پاتوبیولوژی مقایسه ای
,
العدد4,السنة
17
,
پاییز
1399
در این ﭘﮋوهش اثربخشی عصاره الکلی گلسرخ بر زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (Bb-12) در دوغ مورد بررسی قرار گرفت. ﺑﺎکتریﻫﺎی پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ﺑﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی دوغ ﺑﺪون عصاره الکلی گل أکثر
در این ﭘﮋوهش اثربخشی عصاره الکلی گلسرخ بر زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (Bb-12) در دوغ مورد بررسی قرار گرفت. ﺑﺎکتریﻫﺎی پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ﺑﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی دوغ ﺑﺪون عصاره الکلی گل سرخ (ﺷﺎهد) و ﺣﺎوی عصاره الکلی گل سرخ (درﺳﻄﻮح 1% و 2%) ﺗﻠﻘﯿﺢ و دوغهای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه ﻃﯽ ﻣﺪت زﻣﺎن چهار ﻫﻔﺘﻪ ﻧﮕﻬﺪاری در ﯾﺨﭽﺎل در دمای C◦ 4 در طول یک هفته از نظر شمارش میکروبی، تغییرات pH، اسیدیته و بقا در دوران ماندگاری بررسی و خصوصیات ارگانولپتیک محصول مورد بررسی قرار گرفت. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ و ﺗﺤﻠﻴﻞ آﻣﺎری ﺣﺎﻛﻲ از ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮدن اﺧﺘﻼف درﺻﺪ ﺑﻘﺎی ﺑـﺎﻛﺘﺮی La-5 و Bb-12 ﺑﻴﻦ دوغ ﻣﻌمولی و دوغهای حاوی عصاره الکلی گلسرخ بود( 05/0≥p). در خصوص طعم نتایج این بررسی ﻧﺸﺎن داد ﺑﯿﻦ اﻧﻮاع دوغ از ﻟﺤﺎظ ﻃﻌﻢ اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﯽداری وﺟـﻮد دارد (05/0p<) و بررسی خصوصیات ارگانولپتیک در دوغهای ﺣﺎوی عصاره الکلی گل سرخ نشان داد طعم دوغها نسبت به دوغهای معمولی ارتقا یافت. طی مدت زﻣﺎن ﻧﮕﻬﺪاری pH کاهش و اسیدیته افزایش جزئی داشت. بیشترین و کمترین میزان pH به ترتیب مربوط به نمونه حاوی 1% و 2 % عصاره بود. همچنین بررسی اثر اصلی مقدار عصاره بر میزان اسیدیته نشان داد که بیشترین و کمترین میزان اسیدیته به ترتیب مربوط به نمونه حاوی2% و 1% بود. بنابراین تولید و مصرف دوغ حاوی عصاره گل سرخ با حفظ ویژگی های ارگانولپتیک به همراه باکتریهای پروبیوتیک به عنوان یک محصول غذایی عملگرا توصیه می شود.
تفاصيل المقالة
آلودگی مواد غذایی با فلزات سنگین یک نگرانی جهانی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان فلز سنگین سرب و برخی از عناصر مغذی مانند کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده بهروش دستی و مکانیکی میباشد. بدین منظور چهار لاشه مرغ بهطور دستی و چهار لاشه بهصورت مکانیکی کاملاً است أکثر
آلودگی مواد غذایی با فلزات سنگین یک نگرانی جهانی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان فلز سنگین سرب و برخی از عناصر مغذی مانند کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده بهروش دستی و مکانیکی میباشد. بدین منظور چهار لاشه مرغ بهطور دستی و چهار لاشه بهصورت مکانیکی کاملاً استخوانزدایی شد. اندازهگیری غلظت عناصر در این نمونهها بهروش هضم خشک و توسط دستگاه جذب اتمی انجام شد. میانگین غلظت عناصر سرب، کلسیم و آهن بهصورت میلیگرم بر کیلوگرم خمیر مرغ محاسبه و گزارش گردید. میانگین غلظت سرب در خمیر مرغ تهیه شده بهروش دستی 94/2 میلیگرم بر کیلوگرم و در خمیر مرغ تهیه شده بهروش مکانیکی 79/3 میلیگرم بر کیلوگرم بوده است. میانگین غلظت کلسیم در خمیر مرغ دستی و مکانیکی بهترتیب 78/65 و 83/275 میلیگرم بر کیلوگرم میباشد. همچنین میانگین مقدار آهن در خمیر مرغ دستی و مکانیکی بهترتیب 21/4 و05/23 میلیگرم بر کیلوگرم بود. در مجموع، اختلاف معنیداری بین میانگین غلظت سرب، کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده از کل لاشه وجود داشت (05/0p <). میانگین عناصر سرب، کلسیم در تمام خمیر مرغهای مورد مطالعه از حد مجاز 1/0 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم در نظر گرفته شده بر اساس ضوابط بینالمللی کدکس و سازمان بهداشت جهانی بیشتر است. مقادیر این عناصر و اختلاف آنها در دو نوع خمیر مرغ مورد مطالعه می تواند در کشف نوع خمیر مرغ بهکار رفته در فرآوردههای گوشتی استفاده شود.
تفاصيل المقالة
میکروب شناسی مواد غذائی
,
العدد4,السنة
8
,
پاییز
1400
امکان آلودگی میکروبی ادویه در طی مراحل مختلف برداشت، خشککردن یا حمل نقل وجود دارد. روشهای مختلفی جهت کاهش بار میکروبی ادویه استفاده میشود که مشکلاتی مانند تغییر عطر و طعم به همراه دارد. هدف از این تحقیق دستیابی به شرایط بهینه پرتودهی ماورای بنفش به منظور کاهش با أکثر
امکان آلودگی میکروبی ادویه در طی مراحل مختلف برداشت، خشککردن یا حمل نقل وجود دارد. روشهای مختلفی جهت کاهش بار میکروبی ادویه استفاده میشود که مشکلاتی مانند تغییر عطر و طعم به همراه دارد. هدف از این تحقیق دستیابی به شرایط بهینه پرتودهی ماورای بنفش به منظور کاهش بار میکروبی برخی از ادویههای پرمصرف ایران بود. بدین منظور، شش نوع ادویه شامل زردچوبه، زنجبیل، فلفلقرمز، فلفلسیاه، دارچین و سماق از بازار تهران نمونهبرداری شدند. آزمایهها با روشهای موجود در استاندارد ملی ایران مورد آزمون میکروبی قرار گرفتند. سپس ادویه آلوده در کابینت ماورای بنفش با طول موج 254 نانومتر در ضخامتهای 1، 5 و10 میلیمتر و زمانهای 5، 10و 15 دقیقه پرتودهی شدند. روی نمونههای پرتودهی شده آزمون میکروبی انجام شد. طبق نتایج حاصله، تاثیر متغیر زمان بر شمارش جمعیت مزوفیلهای هوازی زردچوبه، فلفلقرمز، فلفلسیاه و دارچین، همچنین بر شمارش کلیفرم زردچوبه و فلفلقرمز و نیز بر شمارش کپک زردچوبه، فلفلقرمز و فلفلسیاه و زنجبیل معنی دار بود (0/01>p). همچنین متغیر ضخامت نمونه تأثیر کاملاً معنیداری بر شمارش جمعیت مزوفیلهای هوازی زردچوبه، زنجبیل و فلفلسیاه، بر شمارش کلیفرم زردچوبه، زنجبیل، فلفلقرمز، دارچین، بر شمارش کپک زردچوبه، زنجبیل، فلفلسیاه، فلفلقرمز و تأثیر معنیدار بر شمارش کلی میکروبی فلفلقرمز و کپک دارچین داشت(0/01>p). نتایج این مطالعه نشان میدهد که پرتودهی با اشعه ماورای بنفش در شرایط بهینه شده میتواند بار آلودگی ادویه را تا حد قابل قبول کاهش دهد.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications