فهرس المقالات اصغر حیدری


  • المقاله

    1 - مطالعه‌ی تاثیر برخی متابولیت‌های تولید شده توسط Pseudomonas tolaasii و باکتری‌های همراه روی قارچ خوراکی (Agaricus bisporus)
    دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی , العدد 1 , السنة 4 , بهار 1395
    دراین تحقیق به بررسی برخی متابولیت­های Pseudomonas tolaasiiعامل لکه قهوه­ای قارچ خوراکی دکمه­ای و نیز Pseudomonas reactansباکتری همراه قارچ خوراکی دکمه­ای، پرداخته شد. خصوصیات شاخصP. Tolaasiiشامل ایجاد لکه قهوه­ای و نقاط فر أکثر
    دراین تحقیق به بررسی برخی متابولیت­های Pseudomonas tolaasiiعامل لکه قهوه­ای قارچ خوراکی دکمه­ای و نیز Pseudomonas reactansباکتری همراه قارچ خوراکی دکمه­ای، پرداخته شد. خصوصیات شاخصP. Tolaasiiشامل ایجاد لکه قهوه­ای و نقاط فرو رفته روی کلاهک قارچ خوراکی دکمه­ای A. bisporus، تولید تولاسین، همولیزاریتروسیت­ها، تولید رسوب سفید رنگ در برابر باکتری P. reactans است. در مطالعه­ی حاضر تأثیرP. Tolaasiiو متابولیت حاصل از آن بر میزان رشد میسلیوم Agaricus bisporus مورد بررسی قرار گرفت. پس از استخراج ترکیبات ناخالص متابولیتی یاWhite Line Inducing Principle (WLIP)، تولید شده توسط P. reactansو نیز توکسین تولاسین، آزمون­های متعددی جهت بررسی تأثیر متقابل و غیرمستقیم این ترکیبات انجام گرفت. همچنین ژن rpoBمتعلق به جدایه بیماریزای Pseudomonas sp. p2 که از قارچ مذکور جداسازی شده بود با استفاده از جفت پرایمر LAPS27 و LAPS تکثیر، تعیین توالی و در بانک ژن NCBI ثبت گردید. تأثیر ترکیب WLIP ناخالص حاصل از P. reactans Pr 5 و جدایه استاندارد P. reactans NCPPB1311 بر بلوک­های A. bisporus وسیب­زمینی بطور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. در زیست سنجی­های مختلف مشاهده شد بلوک­های قارچ مایه­زنی شده با توکسین بیماریزاترین استرین بومی P. tolaasii Pt 6 تولید علایم لکه قهوه­ای تیره و نقاط کمی فرو رفته نمودند. برعکس، در برابرترکیب WLIP استرین P. reactans Pr 5 تغییر رنگ جزئی و خفیف بود. از یافته­های مهم دیگر، بکارگیری همزمان تیمار P. reactans A6 و ترکیب تولاسین هر دو جدایۀ بومی و استاندارد بر بلوک قارچ بود که منجر به توقف علایم آشکار قهوه­ای شدن ناشی از تولاسین شد و با خاصیت بازدارندگی خود، موجب مهار فعالیت تولاسین گردید. این نتایج نشان­دهنده اهمیت باکتری­های همراه در بازداری رشد و توقف بیماریزائی باکتری P. tolaasiiاست
     
    . تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تهیه جهش یافته های مقاوم به آنتی بیوتیک باکتریPseudomonas fluorescens و بررسی فعالیت و مکانیسمهای آنتاگونیستی آنها بر علیه قارچ Rhizoctonia solani عامل بیماری مرگ گیاهچه پنبه
    دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی , العدد 1 , السنة 1 , پاییز 1392
    در این تحقیق با استفاده از پدیده جهش خود به خودی(Spontaneous mutation) سه جهش یافته مقاوم به دو آنتی بیوتیک (Nalidixic acid (Nal  و Rifampicin (Rif)  از شش جدایه باکتری Pseudomonas fluorescens ،تهیه گردید و در مقایسه با انواع وحشی آنها در شرا أکثر
    در این تحقیق با استفاده از پدیده جهش خود به خودی(Spontaneous mutation) سه جهش یافته مقاوم به دو آنتی بیوتیک (Nalidixic acid (Nal  و Rifampicin (Rif)  از شش جدایه باکتری Pseudomonas fluorescens ،تهیه گردید و در مقایسه با انواع وحشی آنها در شرایط آزمایشگاه بر علیه قارچ بیماریزایRhizoctonia solaniعامل بیماری مرگ گیاهچه پنبه از طریق روش آزمون کشت متقابل (Dual culture)مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دو جدایه از سه جدایه جهش یافته خصوصیات آنتاگونیستی بهتری نسبت به انواع وحشی خود نشان دادند . همچنین جدایه های جهش یافته از نظر مکانیسمهای بازدارندگی بر علیه قارچ مذکور مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاکی از آن بود که هر سه باکتری جهش یافته ازنظر تولید مواد فرار بهتر از انواع وحشی ، از نظر تولید مواد غیرفرار تقریبا مشابه و از نظر تولید سیدروفور برخی جدایه های جهش یافته در برخی غلظت ها نسبت به انواع وحشی آنها توانستند سیدروفور بیشتری تولید کنند . نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که پدیده جهش خودجوش ممکن است بر خواص آنتاگونیستی باکتریهای آنتاگونیست تاثیر گذاشته و آن را افزایش دهد. تفاصيل المقالة