رابطه مصرف صبحانه، ترکیب بدنی و آمادگی قلبی تنفسی در دانش آموزان دوره ابتدایی
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییماندانا غلامی 1 , لیلا محمدی اصل 2
1 - استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: آمادگی قلبی تنفسی, ترکیب بدن, صبحانه, ورزش,
چکیده مقاله :
مقدمه: کودکانی که صبحانه می خورند، آمادگی قلبی عروقی بیشتری داشته و توانایی آنها برای یادگیری افزایش می یابد. هدف این مطالعه ارزیابی رابطه بین میزان مصرف صبحانه در روزهای هفته و ترکیب بدن با آمادگی قلبی تنفسی در کودکان بود. مواد و روشها: مطالعه مقطعی در 164 نفر از دختران مدرسه مقطع ابتدایی در رده سنی 11-9 سال انجام شد. ترکیب بدن، آمادگی قلبی تنفسی و سطح فعالیت بدنی در وقت مدرسه ارزیابی شد. برای تعیین میزان مصرف صبحانه با یک پرسشنامه به سه گروه همیشه، گاهی اوقات و هرگز تقسیم شدند. آمادگی قلبی تنفسی با آزمون دو 540 متر و به دو سطح بالا و پایین تقسیم شد. ترکیب بدن از طریق درصد چربی، جرم چربی و جرم بدون چربی بدن بدست آمد و به دو گروه چاق و غیر چاق تقسیم شدند. فعالیت بدنی با پرسشنامه فعالیت جسمانی محاسبه شد و شرکت کنندگان به گروه پرفعال و کم فعال تقسیم شدند. یافتهها: بررسیتکرار روزهایی که صبحانه مصرف می کردند نشان داد که 18 % دانش آموزان مورد بررسی بدون صبحانه، 24% گاهی اوقات و 58% آنان همیشه صبحانه مصرف میکردند. هیچ رابطه ای بین تکرار مصرف صبحانه و ویژگیهای آنتروپومتریک یافت نشد. بین فعالیت بدنی و مصرف صبحانه ارتباط معنیدار آماری مشاهده نشد (3/0 P=). بین آمادگی قلبی تنفسی و مصرف صبحانه ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد (3/0 P=). نتیجهگیری: سطح آمادگی قلبی تنفسی، ترکیب بدن و میزان فعالیت بدنی با میزان تکرار صبحانه در کودکان مدرسه ای ارتباط ندارد.
Introduction: The children who eat breakfast, have better cardiorespiratory fitness (CRF),and enhanced ability to learn as compared to others who do not follow this pathway. The aimof this study is to analyse the relations between the eating breakfast, body composition andCRF in school children.Materials and Methods: A cross-sectional study was carried out including 164 girls agedbetween 9 to 11 years. Body composition, CRF and Physical Activity level were assessedduring school time. Frequency of eating breakfast was assessed by a questionnaire andclassified as never, sometimes or always. Fitness was estimated from a 540 m test and theparticipants were classified as having low or high CRF. Body composition was evaluated andchildren were classified as obese or non-obese. PA was estimated from physical activityquestionnaire and the participants were classified as having low or high PA.Results: Frequency of eating breakfast showed that 18% of school children never hadbreakfast, 24% ate sometimes and 58% always ate breakfast. There was no significant relationbetween the frequency of breakfast and anthropometric characteristic. Breakfast consumptionwas not associated with physical activity (p=0.3) and with CRF (p=0.3).Conclusion: fitness level, body composition and PA are not associated with the frequency ofeating breakfast in schoolchildren.