فهرس المقالات عبدالخالق غلامی چنارستان علیا


  • المقاله

    1 - اثرات بکارگیری دماهای دو مرحله‌ای در فرآیند خشک‌کردن انگور بیدانه سفید بر برخی ویژگی‌های کیفی کشمش حاصل
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 38 , السنة 10 , بهار 1392
    چکیده مقدمه: دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک کردن می‌تواند اثر مهمی بر زمان فرآوری و بهبود شاخص‌های کیفی این محصول داشته باشد. مواد و روش ها: در این تحقیق تاثیر دمای دو مرحله‌ای و همچنین روش آماده‌سازی محصول در فرآیند خشک‌کردن انگور بی أکثر
    چکیده مقدمه: دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک کردن می‌تواند اثر مهمی بر زمان فرآوری و بهبود شاخص‌های کیفی این محصول داشته باشد. مواد و روش ها: در این تحقیق تاثیر دمای دو مرحله‌ای و همچنین روش آماده‌سازی محصول در فرآیند خشک‌کردن انگور بیدانه سفید بر برخی ویژگی های کیفی فرآورده نهایی مورد بررسی قرار گرفت. خشک کردن انگور به دو صورت یکی با دمای ثابت 50، 60، 70 و 80 درجه سانتی‌گراد و دیگری با دمای دو مرحله‌ای(50-80، 60-80 و 70-80 درجه سانتی گراد) انجام گرفت. در روش دو مرحله ای ابتدا نمونه‌ها تحت دمای 80 درجه سانتی‌گراد قرار گرفته و پس از رسیدن رطوبت محصول به 50 درصد، دما به 50، 60 و 70 درجه سانتی‌گراد کاهش پیدا کرده و فرآیند در این دماها ادامه یافت. روش آماده‌سازی محصول نیز در چهار سطح بدون آماده‌سازی، آماده سازی با آب داغ، آماده سازی با کربنات پتاسیم 5% و روغن زیتون 4/0% و آماده سازی با هیدروکسید سدیم 5/0% انجام گرفت. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که پارامترهای دما و آماده سازی محصول اثرات معنی‌داری بر شدت قهوه‌ای شدن، جذب مجدد آب و چروکیدگی دارند. اما روی اسیدیته تاثیری ندارند. نتیجه گیری: کشمش هایی که در دمای دو مرحله‌ای با تغییر دمای مرحله دوم به 60 درجه سانتی‌گراد در آماده سازی با کربنات پتاسیم 5% و روغن زیتون 4/0% و آماده سازی با هیدروکسید سدیم 5/0% در دمای 93 درجه ‌سانتی‌گراد بدست آمده‌اند دارای کیفیت بهتری می‌باشند. واژه‌های کلیدی: آماده‌سازی، انگور، خشک کردن، دمای دو‌مرحله‌ای، کیفیت تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تعیین برخی خواص فیزیکی پسته و مغز آن (ارقام بومی قزوین)
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 43 , السنة 11 , تابستان 1393
    مقدمه:بدون دانستن خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مواد کشاورزی امکان بررسی مسائل مربوط به فرآوری، حمل و نقل و نگه داری مواد میسر نخواهد بود. در این تحقیق، برخی خواص فیزیکی دانه و مغز پستۀ ارقام قزوینی(قزوینی و بویین زهرا)،تعیین شد و تاثیر رطوبت در سطوح مختلف بر این خواص بررسی أکثر
    مقدمه:بدون دانستن خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مواد کشاورزی امکان بررسی مسائل مربوط به فرآوری، حمل و نقل و نگه داری مواد میسر نخواهد بود. در این تحقیق، برخی خواص فیزیکی دانه و مغز پستۀ ارقام قزوینی(قزوینی و بویین زهرا)،تعیین شد و تاثیر رطوبت در سطوح مختلف بر این خواص بررسی شد. مواد و روش ها:خصوصیات فیزیکی پسته که شامل ابعاد اصلی (طول،عرض،ضخامت)، جرم، کرویت، میانگین قطر هندسی و حسابی، مساحت سطح رویه، حجم حقیقی، چگالی حقیقی، چگالی توده، تخلخل و ضریب اصطکاک استاتیکی می باشد، در پنج سطح رطوبتی بر پایۀ تر (3/5%، 12%، 19/5%، 27%، 35/5%) مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ها:نتایج بررسی خواص هندسی نشان داد که رطوبت تأثیر معنی داری بر ابعاد، میانگین قطر هندسی و حسابی، کرویت، مساحت سطح رویۀ دانه و مغز پسته هر دو رقم داشت. نتیجه گیری: با افزایش رطوبت کلیۀ خواص ذکر شده هر دو رقم (قزوینی و بویین زهرایی) افزایش یافت. خواص ثقلی دانه و مغز پستۀ ارقام قزوینی با افزایش رطوبت افزایش پیدا کرد. افزایش رطوبت، ضریب اصطکاک دانه و مغز هر دو رقم پسته را در همۀ سطوح اصطکاکی (چوب، شیشه، آلومنیوم، پلاستیک) افزایش داد.یشترین ضریب اصطکاک برای پسته رقم قزوینی و بویین زهرایی روی سطح آلومنیوم و کمترین آن روی سطح پلاستیک بدست آمد و برای مغز پسته رقم قزوینی و بویین زهرایی بیشترین ضریب اصطکاک روی سطح چوب و کمترین آن به ترتیب روی سطح پلاستیک و شیشه بدست آمد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - بررسی نگرش حفاظتی نسبت به محیط‌زیست بر اساس رهیافت گرندد تئوری (مورد مطالعه: دانشجویان رشته‌‌های کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه)
    علوم و تکنولوژی محیط زیست , العدد 10 , السنة 22 , زمستان 1399
    زمینه و هدف: امروزه تخریب محیط زیست به بحرانی جهانی تبدیل شده که روز به روز بر عمق و دامنه این بحران افزوده می شود. چنان چه به صورت علمی و جدی برای رفع آن چاره اندیشی نشود بشر با فاجعه عظیمی مواجه خواهد شد. آموزش عالی نهادی است که انتظار می رود با ارایه آموزش های مناسب، أکثر
    زمینه و هدف: امروزه تخریب محیط زیست به بحرانی جهانی تبدیل شده که روز به روز بر عمق و دامنه این بحران افزوده می شود. چنان چه به صورت علمی و جدی برای رفع آن چاره اندیشی نشود بشر با فاجعه عظیمی مواجه خواهد شد. آموزش عالی نهادی است که انتظار می رود با ارایه آموزش های مناسب، آگاهی لازم برای تغییر نگرش و رفتار دانشجویان جهت حمایت از محیط زیست را فراهم نماید. روش بررسی: تحقیق حاضر درصدد بود با روش کیفی و بر اساس رهیافت گرندد تئوری، نگرش حفاظتی نسبت به محیط زیست را موردمطالعه قرار دهد. شیوه ی نمونه گیری مبتنی بر هدف بود و از دانشجویان رشته ها ی کشاورزی انتخاب شدند و از آن ها مصاحبه به عمل آمد. سوالات محوری پژوهش عبارت بود از: ابعاد نگرش دانشجویان چگونه است؟ راهبردهای آن ها برای حفاظت از محیط زیست چیست؟ یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد تبیین کننده های نگرش دانشجویان نسبت به حفاظت از محیط زیست، فعالیت های مخرب زیست محیطی، آگاهی و دانش اندک زیست محیطی، فرهنگ احترام به محیط زیست، نگاه پایدارانه به محیط زیست، برنامه های حامی حفاظت از محیط زیست و برنامه های آموزشی حفاظت زیست محیطی می باشد. بحث و نتیجه گیری: یکی از راهبردهای حفاظت از محیط زیست، تغییر نگرش دانشجویان به وسیله ی برنامه های آموزشی حفاظت از محیط زیست می باشد. لذا پیشنهاد می گردد دانشگاه ها، برنامه ها و واحدهای درسی را برای ترویج فرهنگ احترام به محیط زیست پایه گذاری کنند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - آسیب شناسی عدم پذیرش کشاورزی حفاظتی در استان کرمانشاه با استفاده از مدل پاردایمی
    علوم و تکنولوژی محیط زیست , العدد 9 , السنة 22 , پاییز 1399
    زمینه و هدف: مشکلات پیش روی حوزه کشاورزی استان کرمانشاه از قبیل؛ انتشار گازهای گلخانه ای، فرسایش خاک، مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی موجب گردیده که در این استان چاره ای جز روی آوردن به کشاورزی حفاظتی وجود نداشته باشد. علیرغم فعالیت ها و برنامه های ترویجی جهت ترویج أکثر
    زمینه و هدف: مشکلات پیش روی حوزه کشاورزی استان کرمانشاه از قبیل؛ انتشار گازهای گلخانه ای، فرسایش خاک، مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی موجب گردیده که در این استان چاره ای جز روی آوردن به کشاورزی حفاظتی وجود نداشته باشد. علیرغم فعالیت ها و برنامه های ترویجی جهت ترویج کشاورزی حفاظتی، این امر با استقبال چندانی از سوی کشاورزان مواجه نگردیده است و انگشت شماری از کشاورزان یافت می شوند که کشاورزی حفاظتی را به کار می گیرند. بنابراین پژوهش حاضر به آسیب شناسی عدم پذیرش کشاورزی حفاظتی در استان کرمانشاه پرداخته است. روش بررسی: جامعه تحقیق در این پژوهش، کارشناسان دفتر کشاورزی حفاظتی در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و متخصصان حاضر در زمینه کشاورزی حفاظتی می باشند. شناسایی نمونه ها به صورت هدفمند و با استفاده از نمونه گیری با حداکثر تنوع بود. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل محتوا و مدل پاردایمیک گرندد تئوری انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که عوامل بی شماری وجود دارند که مانع از پذیرش کشاورزی حفاظتی توسط کشاورزان شده است که از آن جمله می توان به عواملی از قبیل عدم حمایت های دولتی، مشکلات اقتصادی و فرهنگی، عدم دسترسی به تجهیزات و ..... نام برد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر وجود موانع حمایتی، اقتصادی و فرهنگی و ... و عدم توانایی کافی کشاورزان در برخورد و رویارویی با این معضلات و مشکلات، به برنامه ریزان و سیاستگزاران امر ترویج و توسعه کشاورزی حفاظتی توصیه می گردد که با رفع موانع موجود و برگزاری دوره های آموزشی مناسب و بازدیدهای میدانی نسبت به ترویج کشاورزی حفاظتی اقدام نمایند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    5 - بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی مدیران بر ریسک بانک‌ها
    دانش سرمایه‌گذاری , العدد 5 , السنة 12 , زمستان 1402
    بانک ها مهمترین نهادهای بسیج و تخصیص منابع مالی و پس اندازها هستند. این نقش آن ها را پدیده ای مهم در رشد و توسعه اقتصادی می سازد. عوامل زیادی بر ریسک بانک ها تاثیر گذار هستند و در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مفهوم سرمایه اجتماعی در سال های اخیر مورد توجه بس أکثر
    بانک ها مهمترین نهادهای بسیج و تخصیص منابع مالی و پس اندازها هستند. این نقش آن ها را پدیده ای مهم در رشد و توسعه اقتصادی می سازد. عوامل زیادی بر ریسک بانک ها تاثیر گذار هستند و در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مفهوم سرمایه اجتماعی در سال های اخیر مورد توجه بسیار قرار گرفته است ولی تحقیقات اندکی در خصوص رابطه سرمایه اجتماعی و ریسک بانک ها صورت گرفته است. سرمایه اجتماعی مدیران را می توان به‌عنوان شمار ارتباطات اجتماعی بین مدیران شرکت‌ها با همتایان خود در سایر شرکت‌ها و سایر گروه‌ها تعریف نمود. هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی مدیران بر ریسک بانک ها می‌باشد. آزمون فرضیه‌ها با استفاده از روش آماری همبستگی از نوع داده‌های تابلویی با استفاده از اطلاعات 30 بانک کشور انجام شده است . در نهایت 260 داده-سال جهت آزمون فرضیات استخراج گردید. نتایج تحقیق نشان داد که سرمایه اجتماعی تأثیری معکوس و معنی‌دار بر انواع ریسک های بانک شامل ریسک اعتباری، ریسک نقدینگی و ریسک عملیاتی دارد. تفاصيل المقالة