تثبیت باکتری باسیلوس آلکالیتلوریس در بستر آگار به منظور تولید آنزیم آلفا-آمیلاز
محورهای موضوعی : بیوشیمیمرجان علیمحمدیان 1 , مهدی ابراهیمی 2 , سحر هنرمند جهرمی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
2 - گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
کلید واژه: تثبیت, آلفا-آمیلاز, باسیلوس آلکالیتلوریس, آگار,
چکیده مقاله :
با توجه به مصرف بالای آنزیم آمیلاز، استفاده از سویههای مولد آنزیم آمیلاز و بهینهسازی شرایط تولید این آنزیم روشی کارآمد در جهت تولید این آنزیم است. با توجه به این که تا کنون ژن مربوط به آمیلاز باسیلوس آلکالیتوریس شناسایی نشده است، دستیابی به شرایط پایدار تولید آنزیم توسط باکتریهای مولد این آنزیم ها تولید دارای اهمیت است. یکی از روش های مورد توجه تثبیت باکتری ها در بسترهای مناسب است به طوری که قابلیت تولید آنزیم توسط این باکتری ها حفظ شود. در این پژوهش ابتدا باکتری باسیلوس آلکالیتلوریس در محیط کشت LB براث حاوی نشاسته کشت داده شد. سپس باکتری در آگار تثبیت شده و میزان آنزیم تولید شده با استفاده از روش DNS اندازهگیری شد. در نهایت میزان تولید آنزیم هنگام استفاده مجدد از سلول های تثبیت شده در کشت های متوالی ارزیابی شد. طبق نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر باکتری باسیلوس آلکالیتلوریس تثبیت شده در بستر آگار همچنان قادر است آنزیم آلفا-آمیلاز را تولید نماید. حداکثر میزان تولید آلفا-آمیلاز پس از 24 ساعت به دست آمد. علاوه براین باکتری تثبیت شده پس از 4 دفعه تعویض محیط کشت همچنان باقی مانده و قادر به تولید آنزیم آمیلاز است به طوری که تا 72 ساعت تغییر قابل توجهی در میزان تولید آنزیم مشاهده نمی شود. با توجه به اینکه تثبیت باکتری باسیلوس آلکالیتلوریس در آگار منجر به حفظ قابلیت تولید آنزیم آلفا-آمیلاز میگردد، لذا میتوان از این روش در تولید انبوه آنزیم آمیلاز استفاده نمود.
Due to the high consumption of amylase, the use of amylase-producing strains and optimizing the production conditions of this enzyme is an efficient way to produce this enzyme. Due to the fact that the amylase gene of Bacillus alkalitelluris has not been identified so far, it is important to achieve stable enzyme production conditions by the bacteria that produce these enzymes. One of the most important methods is to immobilization of the bacteria in suitable support so that the ability of these bacteria to produce enzymes is maintained. In this study, Bacillus alkalitelluris was first cultured in LB broth culture medium containing starch. The bacteria were then immobolized on agar and the amount of enzyme produced was measured using the DNS method. Finally, the amount of enzyme production when re-use stabilized cells in successive cultures was evaluated. According to the results, the bacterium Bacillus alkalitelluris immobilized in agar support is still able to produce alpha-amylase enzyme. Maximum alpha-amylase production was obtained after 24 hours. In addition, the immobilized bacteria remain after 4 times of changing the culture medium and are able to produce amylase enzyme so that up to 72 hours no significant change in enzyme production is observed. Due to the fact that the immobilized of Bacillus alkalitelluris in agar leads to the maintenance of alpha-amylase production capacity, so this method can be used in mass production of amylase enzyme.
_||_