فهرس المقالات محمد اسماعیلی


  • المقاله

    1 - بررسی پارامترهای شیمیایی و میکروبی فساد و تعیین عمر ماندگاری فیله ماهی‌کپورمعمولی(Cyprinus carpio) تحت تأثیر پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی عصاره مریم گلی(Salvia officinalis.)
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , العدد 5 , السنة 2 , زمستان 1401
    در مطالعه حاضر، تأثیر پوشش فعال خوراکی کربوکسی متیل سلولز حاوی عصاره مریم گلی(Salvia officinalis) بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی طی دوره‌ی نگهداری در یخچال) 1ºϹ±٤( بررسی شد. فیله‌های ماهی کپور معمولی در پنج گروه شاهد، پوشش کربوکسی متیل سلولز بدون أکثر
    در مطالعه حاضر، تأثیر پوشش فعال خوراکی کربوکسی متیل سلولز حاوی عصاره مریم گلی(Salvia officinalis) بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی طی دوره‌ی نگهداری در یخچال) 1ºϹ±٤( بررسی شد. فیله‌های ماهی کپور معمولی در پنج گروه شاهد، پوشش کربوکسی متیل سلولز بدون عصاره و حاوی 5/0 و 1 درصد عصاره مریم گلی تیماربندی شده و بعد از مدت 12 روز ، شاخص‌های شیمیایی (pH,TVN,PV,TBA) و میکروبی(بار باکتریایی کل و سرمادوست) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق عملکرد بهتر پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی 1 درصد عصاره مریم گلی را نسبت به سایر تیمارها تأیید می‌کند؛ بطوریکه شاخص‌های شیمیایی و مقادیر باکتری‌های کل و سرمادوست به عنوان شاخص‌های میکروبی کنترل کیفیت، دارای نتایج بهتری نسبت به سایر تیمارها تا پایان دوره نگهداری بودند و توانستند از طریق کاهش مقادیر بار باکتریایی کلی و مقادیر باکتری‌های سرمادوست در نمونه‌ها، کیفیت قابل قبولی را ارائه نمایند. با توجه به نتایج ارزیابی شاخص‌های شیمیایی مؤثر بر فساد، کاربرد پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی 1 درصد عصاره مریم گلی، می‌تواند از طریق کنترل و کاهش اکسیداسیون لیپیدها، نسبت به سایر تیمارها به طور مؤثرتری سبب حفظ کیفیت فیله‌های ماهی کپور معمولی طی دوره نگهداری شود(05/0 (P<. بنابراین عصاره مریم گلی با دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی به عنوان یک نگهدارنده زیستی طبیعی در ترکیب با پوشش خوراکی کربوکسی متیل سلولز، می‌تواند به عنوان یک روش در حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی طی نگهداری در یخچال به کار گرفته شود. تفاصيل المقالة