فهرس المقالات سید امیر علی انوار


  • المقاله

    1 - جداسازی و بهینه سازی شرایط رشد مخمر های دارای خواص کاهندگی آفلاتوکسین B1 از پنیر های محلی در ایران
    پاتوبیولوژی مقایسه ای , العدد 5 , السنة 19 , زمستان 1401
    آفلاتوکسین از مهمترین علل آلودگی در محصولات لبنی به شمار می‌رود که نسبت به حذف از طریق روشهای مختلف مقاومت نشان داده است. این مطالعه بر آن بوده است تا به شناسایی مولکولی مخمرهای جداشده از پنیرهای محلی و غربالگری آنها براساس توانایی کاهش آفلاتوکسین B1 بپردازد. به منظور ا أکثر
    آفلاتوکسین از مهمترین علل آلودگی در محصولات لبنی به شمار می‌رود که نسبت به حذف از طریق روشهای مختلف مقاومت نشان داده است. این مطالعه بر آن بوده است تا به شناسایی مولکولی مخمرهای جداشده از پنیرهای محلی و غربالگری آنها براساس توانایی کاهش آفلاتوکسین B1 بپردازد. به منظور انجام این مطالعه 32 نمونه پنیر محلی از مکانهای جغرافیایی مختلف استان تهران و سمنان در شهریار، فیروزکوه، چتن و گرمسار تهیه شد. سپس سویه های مخمر از نمونه ها جداسازی گردید. محلول استوک آفلاتوکسین آماده سازی شد و به محیط کشت حاوی سویه های مخمر جذب کننده آفلاتوکسین اضافه گردید. آفلاتوکسین جذب شده به صورت غیر مستقیم توسط آزمون الایزا اندازه گیری گردید. داده های این مطالعه نشان داد که 3 سویه کد 6، کد 18 و کد 8 جداسازی شده از پنیر های محلی دارای توانایی سم زدایی آفلاتوکسین B1 بوده اند. در این بین بیشترین میزان کاهش آفلاتوکسین B1 محیط با 5/46 درصد توسط سویه کد 6 صورت گرفته بود. علاوه بر این مشخص گردید که دمای اپتیمم رشد این سویه ها بین 28 تا 36 درجه و pH بهینه آنها برابر با 5/5-5/6 بوده است. از آنجا که حذف آفلاتوکسین به شیوه بیولوژیک دارای اثرات مثبت بسیاری از جوانب مختلف حسی و بهداشتی بر محصولات لبنی است به نظر میرسد بتوان سویه های مخمر جداسازی شده در مطالعه حاضر را به عنوان میکروارگانیسم های دارای پتانسیل حذف آفلاتوکسین از محصولات لبنی به خصوص پنیر محلی، برای مطالعات بیشتر در نظر گرفت. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از شیر گاو منعقد شده
    میکروبیولوژی دامپزشکی , العدد 1 , السنة 17 , پاییز 1401
    چکیده:هدف از انجام این مطالعه شناسایی خصوصات پروبیوتیکی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از شیر گاو منعقد شده است که شامل خاصیت ضد قارچی و ضد میکروبی ، تحمل pH اسیدی،مقاومت به صفرا، تخمیر قندها ، قابلیت همولیز خون، پتانسیل اسیدی کردن و ایجاد لخته از برخی روستاهای استان تهر أکثر
    چکیده:هدف از انجام این مطالعه شناسایی خصوصات پروبیوتیکی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از شیر گاو منعقد شده است که شامل خاصیت ضد قارچی و ضد میکروبی ، تحمل pH اسیدی،مقاومت به صفرا، تخمیر قندها ، قابلیت همولیز خون، پتانسیل اسیدی کردن و ایجاد لخته از برخی روستاهای استان تهران میباشد.ازمجموع 13 نمونه شیر جمع آوری شده، 7 جدایه بر اساس تستهای فنوتیپی و بیوشیمیایی به عنوان باکتری اسید لاکتیک شناسایی شدند.به منظور تایید نتایج بیوشیمیایی، DNA آنها استخراج و توسطPCR دارای پرایمر اختصاصی تکثیر و متعاقبا محصولات PCR توالی یابی شدند.و در بانک ژن NCBI ثبت و تعلق این باکتری ها به جنس لاکتوباسیل تایید شد.نتایج نشان داد همه جدایه ها همولیز مثبت بودند.جدایه A و C همولیز کامل داشتند .جدایه E بیشرین مقاومت را در شرایط اسیدی از خود نشان داد. در حالی که تمام جدایه های ما به شرایط صفرا مقاوم بودند. همچنین هیچ یک از سویه ها حساسیتی نسبت به قارچ ها و میکروب ها نشان ندادند، به جز اشریشیا کلی که همه سویه ها به آن حساس بودند. تمام جدایه های لاکتیکی توانایی اسیدی شدن و انعقاد را در دمای 37 درجه سانتی گراد نشان دادند. در مقابل، هیچ یک از جدایه ها پتانسیل انعقاد را در دمای 30 درجه سانتیگراد نشان ندادند.بر اساس نتایج این مطالعه،جدایه E و C جدا شده از شیر منعقد شده گاو با توجه به خواص مشاهده شده می تواند به عنوان میکروارگانیسم پروبیوتیک در نظر گرفته شودومی توان آنها را به منظور استفاده در تولید لبنیات پروبیوتیک جدا کرد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - مطالعه خواص ضد‌میکروبی پوشش‌ نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات نقره
    بهداشت مواد غذایی , العدد 2 , السنة 10 , تابستان 1399
    امروزه ذرات فلزی به پلیمرهای مورداستفاده در بسته‌بندی مواد غذایی اضافه می‌شوند تا خواص مکانیکی و ضدمیکروبی را بهبود دهند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی پوشش‌های نانو کامپوزیت‌ با دانسیته کم (LDPE) حاوی 5/17، 5/12، 5/7 و 5/2 درصد نانوذرات نقره بررسی گردید. برای تولید نانو أکثر
    امروزه ذرات فلزی به پلیمرهای مورداستفاده در بسته‌بندی مواد غذایی اضافه می‌شوند تا خواص مکانیکی و ضدمیکروبی را بهبود دهند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی پوشش‌های نانو کامپوزیت‌ با دانسیته کم (LDPE) حاوی 5/17، 5/12، 5/7 و 5/2 درصد نانوذرات نقره بررسی گردید. برای تولید نانوذرات نقره روش احیاء شیمیایی با استفاده از احیاکننده ‌تری‌سدیم سیترات انتخاب شد. به‌منظور تأیید سنتز نانو ذرات نقره، مشخصه‌یابی توزیع ذرات نقره و ساختار کریستالی نقره به‌ترتیب از آزمون‌های UV-Visible، SEM و XRDاستفاده شد. نانو ذرات بلورین با متوسط اندازه 20 نانومتر تأیید شدند. به‌منظور بررسی خاصیت ضدمیکروبی پوشش‌ها، رشد باکتری‌ در حضور پوشش‌های نانو نقره با درصدهای مذکور به روش سنجش دانسیته نوری (OD) به‌وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر در طول‌موج 600 نانومتر انجام گرفت. میزان مهاجرت ذرات نانو نقره نیز اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که پوشش حاوی 5/17درصد نانو نقره بیشترین تأثیر را داشت و پوشش حاوی 5/2 درصد فاقد هرگونه تأثیر بود. همچنین مقایسه تأثیر پوشش‌ها بر اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد که تأثیر پوشش‌ها روی استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر بوده است. نتایج حاکی از وابستگی بین درصد نانوذرات نقره استفاده‌شده و خاصیت ضدمیکروبی بود. به‌این‌ترتیب که با افزایش درصد نانوذرات نقره، خاصیت ضدمیکروبی افزایش پیدا کرد. همچنین با افزایش درصد نانوذرات نقره میزان رهایش نانوذرات از پوشش نیز افزایش یافت. درنهایت با توجه به‌قرار گرفتن میزان مهاجرت نانو ذرات نقره از هر چهار نوع پوشش نانوکامپوزیتی در محدوده مجاز، پوشش 5/17 درصد به‌عنوان کارآمدترین پوشش انتخاب شد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - محصولات زیست‌فعال سیانوباکتری‌ها و ریز جلبک‌ها به‌عنوان مکمل‌های غذایی و دارویی باارزش
    بهداشت مواد غذایی , العدد 1 , السنة 11 , بهار 1400
    سیانوباکتری‌ها و ریز جلبک‌ها، پتانسیل زیادی در تولید انواع زیادی از ترکیبات فعال زیستی توکسیک و غیر توکسیک دارند و می‌توانند منجر به توسعه صنایع غذایی و دارویی در آینده‌ای نزدیک شوند. تکثیر تجاری جلبک‌ها در ابعاد وسیع، ناشی از توانائی آن‌ها در تولید طیف وسیعی از متابولی أکثر
    سیانوباکتری‌ها و ریز جلبک‌ها، پتانسیل زیادی در تولید انواع زیادی از ترکیبات فعال زیستی توکسیک و غیر توکسیک دارند و می‌توانند منجر به توسعه صنایع غذایی و دارویی در آینده‌ای نزدیک شوند. تکثیر تجاری جلبک‌ها در ابعاد وسیع، ناشی از توانائی آن‌ها در تولید طیف وسیعی از متابولیت‌های ثانویه باارزش مانند پلی و منو اسیدهای چرب غیراشباع، پلی ساکاریدها، گلیسرول، گلیکوپروتئین‌ها، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌بیوتیک‌ها است. امروزه با گسترش بالقوه مقاومت باکتریایی و کاهش کارایی آنتی‌بیوتیک‌های موجود، محققین در بین محصولات تولیدشده توسط ریز جلبک‌ها، به دنبال یافتن آنتی‌بیوتیک‌های جدیدی هستند. بااین‌حال، بسیاری از سویه‌های سیانوباکتریایی دارای ترکیبات توکسیک هستند که منجر به مرگ بسیاری از انسان‌ها و حیوانات می‌شود. در این مقاله مروری کوشش شده است تا با جمع‌آوری و گردآوردی آخرین تحقیقات انجام‌شده، به معرفی محصولات فعال زیستی با ارزش به همراه انواع سیانوتوکسین‌های موجود در مواد غذایی و روش‌های تیمار با آن‌ها پرداخته شود. امید است نتایج حاصل از این تحقیق بتواند زمینه‌ساز معرفی متابولیت‌های با ارزش تولیدشده توسط سیانوباکتری‌ها و ریز جلبک‌ها در صنایع غذایی و داروسازی تلقی گردد.TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack//TRANSLATE with xEnglishArabicHebrewPolishBulgarianHindiPortugueseCatalanHmong DawRomanianChinese SimplifiedHungarianRussianChinese TraditionalIndonesianSlovakCzechItalianSlovenianDanishJapaneseSpanishDutchKlingonSwedishEnglishKoreanThaiEstonianLatvianTurkishFinnishLithuanianUkrainianFrenchMalayUrduGermanMalteseVietnameseGreekNorwegianWelshHaitian CreolePersian// TRANSLATE with COPY THE URL BELOW BackEMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster PortalBack// تفاصيل المقالة

  • المقاله

    5 - اتصال سم افلاتوکسین M1 به باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتارم در دوغ وسنجش آن به روش کمی سازی HPLC
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 2 , السنة 6 , تابستان 1398
    مواد غذایی مختلف از جمله محصولات لبنی ممکن است با آفلاتوکسین آلوده باشند که حتی در مقادیر اندک تاثیرات مضر روی سلامت انسان و حیوانات دارند. تعداد محدودی پروبیوتیک به آفلاتوکسین های موجود در مواد غذایی و خوراکی متصل می شوند و یا آن را تجزیه می کنند. هدف از انجام این تحقی أکثر
    مواد غذایی مختلف از جمله محصولات لبنی ممکن است با آفلاتوکسین آلوده باشند که حتی در مقادیر اندک تاثیرات مضر روی سلامت انسان و حیوانات دارند. تعداد محدودی پروبیوتیک به آفلاتوکسین های موجود در مواد غذایی و خوراکی متصل می شوند و یا آن را تجزیه می کنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتارم و ترکیبی از آنها بر حذف یا اتصال با آفلاتوکسین M1 در محیط دوغ بود. در این تحقیق ، 72 گروه تیمار و شاهد در سه تکرار تهیه شد. گروهها عبارت بودند از گروه باکتری، L. acidophilus ، گروه باکتری L. plantarum و ترکیبی از این دو و نهایتا با یک گروه غیر باکتریایی به عنوان کنترل (به طور کلی 4 گروه). دوغ تهیه شده در دمای های مختلف (4، 21 و 37 درجه سانتیگراد) برای 2، 11 و 30 روز نگهداری شد. بالاترین میزان کنترل سم افلاتوکسین در محیط کشت دوغ مورد پژوهش تحت تاثیر فاکتور باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس + لاکتوباسیلوس پلانتاروم در محیط کشت دوغ صنعتی در همه دماهای مورد سنجش ودرتمامی روزها بود. پس از روز صفر در روزهای دوم (86/0±00/100)، یازدهم (27/1±00/100) و سی ام (60/0±00/100) نتایج حاصله همواره بالاترین میزان کنترل سم افلاتوکسین را نشان داد. نتایج دلالت بر امنیت غذایی بهتر در استفاده از دوغ صنعتی دارد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    6 - کاهش سم آفلاتوکسین M1 از شیر با استفاده از باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس لاکتوباسیلوس پلانتاروم و مخمر ساکارومایسیس بولاردی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 8 , زمستان 1400
    این تحقیق بر روی حذف سم افلاتوکسین ام1 در2 غلظت 5/0 و 75/0 نانوگرم درمیلی لیتر از محیط شیربازسازی شده ازطریق اضافه کردن سه پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus‌‌‌‌‌‌،‌ L. plantarum و Saccharomyces boulardii در تراکم‌های 107 و‌ CFU/ml 109 ، در دمای 4 و 37 درجه سانتیگراد به أکثر
    این تحقیق بر روی حذف سم افلاتوکسین ام1 در2 غلظت 5/0 و 75/0 نانوگرم درمیلی لیتر از محیط شیربازسازی شده ازطریق اضافه کردن سه پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus‌‌‌‌‌‌،‌ L. plantarum و Saccharomyces boulardii در تراکم‌های 107 و‌ CFU/ml 109 ، در دمای 4 و 37 درجه سانتیگراد به مدت 30 و 90 دقیقه زمان هدف‌‌‌‌‌‌گذاری شد‌‌‌‌‌.عمکرد باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس در حذف سم افلاتوکسین ام1 در غلظت CFU/ml 107 و 75/0 نانوگرم در میلی لیتر‌‌‌‌‌‌،‌ در دمای oC 37 (شکل 1)‌‌‌‌‌،‌ پس از‌ 90 دقیقه مواجهه‌ مشاهده شد (‌‌‌‌‌79/3±31/64 درصد) که بدون اختلاف معنی‌داری (05/0p>). از مقدار مورد نظر در زمان 30 دقیقه‌ (00/5±86/63) ثبت گردید‌‌‌‌‌. بیشترین درصد میانگین برآوردی حاشیه‌ای حذف سم افلاتوکسین ام1 از محیط شیر در دمای 4 ‌‌‌‌‌درجه سانتی‌گراد متعلق به لاکتوباسیلوس پلانتاروم در دقیقه 90 تحقیق بود (‌‌‌‌‌79/3±46/71 درصد) کهبا مقدار آن در 30 دقیقه اول (00/5±73/36) تفاوت معنی داری داشت (05/0p) نسبت به دقیقه 30 ام تحقیق (00/5±55/91) درصد بالایی از سم افلاتوکسین را به خود متصل نمود. از این تحقیق ‌می‌توان نتیجه گرفت که در کاهش میزان سم افلاتوکسین ام1 در دمای یخچال، باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم مناسب است و ساکارومایسیس بولاردی در تراکم CFU/ml 109 در دمای 37 درجه سانتی‌گراد ‌می‌تواند در کاهش سم افلاتوکسین ام1 به میزان تقریبی 100% در محیط شیر موثر باشد‌‌‌‌‌. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    7 - مطالعه شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتور های حدت در ایزوله های پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت خام
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 9 , زمستان 1401
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام أکثر
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام و منجمد جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از کشت میکروبی از نظر حضور سودوموناس آئروژینوزا ارزیابی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسکی ارزیابی شد. DNA ژنومی از جدایه های سودوموناس آئروژینوزا استخراج و فراوانی فاکتور های حدت با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی شد. یازده نمونه از کل 120 نمونه گوشت (16/9 درصد) آلوده به سودوموناس آئروژینوزا بودند. شیوع سودوموناس آئروژینوزا در نمونه های گوشت خام و منحمد به ترتیب 00/5 و 33/13 درصد بود. اختلاف آماری معنی دار برای شیوع سودوموناس آئروژینوزا بین نمونه های گوشت خام و منجمد مشاهده شد (P < 0/05). جدایه های سودوموناس آئروژینوزا بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین (100 درصد)، پنی سیلین (90/90 درصد) و تتراسایکلین (81/81 درصد) داشتند. شیوع مقاومت برعلیه آنتی بیوتیک های ایمی پنم (09/9 درصد) و تری منتوپریم (18/18 درصد) کمتر از سایر موارد بود. ژن های exoU (54/54 درصد) و exoT (18/18 درصد) فراوانترین فاکتور های حدت ردیابی شده بودند. حضور همزمان فاکتور های حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام مطالعات تکمیلی برای تایید نقش این باکتری به عنوان یک پاتوژن غذازاد را افزایش می دهد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    8 - مروری بر کاربرد سیانوباکتری ها در افزایش اثرات پروبیوتیک و پری بیوتیک مواد غذایی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 4 , السنة 9 , پاییز 1401
    پروبیوتیک‌ها از قرن‌های پیش یک منبع‌ غذایی مناسب و سالم برای انسان بوده است. در این میان ریز جلبک‌ها به‌عنوان مکمل‌های غذایی فراسودمند همواره مطرح هستند. ترکیب ریز جلبک‌ها و پروبیوتیک‌ها منجر به تولید محصولات لبنی تخمیر شده‌ای می‌شود که نه‌تنها باعث افزایش کیفیت مواد غذ أکثر
    پروبیوتیک‌ها از قرن‌های پیش یک منبع‌ غذایی مناسب و سالم برای انسان بوده است. در این میان ریز جلبک‌ها به‌عنوان مکمل‌های غذایی فراسودمند همواره مطرح هستند. ترکیب ریز جلبک‌ها و پروبیوتیک‌ها منجر به تولید محصولات لبنی تخمیر شده‌ای می‌شود که نه‌تنها باعث افزایش کیفیت مواد غذایی می‌شود، بلکه با افزایش تعداد و زمان ماندگاری باکتری‌های پروبیوتیک، ارزش غذایی آن‌ها را برای مصرف‌کنندگان بالا می‌برند. درواقع تعداد با افزایش تعداد پروبیوتیک‌های زنده‌ در غذا، مصرف‌کننده‌ها، پروبیوتیک بیشتری را در زمان مصرف دریافت کنند. در این مقاله مروری سعی گردید تا اثر پروبیوتیک و پری بیوتیک استفاده از مکمل‌های ریز جلبک‌ها بر محصولات لبنی مختلف تخمیر شده بررسی گردد، علاوه بر آن با مروری بر آخرین مقالات موجود، تأثیر استفاده از مکمل‌های غذایی ریز جلبکی بر خصوصیات فیزیولوژی، شیمیایی، میکروبیولوژیکی و حسی محصولات لبنی بررسی گردید. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    9 - استخراج، خالص سازی و ارزیابی خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی رنگدانه فیکواریترین سیانوباکتری خاکزی Nostoc sp. FA1
    دنیای میکروب ها , العدد 2 , السنة 13 , تابستان 1399
    سابقه و هدف:رنگ های طبیعی فیکواریترین سیانوباکتری ها، دارای ویژگی های درمانی بالقوه ای هستند. امروزه جایگزینی آنتی اکسیدان های مصنوعی با آنتی اکسیدان های طبیعی بی ضرر مورد توجه می باشد. هدف ازاین تحقیق، جداسازی و خالص سازی رنگدانه ارغوانی خوراکی فیکواریترین و ارزیابی فع أکثر
    سابقه و هدف:رنگ های طبیعی فیکواریترین سیانوباکتری ها، دارای ویژگی های درمانی بالقوه ای هستند. امروزه جایگزینی آنتی اکسیدان های مصنوعی با آنتی اکسیدان های طبیعی بی ضرر مورد توجه می باشد. هدف ازاین تحقیق، جداسازی و خالص سازی رنگدانه ارغوانی خوراکی فیکواریترین و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی سیانوباکتری خاکزی FA1Nostoc sp. می باشد.مواد و روش ها: استخراج و خالص سازی رنگدانه فیکواریترین در چهار مرحله آماده سازی عصاره خام، رسوب گیری با آمونیوم سولفات 65 درصد، دیالیز و کروماتوگرافی تبادل آنیونی انجام گردید. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی با روش نیتریک اکساید و فعالیت ضد میکروبی با روش انتشار در دیسک مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: غلظت و خلوص رنگدانه فیکواریترین پس از هر مرحله خالص سازی تا 4 برابر (از 5/1 تا 22/6) افزایش یافت. بیشترین فعالیت ممانعت کنندگی رنگدانه فیکواریترین در مقابل باسیلوس سوبتلیس (5/10± 28/0) و کاندیدا آلبیکنس (98/10±006/0) یافت گردید. علاوه بر آن، نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، افزایش معناداری را با افزایش میزان غلظت رنگدانه نشان داد.نتیجه گیری:نتایج این تحقیق می تواند زمینه ساز معرفی رنگدانه های طبیعی خوراکی سیانوباکتری های خاکزی دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی با قابلیت استفاده در صنایع غذایی و دارویی باشد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    10 - اسپیرولینا: خورشید سبز سلامت با ویژگی های زیست فعال
    دنیای میکروب ها , العدد 5 , السنة 13 , زمستان 1399
    اسپیرولینا، سیانوفیت فتوسنتز کننده ای است که قادر به رشد در شدت بالای نور خورشید و شرایط بسیار قلیایی و دمای بالا است. این جلبک دارای مکملهای ویتامینی در رژیم غذایی است. اسپیرولینا، در آینده ای نزدیک به عنوان منبع غذایی کامل معرفی خواهد شد. در واقع یکی از مهمترین مشکلا أکثر
    اسپیرولینا، سیانوفیت فتوسنتز کننده ای است که قادر به رشد در شدت بالای نور خورشید و شرایط بسیار قلیایی و دمای بالا است. این جلبک دارای مکملهای ویتامینی در رژیم غذایی است. اسپیرولینا، در آینده ای نزدیک به عنوان منبع غذایی کامل معرفی خواهد شد. در واقع یکی از مهمترین مشکلاتی که در صنعت غذا وجود دارد، استفاده از نگهدارندههای سنتزی و افزودنیهای سنتزی غذایی میباشد که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. بنابر این امروزه در سراسر جهان کوشش میشود تا آنتی اکسیدانهای جدید و ایمن را از منابع طبیعی جداسازی کنند. در این میان فرآوردههای طبیعی (متابولیت‌های ثانویه) سیانوباکترها، منبع مهمی از ترکیبهای جدید دارویی هستند. فرآوردههای طبیعی نه تنها خود دارای ارزش دارویی هستند، بلکه به عنوان مدلهای ساختمانی برای ایجاد آنالوگهای سنتزی نیز به کار میروند. ترکیب شیمیایی اسپیرولینا شامل پروتین (70-55 درصد)، کربوهیدرات (25-15 درصد)، اسیدهای چرب ضروری (18 درصد) ویتامین‌ها، مواد معدنی و رنگدانه‌هایی مانند کاروتن، کلروفیل a و فیکوسیانین است. از آنجا که پتانسیل زیادی برای بهره برداری از این جلبک و تبدیل آن به یک مکمل غذایی در تولید انواع محصولات خوراکی مانند کلوچه و بیسکوئیت، بستنی و پنیر خامه‌ای وجود دارد، می‌تواند به عنوان شاه کلیدی طلائی در تغذیه مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله سعی شده است تا با توجه به پتانسیل بالقوه سیانوباکتر اسپیرولینا، به بررسی ساختار، چرخه زندگی، ترکیبات تغذیه‌ای، فعالیت ضد ویروسی، اثرات ضد سرطانی، ضد التهابی، ایمنی، خواص ضد نفروتوکسیسیتی، افزایش قدرت بینایی، کاهش وزن و چربی خون پرداخته شود. بدیهی است که خواص ارزشمند اسپیرولینا می‌تواند جانشینی مناسب برای بسیاری از ترکیبات ضد میکروبی و آنتی اکسیدان های سنتزی باشد که نه تنها هیچ خطری برای مصرف کننده ندارد، بلکه می‌تواند سلامت مصرف کنندگان را نیز بهبود بخشد. از طرف دیگر، از آنجایی که در مقاله حاضر، آخرین دست آوردهای انجام شده بر سیانوباکتر اسپیرولینا مرور شده است، امید است این تحقیق بتواند زمینه ساز معرفی ریزجلبک‌های خوراکی با ویژگی‌های شفابخشی با قابلیت استفاده در صنایع غذایی تلقی گردد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    11 - Investigating Nitrate and Nitrite Concentrations in Drinking Water of Five Districts in Tehran and Assessing the Presence of Nitrate Reducing Bacteria
    Journal of Chemical Health Risks , العدد 4 , السنة 11 , تابستان 2021
    High levels of nitrate and nitrite in groundwater lead into environmental issues and nitrate poisoning causes unpleasant consequences in human bodies. The present study was conducted to evaluate the concentration of nitrate, nitrite, and nitrate-reducing bacteria in tre أکثر
    High levels of nitrate and nitrite in groundwater lead into environmental issues and nitrate poisoning causes unpleasant consequences in human bodies. The present study was conducted to evaluate the concentration of nitrate, nitrite, and nitrate-reducing bacteria in treated drinking water in five areas in Tehran using optical spectroscopy. The results of one-way ANOVA showed that the average concentrations of nitrate in summer and autumn are significantly higher than those of nitrite. Moreover, the highest mean of concentration of nitrate and nitrate was observed in the west of Tehran in autumn 2016 (1.2±0.01 and 4.6±0.02 mg. L-1). On the other hand, the lowest mean was found in the south of Tehran (0.06±0.02 and 0.001±0.01 mg. L-1). However, only in the southern region of Tehran, signs of Pasteurella sp. and Acinetobacter sp. were observed. Additionally, the results of the Duncan test indicated no significant differences concerning nitrate concentration in the morning, noon, and at night in the southern, eastern, and central regions in autumn and summer. The samples of the north, east, and center had the lowest risk and, in the west, and south of Tehran, the highest risk and adverse effects of nitrite and nitrate were observed. Although the average concentration of nitrate and nitrite in all these areas, except for the west of Tehran, was less than the standard of the WHO and the latest national standard, protection of groundwater resources against the entry of pollutants treatment networks to prevent the increase of these ions in water seems to be necessary. تفاصيل المقالة