فهرس المقالات فرشید خیری


  • المقاله

    1 - بررسی تاثیر سرد کردن با آب خنک ، محلول پراکسید هیدروژن و اوزون تراپی برکاهش بار میکروبی لاشه طیور
    میکروبیولوژی دامپزشکی , العدد 1 , السنة 15 , تابستان 1398
    به منظور بررسی و مقایسه تاثیر سرد کردن با روش غوطه وری در آب خنک، محلول پراکسید هیدروژن و گاز اوزون بر کاهش بار میکروبی لاشه طیور مجموع 45 لاشه مرغ گوشتی کشتار شده شده از یک واحد تولیدی در کشتارگاه طیور استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری و به سه گروه تقسیم شدند. تعداد 15 أکثر
    به منظور بررسی و مقایسه تاثیر سرد کردن با روش غوطه وری در آب خنک، محلول پراکسید هیدروژن و گاز اوزون بر کاهش بار میکروبی لاشه طیور مجموع 45 لاشه مرغ گوشتی کشتار شده شده از یک واحد تولیدی در کشتارگاه طیور استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری و به سه گروه تقسیم شدند. تعداد 15 قطعه لاشه به مدت 60 دقیقه در محلول خنک کننده آب سرد (کنترل) و 15 قطعه لاشه به مدت 60 دقیقه در خنک کننده حاوی 02/0 پراکسید هیدروژن و 15 قطعه لاشه دیگر داخل محفظه ای تحت تاثیر گاز اوزون با غلظت 7 میلی گرم در دقیقه قرار داده شدند. برای ارزیابی بار میکروبی از هر لاشه متعلق به گروه های آزمایشی یک سوآپ از ناحیه پوست سینه جمع آوری گردید و نمونه ها تحت آزمایش های استاندارد بیوشمی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در گروه های مصرف کننده پراکسید هیدروژن و اوزون کاهش معنی داری در تعداد کلی فرم ها و استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید. همچنین بررسی ها نشان دهنده کاهش قابل توجهی در تعداد کلی کپک ها و مخمر ها در اثر مصرف پراکسید اکسیژن و گاز اوزون بود. استفاده از هیدروژن پروکساید در مقایسه با گاز اوزون در خصوص کاهش تعداد کلی فرم ها، کپک ها و مخمر ها و استافیلوکوکوس اورئوس موثر تر واقع شد. به صورت کلی می توان بیان کرد استفاده از پراکسید هیدروژن وگاز اوزون اثرات قابل توجهی بر کاهش بار میکروبی لاشه طیور و حفظ کیفیت آن در خط تولید کشتارگاه دارد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تاثیر سطوح مختلف پودر زیره سیاه کوهی بر عملکرد برخی فراسنجه‌های خونی و ریخت شناسی بافت روده بلدرچین ژاپنی
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , العدد 2 , السنة 15 , تابستان 1401
    زمینه و هدف: زیره یکی از کهن ترین گیاهان دارویی در طب سنتی است که برای درمان و پیشگیری از اختلالات و مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف پودر زیره سیاه کوهی بر عملکرد، برخی فراسنجه‌های خونی و ریخت شناسی بافت ایلئوم روده بل أکثر
    زمینه و هدف: زیره یکی از کهن ترین گیاهان دارویی در طب سنتی است که برای درمان و پیشگیری از اختلالات و مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف پودر زیره سیاه کوهی بر عملکرد، برخی فراسنجه‌های خونی و ریخت شناسی بافت ایلئوم روده بلدرچین ژاپنی نر اجرا شد.مواد و روش ها: در این آزمایش تعداد 400 قطعه بلدرچین ژاپنی جنس نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و تعداد 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار از سن 14 تا 42 روزگی انجام شد. پودر زیره سیاه در چهار سطح صفر (شاهد)، 0.5، 1 و 1.5 درصد در جیره‌ پایه به کار برده شد.نتایج: در کل دوره آزمایش بلدرچین‌های تغذیه شده با سطوح مختلف پودر زیره سیاه از نظر عملکرد هیچ تفاوت معنی‌داری با تیمار شاهد نداشتند. مقدار آلبومین سرم خون تحت تاثیر جیره دارای 1 و 5/1 درصد پودر زیره سیاه افزایش معنی‌داری (p<0.05) داشت. کلسیم و پروتئین سرم خون تحت تاثیرجیره دارای 5/1 درصد پودر زیره سیاه افزایش معنی‌داری (p<0.05) یافت. میزان فسفر و گلوکز سرم خون در تیمار حاوی 5/0 درصد پودر زیره سیاه در جیره به ترتیب کاهش و افزایش معنی‌داری (p<0.05) نسبت به تیمار شاهد داشت. میزان تری گلیسیرید سرم خون در تیمارهای استفاده کننده از پودر زیره سیاه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی‌داری (p<0.05) کاهش یافت. ریخت شناسی بافت ایلئوم روده در تیمارهای آزمایشی با تیمار شاهد اختلاف معنی‌دار نداشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده افزودن پودر زیره سیاه در سطح 0.5 درصد در جیره بلدرچین ژاپنی سبب بهبود صفات مربوط به عملکرد و صفات کیفی اجزای لاشه نسبت به سایر تیمارها بود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - تأثیر سطوح مختلف کنجاله هسته خرما بر عملکرد جوجه خروس های گوشتی
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , العدد 1 , السنة 5 , بهار 1390
    به منظور مطالعه استفاده از سطوح مختلف کنجاله هسته خرما در تغذیه جوجه خروس های گوشتی، تعداد 180 قطعه جوجه یک روزه رأس 308، در یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار (12 قطعه در هر تکرار)، در جایگاه های مورد آزمایش قرار گرفتند. جیره ها به صورت آزاد در تمام دوره پرورش(4 أکثر
    به منظور مطالعه استفاده از سطوح مختلف کنجاله هسته خرما در تغذیه جوجه خروس های گوشتی، تعداد 180 قطعه جوجه یک روزه رأس 308، در یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار (12 قطعه در هر تکرار)، در جایگاه های مورد آزمایش قرار گرفتند. جیره ها به صورت آزاد در تمام دوره پرورش(49 روز) در اختیار جوجه ها قرار داده شد. جیره های آزمایشی عبارت بودند از جیره پایه و تیمارهایی که در آنها به ترتیب 5، 10، 15 و 20 درصد از ذرت پایه با کنجاله هسته خرما جایگزین شده بود. تیمار دوم حاوی 5 درصد، تیمار سوم جیره حاوی 10 درصد، تیمار چهارم حاوی 15 درصد و تیمار پنجم حاوی 20 درصد کنجاله هسته خرما جایگزین ذرت پایه بودند. در این آزمایش خوراک مصرفی، اضافه وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و میزان مصرف انرژی قابل سوخت و ساز در پایان هر هفته محاسبه شدند. در پایان دوره از هر قفس دو قطعه خروس به صورت تصادفی انتخاب شده و وزن لاشه، چربی محوطه بطنی روده ها، سنگدان، طحال، لوزالمعده، کبد و کیسه صفرا اندازه گیری شد و نمونه های بافت روده نیز مورد مطالعات بافت شناسی قرار گرفت. رطوبت بستر در سن 49 روزگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بهترین اضافه وزن روزانه در سطح 15 درصد جایگزینی کنجاله هسته خرما مشاهده شد. بیشترین مصرف خوراک در سطح 5 درصد جایگزینی و کمترین مصرف خوراک را گروه شاهد داشت. بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح 15 درصد در کل دوره به دست آمد. بیشترین انرژی دریافتی قابل سوخت و ساز مربوط به گروه شاهد بود. بیشترین وزن زنده و بیشترین درصد لاشه مربوط به گروه 15 درصد جایگزینی کنجاله هسته خرما بود.بیشترین میزان رطوبت بستر مربوط به تیمار 20% کنجاله هسته خرما بود. بررسی هیستوپاتولوژیک بافت روده نشان دادکنجاله هسته خرما تا سطح 10 درصد کمترین تأثیر را بر ضخامت بخش های مختلف بافت روده داشت. طبق نتایج به دست آمده بهترین سطح جایگزینی کنجاله خرما در جیره جوجه های گوشتی 15 درصد می باشد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - مطالعه ارتباط بین میزان ترئونین با بار میکروبی لاشه
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 2 , السنة 4 , تابستان 1396
    آزمایش حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح متفاوت ترئونین بر بار میکروبی لاشه بر 450 قطعه جوجه‌های گوشتی سویه راس 308 انجام پذیرفت. جوجه‌ هابه صورت تصادفی به پنج تیمار آزمایشی و شش تکرار (15 جوجه در هر تکرار) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی اختصاص یافتند. جیره های آزمایشی شامل أکثر
    آزمایش حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح متفاوت ترئونین بر بار میکروبی لاشه بر 450 قطعه جوجه‌های گوشتی سویه راس 308 انجام پذیرفت. جوجه‌ هابه صورت تصادفی به پنج تیمار آزمایشی و شش تکرار (15 جوجه در هر تکرار) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی اختصاص یافتند. جیره های آزمایشی شامل سطوح متفاوت ترئونین با پنج سطح 90، 100، 110، 120 و 130 درصد توصیه ‌دستورالعمل سویه راس 308 بود. تاثیر مکمل ترئونین بر بار میکروبی لاشه در جوجه گوشتی نر و ماده معنی دار (05/0>P) بود .درلاشه جوجه های گوشتی (تیمار ها متفاوت) سالمونلا مشاهده نشد. در رقت (1 - ) بیشترین میزان بار میکروبی در تیمار90 درصد ترئونین مشاهده شد، که با تیمارهای 100،120 و130 درصد ترئونین تفاوت معنی دار نشد ولی با تیمار110 درصد ترئونین تفاوت معنی دار (05/0>P) شد. در رقت (2-) کمترین میزان بار میکروبی لاشه در تیمار110 درصد ترئونین مشاهده شد که با تیمارهای 90،100،120و130 درصد ترئونین تفاوت معنی داری (05/0>P) بود. همچنین در حجم کل بار میکروبی کمترین میزان مربوط به تیمار110 درصد ترئونین بود که با بقیه تیمارها تفاوت معنی دار (05/0>P) شد. بهترین سطح برای اسیدهای آمینه ترئونین در جیره جوجه گوشتی سطح 110 درصد ترئونین بود که در این سطح مناسب ترین میزان بارمیکروبی گوشت بود و جوجه ها از لحاظ عملکرد در مناسبترین وضعیت قرار داشتند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    5 - Hypericum perforatum and probiotic effects on performance, carcass characteristics and intestinal morphology in Japanese quails (Coturnix japonica)
    journal of Medicinal Herbs (journal of herbal drugs) , العدد 4 , السنة 7 , بهار 2016
    Background & Aim:Hypericum perforatum L. is native to Iran. This herb is one of the most important medicinal plants and had many medical effects.This experiment was conducted to investigate the effects of feeding Hypericum perforatum and protexin on performance, car أکثر
    Background & Aim:Hypericum perforatum L. is native to Iran. This herb is one of the most important medicinal plants and had many medical effects.This experiment was conducted to investigate the effects of feeding Hypericum perforatum and protexin on performance, carcass characteristics and intestinal morphology Japanese quails. Experimental: A total of 240 ten days old quails were divided into eight treatments with three replicates as factorial randomized design. The treatments were divided as basal diet with no protexin and Hypericum perforatum kept as control, and 0.2% (H1), 0.4% (H2) and 0.6 % (H3) Hypericum perforatum with 0.02 % or without protexin as P0 and P1 were used respectively. The live body weight gains, feed intake and feed conversion ratio of quails were calculated weekly. At the end of the trial two birds (male) form each replicates were slaughtered and dressing percentage were calculated and some carcass traits were weighed separately as percentage of carcass weight. Results: Data indicated that using of protexin and Hypericum perforatum increased feed intake (FI) in treatments compared to control group. Also body weight (BW) (g/d) and Pre-slaughter weight (g) were higher in protexin and Hypericum perforatum compared to the control. There were no significant differences (p<0.05) for feed conversation ratio (FCR) among treatments. Recommended applications/industries: Considering that body weight gain of Japanese quails can improve by increasing the level of Hypericum perforatum in diet, this herb is recommended for industrial poultry farm. تفاصيل المقالة