بررسی حضور عوامل قارچی در بخش های مختلف مراکز جوجه کشی واقع در استان مازندران
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایهانیه طاهری 1 , عقیل شریف زاده 2 , قاسم اکبری 3 , حسین بوژمهرانی 4
1 - دستیار تخصصی، گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
2 - استادیار، بخش قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
3 - استادیار، گروه مامایی و بیماری های تولید مثل، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - مرکز بیماری های طیور، بخش دوک اداره کل دامپزشکی استان مازندران، مازندران، ایران
کلید واژه: جوجه کشی, آلودگی قارچی, مازندران,
چکیده مقاله :
جوجه کشی های مدرن امروزه نقش مهمی در گسترش صنعت طیور ایفا می کنند.ورود تعداد زیاد تخم های واحدهای مختلف به جوجه کشی ها استعداد آلودگیاین مراکز به انواع میکروارگانیسم ها به ویژه عوامل قارچی و باکتریایی را افزایشمی دهد. تشخیص آلودگی های میکروبی و به دنبال آن مقابله با این دست ازآلودگی ها می تواند منجر به کاهش بروز بیماری در جوجه های یکروزه وجلوگیری از ضرر اقتصادی شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان و نوعآلودگی قارچی قسمت های مختلف واحد های جوجه کشی استان مازندران انجامگردید. نمونه برداری با روش پلیت گذاری و با استفاده از محیط سابورو دکستروز7 روز - 30 به مدت 14 ˚C آگار حاوی کلرامفنیکل انجام شد. پلیت ها در دمایقرارگرفتند و سپس نوع و تعداد کلنی قارچ ها مشخص و ثبت گردید. قارچ هایجدا شده در این مطالعه شامل 7 جنس: آسپرژیلوس (87/8%) ,موکور (4/3%), پنی سیلیوم (3/5%), رایزوپوس (1/6%), فوزاریوم (1/4%), آلترناریا (0/7%), کلادوسپوریوم (0/7%) بودند . آسپرژیلوس شایعترین جنس قارچی و آسپرژیلوس فلاووس با تعداد 15361 کلنی (71/4%) شایعترین گونه قارچی جدا شده از سیستم های جوجه کشی بود. در مجموع سالن هچر و ستر آلوده ترینبخش های جوجه کشی بودند. با توجه به آلودگی زیاد مراکز جوجه کشی به انواعقارچ ها به ویژه گونه های آسپرژیلوس تلاش برای تشخیص این آلودگی ها وحذف یا پیشگیری از آنها امری ضروری به نظر می رسد.
Today, modern hatchery plays an important role in the development of the poultry industry.However, the arrival of large numbers of eggs to hatchery increase the likelihood of infectionwith various microorganisms, especially fungal and bacterial contamination. Characterization ofmicrobial contamination and the prevention of this type pollutions can lead to decreasing theincidence of disease in day-old chicks and prevent economic losses. The aim of the currentstudy was to determine fungal contamination in different parts of Mazandaran provincehatcheries. The samples were taken from different parts of hatcheries through a passivesedimentation method onto Sabouraud dextrose agar containing chloramphenicol and incubatedat 30˚C for 7–10 days. Furthermore, the type and number of fungal colonies were recorded.Fungal isolates belonged to seven genera: Aspergillus (87.8%), Mucor (4.3%), Penicillium(3.5%), Rhizopus (1.6%), Fusarium (1.4%), Alternaria (0.7%) and Cladosporium (0.7%).Aspergillus was the most common genera of isolated fungi and Aspergillus flavus with the15361 (71.4%) number of colonies was the most common fungal species isolated from theincubation systems. In general, Setter and Hatcher rooms were the most polluted parts of theincubators. According to high pollution of hatchery centers with various fungi, especiallyAspergillus species Trying to diagnose, Prevent and eliminate of these contaminations seemnecessary.