فهرس المقالات غلامرضا برادران


  • المقاله

    1 - مطالعه اثر اسانس های روغنی در کنترل آلودگی کپک های سبز و آبی در میوه پرتقال
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 4 , السنة 6 , پاییز 1398
    پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی (پنی سیلیوم دیجیتاتوم، پنی سیلیوم ایتالیکوم) از مهم ترین بیماری های پس از برداشت مرکبات به شمار می آید. در این پژوهش، استفاده از چند اسانس روغنی (زیره سبز، آویشن شیرازی و نعناع) در کنترل کپک های سبز و آبی در میوه پرتقال بررسی شد. میوه‌ أکثر
    پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی (پنی سیلیوم دیجیتاتوم، پنی سیلیوم ایتالیکوم) از مهم ترین بیماری های پس از برداشت مرکبات به شمار می آید. در این پژوهش، استفاده از چند اسانس روغنی (زیره سبز، آویشن شیرازی و نعناع) در کنترل کپک های سبز و آبی در میوه پرتقال بررسی شد. میوه‌ ارقام پرتقال والنسیا و محلی جیرفت با سوسپانسیون های قارچی محلول پاشی شده و با کاغذ آغشته به اسانس های روغنی در غلظت های 1، 5/2 و 5 درصد، قارچ کش تیابندازول 2 در هزار و کاغذ بدون اعمال هرگونه تیماری به عنوان شاهد پوشش داده شدند. سپس میوه های پرتقال در دمای 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت سه ماه نگه داری شدند. اسانس روغنی زیره سبز در غلظت 5 درصد و اسانس روغنی آویشن شیرازی در غلظت های 1، 5/2 و 5 درصد در کنترل کپک های سبز و آبی مؤثر بودند و در مقایسه با تیمار قارچ کش تیابندازول (2 در هزار) اختلاف معنی داری نداشتند. تیمارهای حاوی اسانس نعناع دارای بیشترین درصد پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی بودند. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که اسانس های روغنی، طعم و مزه خاصی را در میوه ارقام پرتقال ایجاد نکردند. اسانس آویشن شیرازی در غلظت های مختلف سبب بروز وضعیت ظاهری نامطلوبی در پوست میوه ارقام پرتقال شد و در نتیجه، امتیاز کمتری از لحاظ صفات حسی (بافت، قابلیت پذیرش کلی) دریافت کرد. بنابراین برای افزایش عمر نگه داری ارقام پرتقال والنسیا و محلی جیرفت، استفاده از پوشش کاغذ مومی آغشته به اسانس روغنی زیره سبز در غلظت 5 درصد، پیشنهاد گردید. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - Investigation on the Efficacy of some Fungicides in Controlling Alternaria Late Blight of Pistachio
    Journal of Nuts , العدد 4 , السنة 14 , تابستان 2023
    The efficacy of Pyradim ® DF with pyraclostrobin+dimetomorf active ingredient was evaluated in comparison with fungicides Captan, Nordox, Mishocap in the control of pistachio Alternaria late blight. The experiment was carried out in Markazi (Zarandieh), Kerman and S أکثر
    The efficacy of Pyradim ® DF with pyraclostrobin+dimetomorf active ingredient was evaluated in comparison with fungicides Captan, Nordox, Mishocap in the control of pistachio Alternaria late blight. The experiment was carried out in Markazi (Zarandieh), Kerman and Semnan in a Randomized Complete Block Design (RCBD) with 8 treatments and 4 replications. Treatments were applied at two stages (before bud swelling and after the petals fall and fruit set). The data were analyzed using SAS software and mean comparison of disease severity and disease incidence percentages were done by Duncan's multiple range test (P =5%). The results showed that Pyradim with dosage of 1 and 0.75 per thousand has a good efficacy in disease control. So that the efficiency of dosage 1g L-1 in reducing the severity of the disease compared to the control without spraying was about 88% in Zarandieh and about 77% in Kerman and Semnan. The efficacy of Pyradim at the dose of 0.75g L-1 in Zarandieh, Kerman and Semnan was about 76%, 72% and 74%, respectively, but the dose of 0.5g L-1 Pyradim was not acceptable and in the three studied areas was between 52 to 55%. Captan fungicide also had acceptable efficacy in controlling pistachio Alternaria late blight disease, so that its efficiency was more than 70% in Kerman and Semnan and 68% in Zarandieh. In contrast, Nordox and Mishocap fungicides did not have good efficiency. Therefore, 0.75g L-1 pyradim is recommended for controlling pistachio Alternaria late blight disease. تفاصيل المقالة