فهرس المقالات Hossein Khabbaz-Jolfaee


  • المقاله

    1 - Investigation on the Efficacy of some Fungicides in Controlling Alternaria Late Blight of Pistachio
    Journal of Nuts , العدد 4 , السنة 14 , تابستان 2023
    The efficacy of Pyradim ® DF with pyraclostrobin+dimetomorf active ingredient was evaluated in comparison with fungicides Captan, Nordox, Mishocap in the control of pistachio Alternaria late blight. The experiment was carried out in Markazi (Zarandieh), Kerman and S أکثر
    The efficacy of Pyradim ® DF with pyraclostrobin+dimetomorf active ingredient was evaluated in comparison with fungicides Captan, Nordox, Mishocap in the control of pistachio Alternaria late blight. The experiment was carried out in Markazi (Zarandieh), Kerman and Semnan in a Randomized Complete Block Design (RCBD) with 8 treatments and 4 replications. Treatments were applied at two stages (before bud swelling and after the petals fall and fruit set). The data were analyzed using SAS software and mean comparison of disease severity and disease incidence percentages were done by Duncan's multiple range test (P =5%). The results showed that Pyradim with dosage of 1 and 0.75 per thousand has a good efficacy in disease control. So that the efficiency of dosage 1g L-1 in reducing the severity of the disease compared to the control without spraying was about 88% in Zarandieh and about 77% in Kerman and Semnan. The efficacy of Pyradim at the dose of 0.75g L-1 in Zarandieh, Kerman and Semnan was about 76%, 72% and 74%, respectively, but the dose of 0.5g L-1 Pyradim was not acceptable and in the three studied areas was between 52 to 55%. Captan fungicide also had acceptable efficacy in controlling pistachio Alternaria late blight disease, so that its efficiency was more than 70% in Kerman and Semnan and 68% in Zarandieh. In contrast, Nordox and Mishocap fungicides did not have good efficiency. Therefore, 0.75g L-1 pyradim is recommended for controlling pistachio Alternaria late blight disease. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - مطالعه‌ی تاثیر برخی متابولیت‌های تولید شده توسط Pseudomonas tolaasii و باکتری‌های همراه روی قارچ خوراکی (Agaricus bisporus)
    دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی , العدد 1 , السنة 4 , بهار 1395
    دراین تحقیق به بررسی برخی متابولیت­های Pseudomonas tolaasiiعامل لکه قهوه­ای قارچ خوراکی دکمه­ای و نیز Pseudomonas reactansباکتری همراه قارچ خوراکی دکمه­ای، پرداخته شد. خصوصیات شاخصP. Tolaasiiشامل ایجاد لکه قهوه­ای و نقاط فر أکثر
    دراین تحقیق به بررسی برخی متابولیت­های Pseudomonas tolaasiiعامل لکه قهوه­ای قارچ خوراکی دکمه­ای و نیز Pseudomonas reactansباکتری همراه قارچ خوراکی دکمه­ای، پرداخته شد. خصوصیات شاخصP. Tolaasiiشامل ایجاد لکه قهوه­ای و نقاط فرو رفته روی کلاهک قارچ خوراکی دکمه­ای A. bisporus، تولید تولاسین، همولیزاریتروسیت­ها، تولید رسوب سفید رنگ در برابر باکتری P. reactans است. در مطالعه­ی حاضر تأثیرP. Tolaasiiو متابولیت حاصل از آن بر میزان رشد میسلیوم Agaricus bisporus مورد بررسی قرار گرفت. پس از استخراج ترکیبات ناخالص متابولیتی یاWhite Line Inducing Principle (WLIP)، تولید شده توسط P. reactansو نیز توکسین تولاسین، آزمون­های متعددی جهت بررسی تأثیر متقابل و غیرمستقیم این ترکیبات انجام گرفت. همچنین ژن rpoBمتعلق به جدایه بیماریزای Pseudomonas sp. p2 که از قارچ مذکور جداسازی شده بود با استفاده از جفت پرایمر LAPS27 و LAPS تکثیر، تعیین توالی و در بانک ژن NCBI ثبت گردید. تأثیر ترکیب WLIP ناخالص حاصل از P. reactans Pr 5 و جدایه استاندارد P. reactans NCPPB1311 بر بلوک­های A. bisporus وسیب­زمینی بطور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. در زیست سنجی­های مختلف مشاهده شد بلوک­های قارچ مایه­زنی شده با توکسین بیماریزاترین استرین بومی P. tolaasii Pt 6 تولید علایم لکه قهوه­ای تیره و نقاط کمی فرو رفته نمودند. برعکس، در برابرترکیب WLIP استرین P. reactans Pr 5 تغییر رنگ جزئی و خفیف بود. از یافته­های مهم دیگر، بکارگیری همزمان تیمار P. reactans A6 و ترکیب تولاسین هر دو جدایۀ بومی و استاندارد بر بلوک قارچ بود که منجر به توقف علایم آشکار قهوه­ای شدن ناشی از تولاسین شد و با خاصیت بازدارندگی خود، موجب مهار فعالیت تولاسین گردید. این نتایج نشان­دهنده اهمیت باکتری­های همراه در بازداری رشد و توقف بیماریزائی باکتری P. tolaasiiاست
     
    . تفاصيل المقالة