• Home
  • احمد اسماعیلی

    List of Articles احمد اسماعیلی


  • Article

    1 - غربال‌گری و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک شیر الاغ با استفاده از تکنیک طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 55 , Year , Autumn 2017
    مقدمه: باکتری های اسیدلاکتیک (LAB)، گروه هتروژنی از باکتری های گرم مثبت و کاتالاز منفی هستند که در جریان تخمیر کربوهیدرات ها اسید لاکتیک تولید می کنند. بسیاری از باکتری های اسیدلاکتیک با تولید بیوپلیمرها مفید صنعتی تأثیری بسزایی بر بهبود طعم، بافت و ماندگاری بسیاری از م More
    مقدمه: باکتری های اسیدلاکتیک (LAB)، گروه هتروژنی از باکتری های گرم مثبت و کاتالاز منفی هستند که در جریان تخمیر کربوهیدرات ها اسید لاکتیک تولید می کنند. بسیاری از باکتری های اسیدلاکتیک با تولید بیوپلیمرها مفید صنعتی تأثیری بسزایی بر بهبود طعم، بافت و ماندگاری بسیاری از محصولات لبنی دارند. روش های متعددی برای شناسایی باکتری ها وجود دارد که برخی از آنها از دقت کمی برخوردارند و برخی دیگر بسیار پرهزینه هستند. معرفی روشی دقیق، سریع و کم هزینه در این راستا مهم است. مواد و روش ها: به منظور شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک پروبیوتیک شیر، مطالعه ای روی شیر الاغ صورت گرفت. برای این منظور، از روش های کلاسیک میکروب شناسی و بیوشیمیایی و روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. از تجزیه به مولفه های اصلی (PCA) و خوشه بندی برای بررسی صحت داده های طیف سنجی استفاده گردید. یافته ها: نتایج روش های کلاسیک میکروب شناسی نشان داد که باکتری های جداسازی شده به دو جنس انتروکوکوس و استرپتوکوکوس تعلق دارند. همچنین نتایج روش FTIR نشان داد که ایزوله های جداسازی شده ی جنس استرپتوکوکوس و جنس انتروکوکوس به ترتیب به گونه‌ها ی دیورسی و فکالیس تعلق دارند. تجزیه تحلیل طیف های IR به کمک تجزیه به مولفه های اصلی(PCA) درستی و توانایی تکنیک FTIR را در شناسایی دو جنس یاد شده اثبات نمود. نتیجه گیری: قبل از اقدام به شناسای باکتری ها به روش های پیچیده و پر هزینه ای همانند توالی یابی DNA، بهتر است تا از روش FTIR استفاده شود. این روش سریع و کم هزینه است و باکتری‌ها را در سطح جنس و حتی گونه شناسایی می‌کند. در این مطالعه، دو جنس از باکتری ها، یکی از آنها به نام Streptococcus devriesei برای اولین بار در ایران به کمک روش های مبتنی بر کشت و FTIR شناسایی و تائید شدند. Manuscript profile

  • Article

    2 - Humic acid affects some growth parameters, chlorophyll, flavonoids, antioxidant enzymes and essential oil of Satureja khuzestanica Jamzad under salinity stress
    Iranian Journal of Plant Physiology , Issue 2 , Year , Summer 2021
    Salinity stress is a limiting factor for plant growth and production. To reduce the salinity effects, humic acid was applied in soil, and its mitigation effect was studied on Satureja khuzistanica Jamzad. The research was conducted as a factorial experiment based on a c More
    Salinity stress is a limiting factor for plant growth and production. To reduce the salinity effects, humic acid was applied in soil, and its mitigation effect was studied on Satureja khuzistanica Jamzad. The research was conducted as a factorial experiment based on a completely randomized block design with four replications at Lorestan University. The factors included salinity stress (0, 25, 50, 75, and 100 mM NaCl) and humic acid (0, 10, 20, 30, and 40 mg/kg soil). Results showed that salinity stress decreased plant height, dry weight, leaf number, root length, chlorophyll, and carotenoids. However, it significantly increased flavonoid contents and SOD, CAT, and GR activities. Essential oil (EO) quantity and quality were affected by salinity. The EO percentage and yield decreased by salinity. Forty-three constituents were identified, among which carvacrol, γ-terpinene, α-terpinene, myrcene, p-cymene, α-thujene, citronellol, and α-pinene were the major compounds according to their contents and formed more than 94% of the EO. The percentage of some of the other constituents decreased to zero under specific salinity and humic acid treatments. The application of humic acid could mitigate salinity effects on growth and EO production. However, there was an interaction between salinity and humic acid on EO yield and quality. It seems that the application of humic acid is useful for improvement EO yield of S. khuzestani, but the amount of its application depends on the EO consumers’ favorite. Manuscript profile