فهرس المقالات سولماز موسوی


  • المقاله

    1 - ژنوتایپینگ سوش‌های هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از شیر خام و فرآورده‌های لبنی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 4 , السنة 4 , پاییز 1396
    تا کنون راه‌های اتتقال و جنبه‌های اپیدمیولوژیکی هلیکوباکتر پیلوری به خوبی شناسایی نشده است. نقش آب و موادغذایی در انتقال هلیکوباکتر پیلوری به انسان محتمل است. مطالعه حاضر به منظور ژنوتایپینگ سوش‌های هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونه‌های شیر خام و فراورده‌های لبنی جمع آ أکثر
    تا کنون راه‌های اتتقال و جنبه‌های اپیدمیولوژیکی هلیکوباکتر پیلوری به خوبی شناسایی نشده است. نقش آب و موادغذایی در انتقال هلیکوباکتر پیلوری به انسان محتمل است. مطالعه حاضر به منظور ژنوتایپینگ سوش‌های هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونه‌های شیر خام و فراورده‌های لبنی جمع آوری شده از استان اصفهان انجام پذیرفت. در کل 250 نمونه شیر و فراورده‌های لبنی جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. استخراج DNA انجام و ردیابی ژن 16S rRNA هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از آزمون PCR انجام پذیرفت. نمونه‌های مثبت از نظر حضور ژنوتیپ‌های VacA و CagA مورد ارزیابی قرار گرفتند. از کل 250 نمونه شیر و فراورده‌های لبنی، 37 نمونه (8/14 درصد) آلوده به هلیکوباکتر پیلوری بودند. شیر گوسفند بیشترین (25 درصد) و پنیر سنتی (2 درصد) کمترین میزان آلودگی را داشتند. اختلاف معنادار آماری (p <0.05) بین نوع نمونه و میزان شیوع هلیکوباکتر پیلوری دیده شد. VacA s1a (02/27 درصد)، VacA m1a (32/24 درصد) و CagA(62/21 درصد) فراوان‌ترین ژنوتیپ‌های ردیابی شده بودند. ژنوتیپ‌های s1am1a (21/16 درصد) و s1am2 (40/5 درصد) بیشترین فراورانی را در بین ژنوتیپ‌های ترکیبی داشتند. تشابه ژنوتیپی سوش‌های هلیکوباکتر پیلوری نمونه‌های مختلف نشانگر یکسان بودن منبع آلودگی آنهاست. تشابه الگوی ژنوتیپی مطالعه ما و مطالعات انجام پذیرفته روی نمونه‌ها بالینی انسان نشان دهنده انتقال سوش‌های هلیکوباکتر پیلوری از کارکنان آلوده مراکز شیردوشی و فروش شیر و فراورده‌های لبنی به نمونه هاست. تفاصيل المقالة