• Home
  • شهاب قاضی

    List of Articles شهاب قاضی


  • Article

    1 - تأثیر سطوح مختلف سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر هماتوکریت و فراسنجه‌های خونی ماهی قرمز (Carassius auratus)
    , Issue 5 , Year , Winter 2018
    1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-st More
    1024x768Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} >زمینه وهدف:در میان اجزای جیره غذایی توجه به مواد معدنی از مهم­ترین موضوعات تغذیه ماهی به حساب می­آیند زیرا با وجود این که در جیره غذایی به میزان کم لحاظ می­گردند ولی بر فیزیولوژی و متابولیسم عمومی بدن بسیار موثرند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر سطوح مختلف سولفات روی(ZnSO4) بر میزان هماتوکریت و فراسنجه­های خونی ماهی قرمز(Carassius auratus) جهت ارزیابی اثرات این ماده معدنی بر سلامت ماهی میباشد.روش کار:غذاهای آزمایشی با چهار سطح(چهار تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار) 0،25، 75 و 150 میلی‌گرم بر کیلوگرم تهیه شدند. ماهیان با میانگین وزنی 10/0 3/3 گرم و میانگین طول2/0 5/3 سانتی­متر در تانک‌های 400 لیتری که دما 128، pH5/05/7 و سختی آب 2/1 286 بود، نگهداری و به مدت 60 روز با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند و در پایان دوره میزان هماتوکریت و فراسنجه­های خون­شناسی اندازه‌گیری شدند.یافته­ ها:نتایج حاصل از تحلیل پارامترهایخون­شناسیماهی­های تغذیهشدهباجیره­هایحاویسطوحمختلفسولفات روی نشان داد که میزانگلبول­های سفید خون(WBC)، میانگینحجمگلبول(MCV)، میانگینهموگلوبینگلبول(MCH) و میانگین غلظتهموگلوبینگلبول(MCHC) درتیمارهای مختلفآزمایشیتفاوتمعنی­داریرابایکدیگرنشان ندادند(0/05P) اما در تعداد گلبول­های قرمز(RBC)، هماتوکریت (Ht) و هموگلوبین(Hb) اختلاف معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت(0/05P) تعداد گلبول­های قرمز خون، هماتوکریت و هموگلوبین در تیمارهای حاوی سولفات روی(تیمارهای 2، 3 و 4) از مقادیر بالاتری برخوردار بود و بالاترین این مقدار در تیمار 4(150 میلی‌گرم سولفات روی بر کیلوگرم) مشاهده شد که دارای اختلاف معنی­داری با گروه شاهد و با تیمارهای 2 و 3 بود.نتیجه­ گیری:نتایج بدست آمده نشان می­دهد که سولفات روی در جیره غذایی باعث تحریک سیستم فیزیولوژیک ماهی قرمز می­شود و می­تواند اثرات مثبتی بر سلامت و بهبود شاخص­های خونی این ماهی داشته باشد. Manuscript profile