450 وات+ سایه بود. همچنین بیشترین درصد اسانس (2/6 درصد) در خشک کردن ساده در روش خشک کردن در خشک‌کن کابینتی به دست آمد، در صورتیکه در خشک کردن ترکیبی در روش سایه با 2/4 درصد و تیمار ترکیبی مایکروویو 100 وات+ سایه با 2/3 درصد بیشترین مقدار اسانس حاصل شد. از نظر میزان ترکیبات اسانس در روش خشک کردن ساده بیشترین مقدار منتول در روش خشک کردن با مایکروویو مشاهده شد، در حالیکه در این روش میزان منتون کاهش قابل توجهی یافت، در تیمارهای خشک کردن ترکیبی بیشترین مقدار منتول در روش سایه+ مایکروویو 300 وات بود، اما در این روش میزان منتون کاهش معنی داری داشت.بنابراین می توان نتیجه گرفت که در خشک کردن ساده روش خشک‌کن کابینتی و در خشک کردن ترکیبی روش سایه به دلیل حفظ اسانس نسبت به سایر روشها مطلوب تر می باشند. پرونده مقاله