دراین تحقیق به بررسی برخی متابولیتهای
Pseudomonas tolaasiiعامل لکه قهوهای قارچ خوراکی دکمهای و نیز
Pseudomonas reactansباکتری همراه قارچ خوراکی دکمهای، پرداخته شد. خصوصیات شاخص
P. Tolaasiiشامل ایجاد لکه قهوهای و نقاط فر
أکثر
دراین تحقیق به بررسی برخی متابولیتهای
Pseudomonas tolaasiiعامل لکه قهوهای قارچ خوراکی دکمهای و نیز
Pseudomonas reactansباکتری همراه قارچ خوراکی دکمهای، پرداخته شد. خصوصیات شاخص
P. Tolaasiiشامل ایجاد لکه قهوهای و نقاط فرو رفته روی کلاهک قارچ خوراکی دکمهای
A. bisporus، تولید تولاسین، همولیزاریتروسیتها، تولید رسوب سفید رنگ در برابر باکتری
P. reactans است. در مطالعهی حاضر تأثیر
P. Tolaasiiو متابولیت حاصل از آن بر میزان رشد میسلیوم
Agaricus bisporus مورد بررسی قرار گرفت. پس از استخراج ترکیبات ناخالص متابولیتی یاWhite Line Inducing Principle (WLIP)، تولید شده توسط
P. reactansو نیز توکسین تولاسین، آزمونهای متعددی جهت بررسی تأثیر متقابل و غیرمستقیم این ترکیبات انجام گرفت. همچنین ژن
rpoBمتعلق به جدایه بیماریزای
Pseudomonas sp. p2 که از قارچ مذکور جداسازی شده بود با استفاده از جفت پرایمر LAPS27 و LAPS تکثیر، تعیین توالی و در بانک ژن NCBI ثبت گردید. تأثیر ترکیب WLIP ناخالص حاصل از
P. reactans Pr 5 و جدایه استاندارد
P. reactans NCPPB1311 بر بلوکهای
A. bisporus وسیبزمینی بطور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. در زیست سنجیهای مختلف مشاهده شد بلوکهای قارچ مایهزنی شده با توکسین بیماریزاترین استرین بومی
P. tolaasii Pt 6 تولید علایم لکه قهوهای تیره و نقاط کمی فرو رفته نمودند. برعکس، در برابرترکیب WLIP استرین
P. reactans Pr 5 تغییر رنگ جزئی و خفیف بود. از یافتههای مهم دیگر، بکارگیری همزمان تیمار
P. reactans A6 و ترکیب تولاسین هر دو جدایۀ بومی و استاندارد بر بلوک قارچ بود که منجر به توقف علایم آشکار قهوهای شدن ناشی از تولاسین شد و با خاصیت بازدارندگی خود، موجب مهار فعالیت تولاسین گردید. این نتایج نشاندهنده اهمیت باکتریهای همراه در بازداری رشد و توقف بیماریزائی باکتری
P. tolaasiiاست
.
تفاصيل المقالة