Journal of Comparative Pathobiology
,
Issue5,Year,
Winter
1388
امروزه دغدغههای متعدد بشر در زندگی آمیخته با تکنولوژی سبب گردیده که روز به روز آسایش حیات وی افزایش یافته ولی آرامش زندگی کاهش یابد، یکی از معضلات اصلی نوشابههای قوطی جدا از عوارض تغذیهای که بحث روز جوامع علمی میباشد موضوع کنترل کیفی محصول در بعد از خروج از سالن تول More
امروزه دغدغههای متعدد بشر در زندگی آمیخته با تکنولوژی سبب گردیده که روز به روز آسایش حیات وی افزایش یافته ولی آرامش زندگی کاهش یابد، یکی از معضلات اصلی نوشابههای قوطی جدا از عوارض تغذیهای که بحث روز جوامع علمی میباشد موضوع کنترل کیفی محصول در بعد از خروج از سالن تولید و بستهبندی کارخانه میباشد که محصول ایمن تحت شرایط محیطی و اپراتور حمل کننده دچار انواع مخاطرات میکروبی، فیزیکی و حتی شیمیایی میگردد و در زمان مصرف فرآورده تمام این آلودگیها علیالخصوص آلودگی میکروبی به همراه نوشابه وارد بدن و سیستم گوارش میزبان میگردد. در این تحقیق تعداد 150 عدد نوشابه گازدار قوطی و آب میوههای بستهبندی شده فلزی از سطح شهر استان تهران به شرح ذیل جمعآوری گردید (تعداد 25 عدد از سوپرمارکتهای دارای یخچال، تعداد 25 عدد از عمدهفروشیهای کنار جاده، تعداد 50 عدد از کارخانههای تولید کننده، 50 عدد از رستورانهای سطح شهر تهران) در نهایت جهت آزمون میکروبی و توتال کانت به آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذائی انتقال یافتند(1). به دو روش بررسی انجام یافت ابتدا بصورت مستقیم سواپ آغشته شده را به روی محیطهای براث انتقال داده و همچنین در روش دوم سواپ را به داخل محیط تریپتیکاز سوی براث برده و بعد از 24 الی 48 ساعت انکوباسیون مقدار 1/. میلیلیتر از نمونه را به روی محیط کاملا پخش مینماییم بعد از انکوباسیون تعداد کلنیهای رشد یافته در قوطیهای آب میوه پلمب شده و نوشابههای قوطی گازدار به شرح ذیل میباشد: تعداد 4 کلنی در قبل از باز کردن درب قوطی و تعداد 6 کلنی در لبه قوطیها در بعد از مصرف و 7 کلنی در بعد از مصرف در لبه قوطی، که این امر بیانگر عدم رعایت اصول ایمنی محصول تولید شده ایمن از درب کارخانه به بعد میباشد که در نهایت منجر به مسمومیت مصرف کننده با شرایط موجود میگردد(2). در فاز دوم تحقیق از درپوشهای نانو آنتی باکتریال جهت محافظت از درب 25 نوشابه قوطی دیگری که از بستهبندی نهائی کارخانه اضافه به محصول نهائی گردیده بود استفاده شد که بار میکروبی را در مقایسه با گروههای قبلی بطور محسوس کاهش داد و به صفر رسانید.
Manuscript profile
Journal of Comparative Pathobiology
,
Issue5,Year,
Winter
1388
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایجاد و شیوع سویههای مقاوم به آنتیبیوتیکها در بسیاری از کشورها یک مشکل رو به افزایش میباشد. تلاشهای زیادی برای کشف ضد میکروبهای جدید از منابع مختلفی مانند میکروارگانیسمها، حیوانات و گیاهان صورت گرفته است. یکی از این منابع طب سنتی More
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایجاد و شیوع سویههای مقاوم به آنتیبیوتیکها در بسیاری از کشورها یک مشکل رو به افزایش میباشد. تلاشهای زیادی برای کشف ضد میکروبهای جدید از منابع مختلفی مانند میکروارگانیسمها، حیوانات و گیاهان صورت گرفته است. یکی از این منابع طب سنتی میباشد که بررسیهای صورت گرفته در آن منجر به کشف مواد موثره جدیدی گردیده است. افدرا ماژور گیاهی طبی با فعالیتهای مختلف فیزیولوژیک است. گیاه از منطقه کرج جمعآوری گردید و عصارهگیری با استفاده از حلالهای آبی، اتانولی، استنی و متانولی صورت گرفت. عصارهها در دمای 60 درجه سیلیسیوس در خلاء تغلیظ گردیدند. فعالیت ضد باکتریایی عصارهها با روشهای انتشار در ژل، MIC و MBC در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC6538)، سودوموناس آئروژینوزا(ATCC27853)استرپتوکوکوس پیوژنز (PTCC 1447)و اشریشیا کولای(ATCC 8739) سنجیده شد. اشریشیا کولای فقط به عصاره استنی حساسیت نشان داد و سودوموناس ائروژینوزا به عصاره آبی مقام بود و به سایر عصارهها حساسیت نشان داد. استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس به کلیه عصارهها حساس بودند.
Manuscript profile
Journal of Comparative Pathobiology
,
Issue2,Year,
Summer
2013
قارچهایی مانند فوزاریوم که به قارچهای مزرعه معروف میباشند، از لحاظ میزان تولیدو سمیت توکسین، سرآمد این گروه میباشند. مهمترین نوع توکسین فومونیزین، نوعB1میباشد. فوزاریومها عموماً سموم خود را در دمای پایین تر از درجه حرارت مطلوب رشد تولید میکنند. توکسین فومونیزین توسط قار More
قارچهایی مانند فوزاریوم که به قارچهای مزرعه معروف میباشند، از لحاظ میزان تولیدو سمیت توکسین، سرآمد این گروه میباشند. مهمترین نوع توکسین فومونیزین، نوعB1میباشد. فوزاریومها عموماً سموم خود را در دمای پایین تر از درجه حرارت مطلوب رشد تولید میکنند. توکسین فومونیزین توسط قارچ فوزاریوم ورتیسیلیوئیدستولید میشود. در سالهای اخیر میزان آلودگی به قارچ فوزاریوم ورتیسیلیوئیدس باتوجه به وضعیت آب و هوایی، شرایط فیزیولوژیکی و میزان نیتروژن موجود افزایشیافته است. در این بررسی به طریق برون تنی تاثیر اسانس زیره سبز بر روی قارچهایفوزاریومورتیسیلیوئیدس جداسازی شده از ایران به روش میکرودایلوشن تعیین شد. زیره سبز با نام علمی Cuminum cyminum.L گیاهی است که ، آلدئیدکومینیک اصلی ترین ترکیب موجود در اسانس آن میباشد. این اسانس تجاری اصلاح شده،محلول در آب میباشد. این تحقیق بر روی 14 جدایه انجام شد . تست حساسیت دارویی طبق روش استاندارد M38A2 - Broth Microdillution NLCCLS با دو بار تکرار انجام شد. بیشترین میزان فراوانی MIC (حداقل غلظت ممانعت کننده) در غلظت 0/195μg/m با 42/48% جدایه حساس بوده و کمترین فراوانی در غلظت 0/293 μg/m با 7/14% جدایه حساس بود. در آزمایش MFC (حداقل غلظت کشنده) نتایج بیشترین میز ان فراوانی در غلظت 0/39 μg/m با 42/84% و کمترین فراوانی در غلظت های 0/146 ،0/293 و0/586 μg/m با 7/14% به دست آمد . میزان MIC جدایه های مختلف اسانس زیره سبز بین 0/39-0.097 μg/m با MFC آنها 0/781-0/146 μg/ml محاسبه شد. اثر اسانس بر روی تغییر شکل کنیدیهای این قارچ به روش میکروسکوپی نیز بهاثبات رسید. نتایج این مطالعه نشان دهنده موثر بودن این اسانس در مهار رشد قارچفوزاریوم ورتیسیلیوئید ا سست.
Manuscript profile
Journal of Comparative Pathobiology
,
Issue1,Year,
Summer
2015
نانوپکیجینگ یکی از راهکارهای جدید بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت موادغذایی است که استفاده از پوشش های بسته بندی نانو تحولی بزرگ در صادراتمحصولات فسادپذیر است. در این تحقیق تعداد 38 بسته خاویار ( 5گرمی)که به ترتیب 4 بسته در پوشش های عاری از نانو 4 بسته در پوشش های 6 More
نانوپکیجینگ یکی از راهکارهای جدید بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت موادغذایی است که استفاده از پوشش های بسته بندی نانو تحولی بزرگ در صادراتمحصولات فسادپذیر است. در این تحقیق تعداد 38 بسته خاویار ( 5گرمی)که به ترتیب 4 بسته در پوشش های عاری از نانو 4 بسته در پوشش های 6000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 5000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 4000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 2000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 1000ppm با پایه نانوسیلور در دوتکرار مورد بررسی باکتریایی و قارچی قرار گرفتند.بعد از انجام آزمایشات میکروبی و بعد از تهیه گسترش و رنگ آمیزی گرم و تشخیصباکتری گرم مثبت از نظر مورفولوژی بررسی و رنگ آمیزی گرم و برای یررسی بیشترو تعیین نوع باکتری و قارچ بر روی محیط های اختصاصی برده و کشت گردیده شدکه بعد از بررسی 24 ساعت، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی و آسپرژیلوسفلاووس و پنی سیلیوم در نمونه های عاری از پوشش نانو مشاهده گردیده شد و لیکن در پوشش پوشش های 5000ppm و 6000 بصورت معنی داری در کاهش رشد قارچی و باکتریایی موثر بوده، در نهایت به روش تیتراسیون به بررسی میزان نقرهموجود در خاویارهای بسته بندی شده پرداخته شد که از طریق تیتراسیون با دستگاهتیترازور و اسید سولفریک غلیظ، میزان باقی ماندگی نقره معادل صفر درصد بود. استفاده از پوشش های 5000ppmو 6000 با pv کمتر از 0/05 بصورت معنی داری در کاهش رشد قارچی و باکتریایی موثر بوده، لذا با توجه به نتایج بدست آمده و عدمرهاسازی ذرات نانو به درون خاویار می توان از این فن آوری جهت افزایش زمانماندگاری این محصول ارزنده وهمچنین ارتقاء صادرات در دنیا استفاده نمود.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications